fbpx
logo
Szukaj
open close

Kiełbasa smażona z warzywami korzeniowymi i cebulą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz5-1-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kiełbasa smażona z warzywami korzeniowymi i cebulą

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę, seler, cebulę obrać
  • Przekroić na pół wzdłuż i pociąć w paski
  • Kiełbasę ponacinać nożem na skos
  • Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu
  • Wrzucamy kiełbasę i smażymy z każdej strony na średnim ogniu
  • Kiełbasę przekładamy na talerz a na patelnię wrzucamy warzywa
  • Dodajemy łyżkę tłuszczu
  • Solimy i pieprzymy i dodajemy estragon
  • Zasmażamy 4 minuty

Rady dietetyka

Jeśli stosujesz protokół autoimmunologiczny (AIP), nie dodawaj pieprzu czarnego. Wybieraj kiełbasę dobrej jakości, czytaj skład i zwracaj uwagę na to, by był on najkrótszy.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kiełbasa śląska (170 g)
  • Seler korzeń (80 g)
  • Cebula (50 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Marchew (20 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Estragon suszony (1.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Talerz

Alergeny

Histamina 3

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Krem ziemniaczany z boczkiem

Ziemniaki obieramy, płuczemy, kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w paseczki/w zapałkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Przesmażamy boczek przez 2-3 min i wyjmujemy go łyżką cedzakową Na ten…

WIĘCEJ >

Rolada z kapusty włoskiej

Liście kapusty włoskiej obgotować w osolonej wodzie. Przygotować farsz. Pieczarki zetrzeć na grubej tarce. Cebulę i paprykę drobno posiekać. Na 2 łyżkach oliwy zeszklić cebulę. Zdjąć z patelni i odłożyć na bok. Na tej samej…

WIĘCEJ >

Sznycel z dzika z puree selerowo – gruszkowym

Sznycel: Mielimy mięso, doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy, formujemy kulkę, rozpłaszczamy ręką i formujemy wrzecionowaty kształt Smażymy na smalcu po 3-4 min z każdej strony Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu przez 5 min…

WIĘCEJ >

Mus orzechowo – gruszkowy

Orzechy przebierać dokładnie, żeby nie zawieruszyły się gdzieś kawałeczki łupin Wsypać do miski i zalać zimną wodą Odstawić na 12 godz. Orzechy odcedzić na sicie (wodę wylać) Gruszki umyć Przeciąć na pół i wykroić gniazda…

WIĘCEJ >