fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Topinambur z grzybami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce39c1d5e-c4db-4629-9743-4e931c3fe65a
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Topinambur z grzybami

Przygotowanie

  • Cebulę i grzyby kroimy w kostkę
  • Czosnek przeciskamy przez praskę
  • Topinambur obieramy i kroimy w kostkę
  • Podsmażamy cebulę z czosnkiem, po czym dodajemy pokrojone grzyby
  • Podsmażamy przez kilka minut, a następnie dodajemy topinambur
  • Przyprawiamy solą i pieprzem
  • Dusimy przez 5 – 10 minut

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie związanej z nietolerancjami – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Możemy też posypać posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.

Można użyć innych, dowolnych grzybów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 150 g borowików
  • 350 g topinamburu
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • ½ cebuli białej (100 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wątróbka duszona w gruszkach z ziemniakami

Wątróbkę kładziemy na ręcznik papierowy, żeby woda/sok/krew nie pryskała nam na patelni Ziemniaki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie (około 30 min) Cebulę obrać i pokroić w półksiężyce lub piórka Gruszkę oczyścić z gniazda…

WIĘCEJ >

Kasza gryczana z warzywami i imbirem

Kaszę płuczemy i wrzucamy do garnka, w którym będzie litr lekko osolonego wrzątku Gotujemy około 15 min, odcedzamy na sicie (czas gotowania zależy od tego jak bardzo twardą kaszę lubicie) Cebulę i czosnek obieramy, kroimy…

WIĘCEJ >

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym (wegetariański)

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Sałatka grecka

Pomidory i ogórka myjemy i kroimy w kostkę Ser kroimy w kostkę Wszystkie składniki umieszczamy w misce, mieszamy Dodajemy oliwę, oregano i sól do smaku, mieszamy

WIĘCEJ >