fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kiełbasa smażona z warzywami korzeniowymi i cebulą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz5-1-6

Kiełbasa smażona z warzywami korzeniowymi i cebulą

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę, seler, cebulę obrać
  • Przekroić na pół wzdłuż i pociąć w paski
  • Kiełbasę ponacinać nożem na skos
  • Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu
  • Wrzucamy kiełbasę i smażymy z każdej strony na średnim ogniu
  • Kiełbasę przekładamy na talerz a na patelnię wrzucamy warzywa
  • Dodajemy łyżkę tłuszczu
  • Solimy i pieprzymy i dodajemy estragon
  • Zasmażamy 4 minuty

Rady dietetyka

Jeśli stosujesz dietę protokół autoimmunologiczny (AIP), nie dodawaj pieprzu. Wybieraj kiełbasę dobrej jakości. Czytaj skład i zwracaj uwagę na to, by był on najkrótszy.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 kiełbasy śląskie (ok. 250 g – o jak najlepszym składzie)
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • Ćwiartka selera selera (85 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • ½ łyżeczki estragonu (3 g)
  • 2 łyżki smalcu gęsiego, można zastąpić innym tłuszczem (50 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka ze szpinakiem i z dynią

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C Wykładamy blachę papierem do pieczenia Dynię kroimy w kostkę, skraplamy oliwą, wykładamy na blachę i pieczemy około 20–25 minut Fetę kroimy w kostkę Umieszczamy w misce szpinak, dynię, fetę, pestki dyni…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa z sosem vinaigrette z awokado

Składniki na sałatkę kroimy w drobną kostkę – marchew, pietruszkę, seler, jabłko, ogórka kiszonego, rzodkiewki, kalarepę i 1/2 awokado. Robimy sos vinaigrette. Blendujemy oliwę, 1/2 awokado, wodę, sok z cytryny, ocet jabłkowy i sól. Zblendowanym…

WIĘCEJ >

Pierś drobiowa faszerowana szpinakiem z sosem szpinakowym

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Rozgrzewamy w garnku/rondelku 2 łyżki tłuszczu Podsmażamy cebulę z czosnkiem przez 3 min Dodajemy szpinak Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy gałkę muszkatołową Mieszamy, próbujemy, przyprawiamy Piersi z…

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki Miksujemy blenderem w nakładce miksującej przez minutę, aż kalafior będzie przypominał wyglądem ryż

WIĘCEJ >