fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowane warzywa z surową kiełbasą polską

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8aeb835d-cd37-4bcf-a9d7-e4b17bd792c9-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Grillowane warzywa z surową kiełbasą polską

Przygotowanie

  • Połówki papryki pokroić każdą na 3 części
  • Cukinię pokroić w krążki
  • Cebulę obrać i pokroić w krążki
  • Cykorię przekroić na pół
  • Rozgrzewamy patelnię grillową i roztapiamy na niej łyżkę tłuszczu
  • Kładziemy połowę warzyw, lekko solimy i pieprzymy
  • Smażymy z każdej strony po 3 minuty
  • Przekładamy warzywa na talerz
  • Na patelnię wrzucamy pozostałe warzywa i tłuszcz
  • Po grillowaniu wszystkich warzyw rozkładamy je na talerzu
  • Kiełbasę kroimy w plastry i układamy obok warzyw 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) rezygnujemy z dodatku papryki. Ten składnik można zastąpić marchewką. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów, by poznać nasze sposoby przyrządzania kiełbasy polskiej z warzywami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ czerwonej papryki (115 g)
  • ½ żółtej papryki (100 g)
  • ½ cukinii (150 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 1 cykoria (80 g)
  • 1 surowa, polska kiełbasa (85 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee lub smalcu gęsiego (30 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Karkówka z jelenia duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

Karkówkę solimy i pieprzymy Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”) Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Kapustę mieszamy z grzybami, cebulą i czosnkiem Kładziemy na…

WIĘCEJ >

Ryżanka z truskawkami

Ryż gotujemy w większej ilości wody niż standardowo przez około 15 minut Do gotującego się ryżu wsypujemy erytrytol i wiórki kokosowe Gotujemy jeszcze przez chwilę (najlepiej do momentu, gdy wiórki i ryż pochłoną większość wody…

WIĘCEJ >

Jajecznica z żółtek i jarmużu

Jarmuż i szczypiorek myjemy i kroimy (można użyć szczypiorku lub szczypioru, tego grubszego, będzie jeszcze smaczniej) Rozpuszczamy masło na patelni Wrzucamy warzywa, można dodać również inne ulubione świeże zioła Przykrywamy, żeby się szybciej udusiło Rozbijamy…

WIĘCEJ >

Pulpeciki z tofu i kaszy jaglanej

Kaszę jaglaną gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy i oba warzywa lekko podsmażamy na oleju. Tofu ścieramy na tarce o dużych bądź średnich oczkach i mieszamy z wszystkimi pozostałymi…

WIĘCEJ >