Grillowana dynia z kiełbasą
Grillowana dynia z kiełbasą
Przygotowanie
- Kiełbasy nacinamy na krzyż z dwóch stron
- Dynię obieramy ze skóry i kroimy w cienkie (0,5 cm) plastry
- Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu
- Kładziemy kiełbasy, smażymy po 5 min z każdej strony na małym ogniu
- Zdejmujemy kiełbasę i na jej miejsce kładziemy plastry dyni
- Lekko solimy i pieprzymy
- Dodajemy rozmaryn
- Smażymy dynię po 4-5 min z każdej strony
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Dynia Hokkaido (świeża) (300 g)
- Kiełbasa śląska (170 g)
- Smalec z gęsi (24 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Rozmaryn (świeży) (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Szaszłyki z kurczaka, pieczarek i ananasa
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C z opcją grzania z góry i dołu Pierś z kurczaka i ananasa kroimy w dużą kostkę Pieczarki kroimy w pół W rondelku rozpuszczamy miód i zdejmujemy z ognia…
WIĘCEJ >Ciastka z tapioką
Mało rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w garnku na małym ogniu. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wszystkie składniki miksujemy razem z rozpuszczony masłem. Masę wylewamy do foremek i pieczemy przez 20 minut. Gotowe ciastka wyjmujemy…
WIĘCEJ >Papryka faszerowana sarną
Mięso kroimy na kawałki i mielimy na standardowym sitku do miski Następnie dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Z papryki odcinamy czapeczkę, czyli plaster…
WIĘCEJ >Omlet z brokułem
Jajka wybijamy do głębokiego talerza lub miski Solimy Mocno mieszamy widelcem lub rózgą Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe Dodajemy mąkę kokosową Dokładnie mieszamy Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Na gorącą patelnię wylewamy masę jajeczną Zmniejszamy…
WIĘCEJ >