fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Topinambur duszony z cukinią, cebulą i czosnkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3ef48e5f-df42-469a-a733-b675c3fb820b
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Topinambur duszony z cukinią, cebulą i czosnkiem

Przygotowanie

  • Topinambur gotujemy w osolonej wodzie około przez 15 – 20 minut
  • Czekamy do momentu aż wystygnie
  • Następnie go obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu
  • Dodajemy pokrojoną cebulę z czosnkiem
  • Podsmażamy przez kilka minut
  • Na sam koniec dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i podduszamy przez 2 – 3 minuty
  • Podajemy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej diety – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdziesz inne, równie smaczne pomysły na przygotowanie potraw z topinamburu.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 350 g topinamburu
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • ½ cebuli białej (100 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • ½ zielonej cukinii (150 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa szpinakowa z jajem (wegetariańska)

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…

WIĘCEJ >

Brukselka duszona z wędzonką

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Pora przekroić wzdłuż, wypłukać i pokroić w półksiężyce Boczek i szynkę pokroić w kostkę Rozgrzewamy suchą patelnię i dodajemy boczek Po chwili dodajemy cebulę, czosnek i pora Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Kasza jaglana z przyprawami i żurawiną

Kaszę jaglaną płuczemy na sitku pod gorącą wodą Zalewamy 2 szklankami wrzątku i gotujemy na małym ogniu około 15 minut Dodajemy przyprawy i rodzynki

WIĘCEJ >

Czipsy z jarmużu

Oddzielamy liście z jarmużu i myjemy każdy liść Osuszamy – trzymamy jak kropidło i święcimy przez okno Liście drzemy na małe kawałki, tak żeby została łodyga Wsypujemy podarte liście do miski Lekko solimy, pieprzymy i…

WIĘCEJ >