fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowane warzywa z surową kiełbasą polską

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8aeb835d-cd37-4bcf-a9d7-e4b17bd792c9-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Grillowane warzywa z surową kiełbasą polską

Przygotowanie

  • Połówki papryki pokroić każdą na 3 części
  • Cukinię pokroić w krążki
  • Cebulę obrać i pokroić w krążki
  • Cykorię przekroić na pół
  • Rozgrzewamy patelnię grillową i roztapiamy na niej łyżkę tłuszczu
  • Kładziemy połowę warzyw, lekko solimy i pieprzymy
  • Smażymy z każdej strony po 3 minuty
  • Przekładamy warzywa na talerz
  • Na patelnię wrzucamy pozostałe warzywa i tłuszcz
  • Po grillowaniu wszystkich warzyw rozkładamy je na talerzu
  • Kiełbasę kroimy w plastry i układamy obok warzyw 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), rezygnujemy z dodatku papryki czerwonej. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (150 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Papryka żółta (100 g)
  • Kiełbasa surowa (85 g)
  • Cykoria (80 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chrzanowa zupa krem

Warzywa korzeniowe myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę Pokrojony świeży chrzan płuczemy w ciepłej wodzie, zmieniając ją trzy razy Pora kroimy w plastry, czosnek obieramy Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy ciepłym bulionem…

WIĘCEJ >

Talerz wędzonej szynki z warzywami duszonymi na masełku

Marchewkę obrać i pokroić w plastry, a następnie przekroić każdy plaster w paski Paprykę pokroić w centymetrowe paski Na patelni rozgrzać tłuszcz Wrzucić warzywa i zasmażać 4-5 min Lekko posolić i popieprzyć Na talerzu rozkładamy…

WIĘCEJ >

Wołowina azjatycka

Najpierw robimy marynatę. Pastę z tamaryndowca rozpuszczamy w odrobinie ciepłej wody. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Polewamy nią pokrojone cienko (ok. 1 cm płaty) kawałki mięsa. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut….

WIĘCEJ >

Krem jarzynowy z wędzonym łososiem

Jak już zrobicie rosół i przecedzicie go przez sito, to te kilka warzyw odłóżcie na bok Bierzemy czysty garnek Ugotowane warzywa wkładamy do garnka Zalewamy przecedzonym rosołem i zagotowujemy Blenderem miksujemy na gładki krem Jeśli…

WIĘCEJ >