fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowana dynia z kiełbasą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2819dc9e-6cd1-4848-800c-36b4219c741e-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Grillowana dynia z kiełbasą

Przygotowanie

  • Kiełbasy nacinamy na krzyż z dwóch stron
  • Dynię obieramy ze skóry i kroimy w cienkie (0,5 cm) plastry
  • Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu
  • Kładziemy kiełbasy, smażymy po 5 min z każdej strony na małym ogniu
  • Zdejmujemy kiełbasę i na jej miejsce kładziemy plastry dyni
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy rozmaryn
  • Smażymy dynię po 4-5 min z każdej strony 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy pozostałe składniki tego przepisu odpowiadają Twojej diecie oraz nietolerancjom – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje przyrządzenia kiełbasy śląskiej z warzywami. Oznacz swoją ulubioną potrawę serduszkiem i stwórz własną książkę kucharską.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 kiełbasy śląskie (170 g)
  • ⅓ dyni (ok. 300 g)
  • 3-4 igły rozmarynu (ok. 1 g)
  • 2 łyżki smalcu gęsiego (30 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Śniadaniowe babeczki bekonowe

Paprykę drobno kroimy, mieszamy w misce z pietruszką, solą i jajkami. Spód foremek i ścianki wykładamy boczkiem parzonym. Na boczek wlewamy po brzegi foremek masę jajeczną. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni (lub do…

WIĘCEJ >

Kasztanowa masa czekoladowa z jeżynami

Masło i czekoladę rozpuszczamy wraz z syropem z agawy Kasztany rozdrabniamy w malakserze, dolewamy lekko ostudzony tłuszcz i wanilię Miksujemy do osiągnięcia gładkiej masy Połowę masy odkładamy, do reszty dodajemy jeżyny, blendujemy

WIĘCEJ >

Szparagi z pulpecikami wieprzowymi duszonymi w cebuli

Szparagi obieramy, gotujemy 8 min we wrzącej osolonej wodzie i wyjmujemy na miskę Boczek kroimy w kawałki Marchew, pietruszkę, obieramy Mielimy boczek w maszynce do mięsa Co jakiś czas wrzucamy kawałek pietruszki lub marchewki na…

WIĘCEJ >

Zupa krem z grillowanych warzyw (wegańska / wegetariańska)

Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w długie plastry (pod skosem) Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski Cukinię pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Rozgrzewamy patelnię grillową z…

WIĘCEJ >