fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Topinambur z grzybami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce39c1d5e-c4db-4629-9743-4e931c3fe65a
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Topinambur z grzybami

Przygotowanie

  • Cebulę i grzyby kroimy w kostkę
  • Czosnek przeciskamy przez praskę
  • Topinambur obieramy i kroimy w kostkę
  • Podsmażamy cebulę z czosnkiem, po czym dodajemy pokrojone grzyby
  • Podsmażamy przez kilka minut, a następnie dodajemy topinambur
  • Przyprawiamy solą i pieprzem
  • Dusimy przez 5 – 10 minut

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie związanej z nietolerancjami – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Możemy też posypać posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.

Można użyć innych, dowolnych grzybów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 150 g borowików
  • 350 g topinamburu
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • ½ cebuli białej (100 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem z dyni z okrasą z boczku

Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Por kroimy w plastry Boczek kroimy w drobną kostkę W garnku rozgrzewamy łyżkę smalcu Dodajemy pora i podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię i podsmażamy 3-4 min Zalewamy…

WIĘCEJ >

Smażony makaron imbirowo- czosnkowy

Makaron ryżowy przygotowujemy tak jak na opakowaniu. Cebulę i imbir drobno siekamy. Marchewkę myjemy i obieramy. Używając obieraczki, tworzymy z marchewki cienkie plastry przypominające makaron. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy cebulę, imbir oraz…

WIĘCEJ >

Bakłażany faszerowane warzywami

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy na pół, wybieramy środek i rozgniatamy widelcem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Cebule kroimy i podsmażamy. Suszone pomidory kroimy w paski. Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, na…

WIĘCEJ >

Ratatouille

Rozgrzewamy piekarnik do 180°C Myjemy warzywa i kroimy w plasterki Do naczynia żaroodpornego wlewamy passate pomidorową Na passacie układamy naprzemiennie plasterki warzyw, tak aby zachodziły na siebie spiralnie Całość posypujemy solą, tymiankiem, oregano i kropimy…

WIĘCEJ >