fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dynia grillowana i jajo sadzone

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5cbc6240-6da5-453b-8a32-1dffa82104b2-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Dynia grillowana i jajo sadzone

Przygotowanie

  • Dynię kroimy w plastry, grubości około 0,5 cm
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy łyżkę smalcu
  • Kładziemy plastry dyni
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Smażymy z każdej strony po 3-4 min
  • Na drugiej patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu
  • Wybijamy jajka
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Smażymy 5 min na średnim ogniu
  • Kładziemy na talerzu dynię, a na niej jajka
  • Możemy dodać warzywa, np.. cząstki pomidora 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dynia Hokkaido (świeża) (210 g)
  • Jajo kurze rozm. M (102 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (100 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem i boczkiem

Ziemniaki pokroić w kostkę Szpinak wsypać do miski z zimną wodą, wypłukać i odcedzić na sitku Boczek pokroić drobną kostkę Pomidorki poprzekrawać na połówki Czosnek obrać i drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę Pokrojone składniki…

WIĘCEJ >

Frytki z pietruszki

Pietruszkę obieramy i kroimy w paski Jeśli mamy nożyk karbowany to kroimy jak frytki Wkładamy do miski, dodajemy olej kokosowy Lekko solimy i mieszamy Na blaszkę kładziemy papier do pieczenia Nakładamy pokrojoną pietruszkę Wkładamy do…

WIĘCEJ >

Wolnowarzone żeberka

Żeberka wkładamy do wolnowaru i dolewamy wody do ich wysokości. Dodajemy przyprawy i ustawiamy na tryb LOW na 7 godzin lub całą noc. Po upływie czasu wolnowarzenia, dzielimy żeberka na porcje. Przy podaniu, posypujemy mięso…

WIĘCEJ >

Chłodnik ze szpinaku i awokado z jajkiem

Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia Dodajemy szpinak Dodajemy sok i czosnek niedźwiedzi Dolewamy wodę gazowaną Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy…

WIĘCEJ >