fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowane warzywa z surową kiełbasą polską

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8aeb835d-cd37-4bcf-a9d7-e4b17bd792c9-1

Grillowane warzywa z surową kiełbasą polską

Przygotowanie

  • Połówki papryki pokroić każdą na 3 części
  • Cukinię pokroić w krążki
  • Cebulę obrać i pokroić w krążki
  • Cykorię przekroić na pół
  • Rozgrzewamy patelnię grillową i roztapiamy na niej łyżkę tłuszczu
  • Kładziemy połowę warzyw, lekko solimy i pieprzymy
  • Smażymy z każdej strony po 3 minuty
  • Przekładamy warzywa na talerz
  • Na patelnię wrzucamy pozostałe warzywa i tłuszcz
  • Po grillowaniu wszystkich warzyw rozkładamy je na talerzu
  • Kiełbasę kroimy w plastry i układamy obok warzyw 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) rezygnujemy z dodatku papryki. Ten składnik można zastąpić marchewką. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów, by poznać nasze sposoby przyrządzania kiełbasy polskiej z warzywami.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ czerwonej papryki (115 g)
  • ½ żółtej papryki (100 g)
  • ½ cukinii (150 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 1 cykoria (80 g)
  • 1 surowa, polska kiełbasa (85 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee lub smalcu gęsiego (30 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałata z pieczoną kaczką, melonem i awokado

Pierś z kaczki kładziemy skórą do góry i nacinamy skórę nożem w kratkę Rozgrzać patelnię (najlepiej patelnię grillową) Na gorącą patelnię położyć kaczkę skórą w dół Smażyć około 6-7 minut z każdej strony na średnim ogniu…

WIĘCEJ >

Talerz wędzonej szynki z warzywami duszonymi na masełku

Marchewkę obrać i pokroić w plastry, a następnie przekroić każdy plaster w paski Paprykę pokroić w centymetrowe paski Na patelni rozgrzać tłuszcz Wrzucić warzywa i zasmażać 4-5 min Lekko posolić i popieprzyć Na talerzu rozkładamy…

WIĘCEJ >

Tarta kokosowa z musem śliwkowym

Ciasto Rozpuszczamy masło klarowane w garnku Figi kroimy w cienkie plastry i dodajemy do masła Przykrywamy i gotujemy 2 minuty na małym ogniu Miksujemy blenderem (ostrożnie żeby się nie popryskać gorącym tłuszczem) Do zmiksowanej masy dodajemy wiórki…

WIĘCEJ >

Pieczony halibut na marynowanych burakach z sałatką

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st.C Kładziemy halibuta w naczyniu żaroodpornym Lekko solimy i pieprzymy Wyciskamy na niego sok z cytryny Nakładamy tłuszcz Przykrywamy i pieczemy 12 min Na talerzu układamy buraczki Obok mix sałat, które polewamy…

WIĘCEJ >