fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dynia grillowana i jajo sadzone

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5cbc6240-6da5-453b-8a32-1dffa82104b2-1

Dynia grillowana i jajo sadzone

Przygotowanie

  • Dynię kroimy w plastry, grubości około 0,5 cm
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy łyżkę smalcu
  • Kładziemy plastry dyni
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Smażymy z każdej strony po 3-4 min
  • Na drugiej patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu
  • Wybijamy jajka
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Smażymy 5 min na średnim ogniu
  • Kładziemy na talerzu dynię, a na niej jajka
  • Możemy dodać warzywa, np.. cząstki pomidora 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie przepisy odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Możesz również przyrządzić grillowaną dynię z kiełbasą (powiązany przepis).

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • ¼ obranej dyni Hokkaido (210 g)
  • 2 jaja kurze roz. M (102 g)
  • 3-4 łyżki oleju kokosowego (100 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jajecznika ze szparagami

Szparagi umyć, odłamać twarde końcówki i pokroić na 1-2 cm kawałki. W małym garnku zagotować lekko osoloną wodę i wrzucić pokrojone szparagi. Gotować 3-4 minuty, odcedzić i od razu przełożyć do baaardzo zimnej wody. Po…

WIĘCEJ >

Zupa krem z dyni z serem guayerre (wegetariańska)

Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 20 min na średnim ogniu Ser trzemy na…

WIĘCEJ >

Kaszotto grzybowe

Kaszę gryczaną płuczemy pod bieżącą wodą Wrzucamy wypłukaną kaszę na wrzącą osoloną wodę (1 litr) Gotujemy na półtwardo, czyli jakieś 10 min Cedzimy na sicie Grzyby oczyszczamy lub rozmrażamy i kroimy w kawałki, takie, żeby…

WIĘCEJ >

Zasmażana kapusta pekińska z kurczakiem, imbirem i chili

Kurczaka kroimy w paski lub kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w paseczki Kapustę kroimy w poprzek liścia w paski Imbir drobno siekamy Papryczkę kroimy w cienkie plasterki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka…

WIĘCEJ >