logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowana dynia z kiełbasą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2819dc9e-6cd1-4848-800c-36b4219c741e

Grillowana dynia z kiełbasą

Przygotowanie

  • Kiełbasy nacinamy na krzyż z dwóch stron
  • Dynię obieramy ze skóry i kroimy w cienkie (0,5 cm) plastry
  • Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu
  • Kładziemy kiełbasy, smażymy po 5 min z każdej strony na małym ogniu
  • Zdejmujemy kiełbasę i na jej miejsce kładziemy plastry dyni
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy rozmaryn
  • Smażymy dynię po 4-5 min z każdej strony 

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 kiełbasy śląskie
  • 300 g dyni
  • 3-4 igły rozmarynu
  • 2 łyżki smalcu
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka kalafiorowo – ziemniaczana

Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (około 25 min) Kalafiora rozdzielamy na „róże” Wrzucamy kalafiora (…)

WIĘCEJ >

Curry z kalafiora i cukinii

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym Po kilku minutach dodajemy ząbek czosnku oraz przyprawy Wszystko łączymy z (…)

WIĘCEJ >

Krem z pomidorów z dressingiem ziołowym

Obrać warzywa i pokroić w kostkę W dużym garnku rozgrzać tłuszcz  Najpierw wrzucić do garnka cebule, smażyć 2 minuty Dorzucić (…)

WIĘCEJ >

Halibut z sosem chrzanowo-porowym

Halibut: Halibuta płuczemy pod zimną wodą i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Kroimy na mniejsze kawałki i doprawiamy solą. Następnie (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl