Grillowane warzywa z surową kiełbasą polską
Grillowane warzywa z surową kiełbasą polską
Przygotowanie
- Połówki papryki pokroić każdą na 3 części
- Cukinię pokroić w krążki
- Cebulę obrać i pokroić w krążki
- Cykorię przekroić na pół
- Rozgrzewamy patelnię grillową i roztapiamy na niej łyżkę tłuszczu
- Kładziemy połowę warzyw, lekko solimy i pieprzymy
- Smażymy z każdej strony po 3 minuty
- Przekładamy warzywa na talerz
- Na patelnię wrzucamy pozostałe warzywa i tłuszcz
- Po grillowaniu wszystkich warzyw rozkładamy je na talerzu
- Kiełbasę kroimy w plastry i układamy obok warzyw
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), rezygnujemy z dodatku papryki czerwonej. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (150 g)
- Papryka czerwona (115 g)
- Papryka żółta (100 g)
- Kiełbasa surowa (85 g)
- Cykoria (80 g)
- Cebula (świeża) (50 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka curry z gotowanym kurczakiem z nutą cytrynową
Obieramy marchew i pietruszkę i kroimy na półwzdłuż Kurczaka wkładamy do garnka i dodajemy przekrojone warzywa lekko solimy Zalewamy zimną wodą żeby poziom był 3 cm wyżej Wstawiamy na palnik i gotujemy na wolnym ogniu…
WIĘCEJ >Mix sałat z makrelą i awokado
Sałaty rozłożyć na talerzu Pomidorki pokroić na połówki Awokado obrać i pokroić w paski Paprykę pokroić w paseczki Wszystkie pokrojone składniki ułożyć na sałatach Makrelę obrać ze skóry, wyjąć ości i położyć na sałatach Dodać…
WIĘCEJ >Galaretka truskawkowa
Truskawki płuczemy i osuszamy, po czym blendujemy na mus Dodajemy ksylitol i sok z pomarańczy Mieszamy do rozpuszczenia się ksylitolu Odlewamy ⅓ masy i lekko podgrzewamy w rondelku, Dodajemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia Jeżeli żelatyna…
WIĘCEJ >Carpaccio z buraka z twarożkiem z nerkowców
Orzechy namoczyć dzień wcześniej w zimnej wodzie Na drugi dzień odcedzić, dodać do orzechów wodę z ogórków, czosnek, zmiksować blenderem Buraki dzień wcześniej upiec w piekarniku, obrać, pokroić i zamarynować w oliwie, occie i lekko…
WIĘCEJ >