fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowane warzywa z surową kiełbasą polską

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8aeb835d-cd37-4bcf-a9d7-e4b17bd792c9-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Grillowane warzywa z surową kiełbasą polską

Przygotowanie

  • Połówki papryki pokroić każdą na 3 części
  • Cukinię pokroić w krążki
  • Cebulę obrać i pokroić w krążki
  • Cykorię przekroić na pół
  • Rozgrzewamy patelnię grillową i roztapiamy na niej łyżkę tłuszczu
  • Kładziemy połowę warzyw, lekko solimy i pieprzymy
  • Smażymy z każdej strony po 3 minuty
  • Przekładamy warzywa na talerz
  • Na patelnię wrzucamy pozostałe warzywa i tłuszcz
  • Po grillowaniu wszystkich warzyw rozkładamy je na talerzu
  • Kiełbasę kroimy w plastry i układamy obok warzyw 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) rezygnujemy z dodatku papryki. Ten składnik można zastąpić marchewką. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów, by poznać nasze sposoby przyrządzania kiełbasy polskiej z warzywami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ czerwonej papryki (115 g)
  • ½ żółtej papryki (100 g)
  • ½ cukinii (150 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 1 cykoria (80 g)
  • 1 surowa, polska kiełbasa (85 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee lub smalcu gęsiego (30 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Schab z gotowaną marchewką

Marchewkę kroimy w słupki, przekładamy do garnka i gotujemy Mięso rozbijamy tłuczkiem do mięsa i dusimy na patelni z odrobiną wody i masłem Doprawiamy solą i pieprzem Po około 15 minutach jest gotowy Duszony schab…

WIĘCEJ >

Shoarma wieprzowa

Polędwiczkę kroimy na małe kawałki, a paprykę w słupki i przekładamy do miski. Do mięsa z warzywami dodajemy przyprawy i oliwę. Rozgrzewamy patelnię i smażymy zawartość miski przez 15 minut.

WIĘCEJ >

Grasica smażona na maśle ze szparagami

Grasica: Przygotowujemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 min Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z fenkułem

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Pomidorki przekrawamy na połówki Fenkuł kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą…

WIĘCEJ >