fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Topinambur pieczony z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4ff294ca-16cb-4b10-b4f2-66019f005fbb
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Topinambur pieczony z warzywami

Przygotowanie

  • Topinambur obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w kostkę
  • Marchewkę, pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę
  • Naczynie żaroodporne smarujemy naturalnym olejem kokosowym
  • Przekładamy do niego topinambur, dodajemy warzywa, dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, sól, rozmaryn
  • Wszystko dokładnie mieszamy ręką i pieczemy przez około 50 minut do momentu aż topinambur zrobi się miękki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z topinamburem.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Topinambur bulwa (350 g)
  • Marchew (świeża) (90 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Rozmaryn (świeży) (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Obieraczka do warzyw, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa szczawiowa z jajem (wegetariańska)

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę Dodajemy pokrojony szczaw Zalewamy rosołem Wyciskamy sok z cytryny do garnka Lekko solimy…

WIĘCEJ >

Bezglutenowy deser z tapioki

Tapiokę zalać zimną wodą w proporcji 1:10 (na 100 g tapioki należy użyć 1 L wody) i gotować przez 10 minut mieszając czujnie, aby się nie przypaliła. Po zdjęciu z ognia odstawić na kolejne 10…

WIĘCEJ >

Gołąbki warzywne – wegańskie

Kapustę kładziemy na desce, wycinamy głąba i wkładamy do garnka z wrzątkiem Parzymy na małym ogniu około 30 min co jakiś czas wyjmując szumówką oddzielające się liście Marchew, pietruszkę i kalarepę obieramy i gotujemy 8…

WIĘCEJ >

Witariańskie pomidorki nadziewane

Pomidorki wydrążamy. Szpinak, paprykę, marchew, cebulę i pieczarki dokładnie myjemy i siekamy w drobną kostkę. Miąższ awokado widelcem ugniatamy na miazgę. Mieszamy go z sokiem z limonki, przeciśniętym czosnkiem i przyprawami. Następnie mieszamy razem wszystkie składniki…

WIĘCEJ >