Grillowana dynia z kiełbasą
Grillowana dynia z kiełbasą
Przygotowanie
- Kiełbasy nacinamy na krzyż z dwóch stron
- Dynię obieramy ze skóry i kroimy w cienkie (0,5 cm) plastry
- Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu
- Kładziemy kiełbasy, smażymy po 5 min z każdej strony na małym ogniu
- Zdejmujemy kiełbasę i na jej miejsce kładziemy plastry dyni
- Lekko solimy i pieprzymy
- Dodajemy rozmaryn
- Smażymy dynię po 4-5 min z każdej strony
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Dynia Hokkaido (świeża) (300 g)
- Kiełbasa śląska (170 g)
- Smalec z gęsi (24 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Rozmaryn (świeży) (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Gryczanka z mlekiem roślinnym i jabłkiem
Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dolewamy mleko i dokładnie mieszamy Jabłko obieramy i kroimy w kostkę Gryczankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko oraz przyprawy (jeśli są dodane w składnikach) i mieszamy
WIĘCEJ >Zupa krem z grillowanych warzyw (wegańska / wegetariańska)
Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w długie plastry (pod skosem) Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski Cukinię pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Rozgrzewamy patelnię grillową z…
WIĘCEJ >Tagliatelle z marchewki i cukinii
Przy pomocy obieraczki, obieramy marchewkę i cukinię tworząc warzywny makaron tagiatelle Na rozgrzanej patelni, roztapiamy masło z przyprawami. Po chwili dodajemy warzywa i podsmażamy około 5 minut Po tym czasie, zmniejszamy ogień i wbijamy na…
WIĘCEJ >Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym (wegetariański)
Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…
WIĘCEJ >