fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Topinambur z grzybami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce39c1d5e-c4db-4629-9743-4e931c3fe65a
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Topinambur z grzybami

Przygotowanie

  • Cebulę i grzyby kroimy w kostkę
  • Czosnek przeciskamy przez praskę
  • Topinambur obieramy i kroimy w kostkę
  • Podsmażamy cebulę z czosnkiem, po czym dodajemy pokrojone grzyby
  • Podsmażamy przez kilka minut, a następnie dodajemy topinambur
  • Przyprawiamy solą i pieprzem
  • Dusimy przez 5 – 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z topinamburem.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Topinambur bulwa (350 g)
  • Borowik (świeży) (150 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wędzona szynka na świeżym szpinaku

Szpinak włożyć do miski z zimną wodą i dobrze wypłukać z piasku Odcedzić szpinak na sicie i położyć na talerzu Pomidorki pokroić na połówki Ogórka pokroić w półksiężyce (plasterki przekroić na połowy) Cebulę pokroić w…

WIĘCEJ >

Komosanka z owocami i bakaliami

Komosę ryżową gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część komosy, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Następnie blendujemy wszystko na gładką masę Całość przelewamy do miseczki, następnie…

WIĘCEJ >

Paleo mizeria

Ogórka myjemy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy dwie łyżki śmietanki kokosowej (może być też górna warstwa ze schłodzonej puszki mleka kokosowego). Ogórek dokładnie mieszamy ze śmietanką i dopraiwamy dwoma szczyptami soli i pieprzu….

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowo – brokułowa (wegańska / wegetariańska)

Bulion rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 min…

WIĘCEJ >