Kiełbasa smażona z warzywami korzeniowymi i cebulą
Kiełbasa smażona z warzywami korzeniowymi i cebulą
Przygotowanie
- Marchew, pietruszkę, seler, cebulę obrać
- Przekroić na pół wzdłuż i pociąć w paski
- Kiełbasę ponacinać nożem na skos
- Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu
- Wrzucamy kiełbasę i smażymy z każdej strony na średnim ogniu
- Kiełbasę przekładamy na talerz a na patelnię wrzucamy warzywa
- Dodajemy łyżkę tłuszczu
- Solimy i pieprzymy i dodajemy estragon
- Zasmażamy 4 minuty
Rady dietetyka
Jeśli stosujesz protokół autoimmunologiczny (AIP), nie dodawaj pieprzu czarnego. Wybieraj kiełbasę dobrej jakości, czytaj skład i zwracaj uwagę na to, by był on najkrótszy.
Autor
Lista składników
- Kiełbasa śląska (170 g)
- Seler korzeń (80 g)
- Cebula (50 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Smalec z gęsi (24 g)
- Marchew (20 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Estragon suszony (1.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Alergeny
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Krem ziemniaczany z boczkiem
Ziemniaki obieramy, płuczemy, kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w paseczki/w zapałkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Przesmażamy boczek przez 2-3 min i wyjmujemy go łyżką cedzakową Na ten…
WIĘCEJ >Rolada z kapusty włoskiej
Liście kapusty włoskiej obgotować w osolonej wodzie. Przygotować farsz. Pieczarki zetrzeć na grubej tarce. Cebulę i paprykę drobno posiekać. Na 2 łyżkach oliwy zeszklić cebulę. Zdjąć z patelni i odłożyć na bok. Na tej samej…
WIĘCEJ >Sznycel z dzika z puree selerowo – gruszkowym
Sznycel: Mielimy mięso, doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy, formujemy kulkę, rozpłaszczamy ręką i formujemy wrzecionowaty kształt Smażymy na smalcu po 3-4 min z każdej strony Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu przez 5 min…
WIĘCEJ >Mus orzechowo – gruszkowy
Orzechy przebierać dokładnie, żeby nie zawieruszyły się gdzieś kawałeczki łupin Wsypać do miski i zalać zimną wodą Odstawić na 12 godz. Orzechy odcedzić na sicie (wodę wylać) Gruszki umyć Przeciąć na pół i wykroić gniazda…
WIĘCEJ >