Kiełbasa smażona z warzywami korzeniowymi i cebulą
Kiełbasa smażona z warzywami korzeniowymi i cebulą
Przygotowanie
- Marchew, pietruszkę, seler, cebulę obrać
- Przekroić na pół wzdłuż i pociąć w paski
- Kiełbasę ponacinać nożem na skos
- Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu
- Wrzucamy kiełbasę i smażymy z każdej strony na średnim ogniu
- Kiełbasę przekładamy na talerz a na patelnię wrzucamy warzywa
- Dodajemy łyżkę tłuszczu
- Solimy i pieprzymy i dodajemy estragon
- Zasmażamy 4 minuty
Rady dietetyka
Jeśli stosujesz protokół autoimmunologiczny (AIP), nie dodawaj pieprzu czarnego. Wybieraj kiełbasę dobrej jakości, czytaj skład i zwracaj uwagę na to, by był on najkrótszy.
Autor
Lista składników
- Kiełbasa śląska (170 g)
- Seler korzeń (80 g)
- Cebula (świeża) (50 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Smalec z gęsi (24 g)
- Marchew (świeża) (20 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Estragon suszony (1.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Alergeny
Podobne tematy
Jajka z kiszoną kapustą
Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy Wybijamy jajka Smażymy przez około 3-4 minuty do momentu aż białka będą ścięte Wykładamy na talerz, a obok układamy kapustę kiszoną Doprawiamy solą i pieprzem lub innymi dozwolonymi przyprawami
WIĘCEJ >Oliwkowe tagliatelle
Masło rozgrzewamy na patelni Za pomocą obieraczki do warzyw, obieramy umytą cukinię, na tyle ile to możliwe, tworząc „tagliatelle” Makaron kładziemy na patelnię i podsmażamy Po kilku minutach dodajemy oliwki Pod koniec smażenia wbijamy na…
WIĘCEJ >Frytki z batatów
Bataty obieramy, kroimy w plastry a następnie plastry w paski – frytki Wkładamy bataty do miski, dodajemy tłuszcz i sól Mieszamy Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, a na nią układamy ziemniaki Pieczemy 25…
WIĘCEJ >Łosoś smażony z burakami z sosem vinaigrette
Na patelni rozgrzać tłuszcz Ustawiamy średni ogień, kładziemy rybę, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3 – 4 min Obracamy na drugą stronę, smażymy 3 – 4 min Obracamy, przykrywamy pokrywką i dusimy 5 min Buraki…
WIĘCEJ >