fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kiełbasa smażona z warzywami korzeniowymi i cebulą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz5-1-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kiełbasa smażona z warzywami korzeniowymi i cebulą

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę, seler, cebulę obrać
  • Przekroić na pół wzdłuż i pociąć w paski
  • Kiełbasę ponacinać nożem na skos
  • Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu
  • Wrzucamy kiełbasę i smażymy z każdej strony na średnim ogniu
  • Kiełbasę przekładamy na talerz a na patelnię wrzucamy warzywa
  • Dodajemy łyżkę tłuszczu
  • Solimy i pieprzymy i dodajemy estragon
  • Zasmażamy 4 minuty

Rady dietetyka

Jeśli stosujesz protokół autoimmunologiczny (AIP), nie dodawaj pieprzu czarnego. Wybieraj kiełbasę dobrej jakości, czytaj skład i zwracaj uwagę na to, by był on najkrótszy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kiełbasa śląska (170 g)
  • Seler korzeń (80 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Marchew (świeża) (20 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Estragon suszony (1.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Talerz

Alergeny

Histamina 3

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Frytki z batatów

Bataty obieramy, kroimy w plastry a następnie plastry w paski – frytki Wkładamy bataty do miski, dodajemy tłuszcz i sól Mieszamy Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, a na nią układamy ziemniaki Pieczemy 25…

WIĘCEJ >

Ryż z tuńczykiem

Ryż gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie do miękkości Przekładamy na sito i kilkukrotnie przelewamy zimną wodą, a następnie odcedzamy Dodajemy tuńczyka i mieszamy

WIĘCEJ >

Wegetariańskie curry

Pomidora zanurzamy we wrzątku i obieramy ze skórki Następnie kroimy wraz z papryką w kostkę Na maśle podsmażamy przyprawy i pokrojone zioła Dodajemy warzywa Po 5 minutach dokładamy na patelnię mleko kokosowe i ser kozi…

WIĘCEJ >

Krem z dyni z mleczkiem kokosowym

Dynie pieczemy przez około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180-200 st. C Następnie obieramy ze skóry i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy drobno posiekany czosnek, cebulę i podsmażamy do…

WIĘCEJ >