fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowane warzywa z surową kiełbasą polską

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8aeb835d-cd37-4bcf-a9d7-e4b17bd792c9-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Grillowane warzywa z surową kiełbasą polską

Przygotowanie

  • Połówki papryki pokroić każdą na 3 części
  • Cukinię pokroić w krążki
  • Cebulę obrać i pokroić w krążki
  • Cykorię przekroić na pół
  • Rozgrzewamy patelnię grillową i roztapiamy na niej łyżkę tłuszczu
  • Kładziemy połowę warzyw, lekko solimy i pieprzymy
  • Smażymy z każdej strony po 3 minuty
  • Przekładamy warzywa na talerz
  • Na patelnię wrzucamy pozostałe warzywa i tłuszcz
  • Po grillowaniu wszystkich warzyw rozkładamy je na talerzu
  • Kiełbasę kroimy w plastry i układamy obok warzyw 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), rezygnujemy z dodatku papryki czerwonej. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (150 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Papryka żółta (100 g)
  • Kiełbasa surowa (85 g)
  • Cykoria (80 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka curry z gotowanym kurczakiem z nutą cytrynową

Obieramy marchew i pietruszkę i kroimy na półwzdłuż Kurczaka wkładamy do garnka i dodajemy przekrojone warzywa lekko solimy Zalewamy zimną wodą żeby poziom był 3 cm wyżej Wstawiamy na palnik i gotujemy na wolnym ogniu…

WIĘCEJ >

Mix sałat z makrelą i awokado

Sałaty rozłożyć na talerzu Pomidorki pokroić na połówki Awokado obrać i pokroić w paski Paprykę pokroić w paseczki Wszystkie pokrojone składniki ułożyć na sałatach Makrelę obrać ze skóry, wyjąć ości i położyć na sałatach Dodać…

WIĘCEJ >

Galaretka truskawkowa

Truskawki płuczemy i osuszamy, po czym blendujemy na mus Dodajemy ksylitol i sok z pomarańczy Mieszamy do rozpuszczenia się ksylitolu Odlewamy ⅓ masy i lekko podgrzewamy w rondelku, Dodajemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia Jeżeli żelatyna…

WIĘCEJ >

Carpaccio z buraka z twarożkiem z nerkowców

Orzechy namoczyć dzień wcześniej w zimnej wodzie Na drugi dzień odcedzić, dodać do orzechów wodę z ogórków, czosnek, zmiksować blenderem Buraki dzień wcześniej upiec w piekarniku, obrać, pokroić i zamarynować w oliwie, occie i lekko…

WIĘCEJ >