fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kiełbasa smażona z warzywami korzeniowymi i cebulą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz5-1-6

Kiełbasa smażona z warzywami korzeniowymi i cebulą

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę, seler, cebulę obrać
  • Przekroić na pół wzdłuż i pociąć w paski
  • Kiełbasę ponacinać nożem na skos
  • Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu
  • Wrzucamy kiełbasę i smażymy z każdej strony na średnim ogniu
  • Kiełbasę przekładamy na talerz a na patelnię wrzucamy warzywa
  • Dodajemy łyżkę tłuszczu
  • Solimy i pieprzymy i dodajemy estragon
  • Zasmażamy 4 minuty

Rady dietetyka

Jeśli stosujesz dietę protokół autoimmunologiczny (AIP), nie dodawaj pieprzu. Wybieraj kiełbasę dobrej jakości. Czytaj skład i zwracaj uwagę na to, by był on najkrótszy.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 kiełbasy śląskie (ok. 250 g – o jak najlepszym składzie)
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • Ćwiartka selera selera (85 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • ½ łyżeczki estragonu (3 g)
  • 2 łyżki smalcu gęsiego, można zastąpić innym tłuszczem (50 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałata z owocami morza, truskawkami i czereśniami

Na suchą, gorącą patelnię wrzucamy owoce morza, po chwili dodajemy tłuszcz Lekko solimy i pieprzymy, podsmażamy 2 min Sałatę kładziemy na talerzu Dodajemy roszponkę Czereśnie drylujemy i kładziemy na wierzchu Nakładamy owoce morza Dodajemy truskawki…

WIĘCEJ >

Sałatka z komosy ryżowej

Komosę wsypujemy na sito i płuczemy pod zimną bieżącą wodą Przepłukaną komosę wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 15 minut Przekładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą, zostawiamy do odcieknięcia W czasie jak się…

WIĘCEJ >

Gotowane parówki z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

Parówki włożyć do wrzącej wody i zminimalizować płomień, parzyć 5 min Por przekroić wzdłuż, przepłukać pod bieżąca wodą, pokroić w cienkie półksiężyce i wrzucić do miski Ogórek kiszony pokroić w kostkę Z jabłka usunąć gniazdo…

WIĘCEJ >

Omlet w hiszpańskim stylu

Jajka blendujemy z serkiem i oliwą Rozgrzewamy patelnię Jeżeli patelnia nadaje się do smażenia beztłuszczowego, wylewamy na nią masę bezpośrednio (przy patelniach wymagających natłuszczenia, wlewamy trochę oliwy) Smażymy omleta z dwóch stron. Pod koniec smażenia…

WIĘCEJ >