fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowana dynia z kiełbasą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2819dc9e-6cd1-4848-800c-36b4219c741e-1

Grillowana dynia z kiełbasą

Przygotowanie

  • Kiełbasy nacinamy na krzyż z dwóch stron
  • Dynię obieramy ze skóry i kroimy w cienkie (0,5 cm) plastry
  • Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu
  • Kładziemy kiełbasy, smażymy po 5 min z każdej strony na małym ogniu
  • Zdejmujemy kiełbasę i na jej miejsce kładziemy plastry dyni
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy rozmaryn
  • Smażymy dynię po 4-5 min z każdej strony 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy pozostałe składniki tego przepisu odpowiadają Twojej diecie oraz nietolerancjom – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje przyrządzenia kiełbasy śląskiej z warzywami. Oznacz swoją ulubioną potrawę serduszkiem i stwórz własną książkę kucharską.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 kiełbasy śląskie (170 g)
  • ⅓ dyni (ok. 300 g)
  • 3-4 igły rozmarynu (ok. 1 g)
  • 2 łyżki smalcu gęsiego (30 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kokojabłotka

Z każdej figi odcinamy ogonek Kroimy je w plastry Wrzucamy do naczynia/miski Zalać wrzątkiem – tak, aby zakryć Przykrywamy i odstawiamy na bok Robimy ciasto    Na rozgrzaną wsypujemy mąkę kokosową Od razu mieszamy Mieszamy tak długo,…

WIĘCEJ >

Gulasz wieprzowy z boczniakami

Boczniaki pokroić na kawałki, jak są małe grzybki to na pół, jak są większe to na 4-6 części Mięso pokroić w kostkę 1,5 cm Marchew, pietruszkę, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę 1 cm Cebulę,…

WIĘCEJ >

Pasta z wątróbki z cebulą

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Dorzucamy wątróbkę i zmniejszamy gaz Przykrywamy pokrywką (żeby nam nie pryskało) Dusimy 10 min Wyłączamy palnik Czekamy…

WIĘCEJ >

Karmel daktylowy

Daktyle zalewamy wrzątkiem na co najmniej 10 minut. Odsączamy zostawiając wodę w której się moczyły. Daktyle miksujemy z masłem orzechowym na gładką masę.

WIĘCEJ >