fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Topinambur z grzybami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce39c1d5e-c4db-4629-9743-4e931c3fe65a

Topinambur z grzybami

Przygotowanie

  • Cebulę i grzyby kroimy w kostkę
  • Czosnek przeciskamy przez praskę
  • Topinambur obieramy i kroimy w kostkę
  • Podsmażamy cebulę z czosnkiem, po czym dodajemy pokrojone grzyby
  • Podsmażamy przez kilka minut, a następnie dodajemy topinambur
  • Przyprawiamy solą i pieprzem
  • Dusimy przez 5 – 10 minut

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie związanej z nietolerancjami – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Możemy też posypać posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.

Można użyć innych, dowolnych grzybów.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 150 g borowików
  • 350 g topinamburu
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • ½ cebuli białej (100 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa szczawiowa z jajem (na wywarze kostnym)

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę Dodajemy pokrojony szczaw Zalewamy rosołem Wyciskamy sok z cytryny do garnka Lekko solimy…

WIĘCEJ >

Sałatka na ostro

Papryki kroimy w kostkę, pomidorki na połówki, a ostrą papryczkę bardzo drobno. W misce mieszamy rukolę z warzywami. Marakuje kroimy na pół i wyjmujemy łyżeczką miąższ. Sałatkę polewamy oliwą, miąższem z marakui i sokiem z…

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora z serem pleśniowym i szparagami

Kalafior dzielimy na małe kawałeczki i blendujemy kilka sekund Szparagi kroimy w małe 2-3 cm kawałki Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na smalcu Dodajemy ryż z kalafiora i szparagi Podsmażamy przez 2-3 minuty…

WIĘCEJ >

Zupa z bakłażana

Bakłażana kroimy w kostkę i gotujemy w około 500 ml wody Gdy jest miękki i bez problemu możemy wbić w niego widelec, dodajemy mleko kokosowe i przyprawy Następnie wszystko razem blendujemy Zblendowaną już zupę gotujemy…

WIĘCEJ >