logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Warzywa zapiekane z kiełbasą

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-20

Warzywa zapiekane z kiełbasą

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do 180°C.
  • Do naczynia żaroodpornego wkładamy podzieloną na 4 kawałki, ponacinaną kiełbasę, warzywa pokrojone w ćwiartki albo połówki (jeśli warzywa są stosunkowo małe), główkę czosnku w całości i gałązki ziół.
  • Zamykamy naczynie i wkładamy do piekarnika na 40 min – 1 godz., aż kiełbasa będzie chrupiąca. Zmniejszamy temperaturę do 150°C i zostawiamy otwarte naczynie na kolejne 10 min. 

Autor

Gość Ajwen
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 400 g kiełbasy wiejskiej (bez glutenu i konserwantów)
  • 2 marchewki
  • 2 małe pietruszki
  • 4 rzodkiewki
  • 3 bulwy topinambura (około 300 g)
  • 1 mała bulwa selera
  • 2 małe czerwone cebule
  • 1 główka czosnku
  • 2 gałązki świeżego rozmarynu
  • 4 gałązki świeżego tymianku

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne z pokrywką, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bitki wołowe z pure z batata

Mięso wołowe myjemy i kroimy na plastry grubości około 1-1,5 cm Smażymy na rozgrzanym tłuszczu po minucie z każdej strony (…)

WIĘCEJ >

Smażony makaron imbirowo- czosnkowy

Makaron ryżowy przygotowujemy tak jak na opakowaniu. Cebulę i imbir drobno siekamy. Marchewkę myjemy i obieramy. Używając obieraczki, tworzymy z (…)

WIĘCEJ >

Krem z pomidorów z dressingiem ziołowym (wegetariański)

Obrać warzywa i pokroić w kostkę W dużym garnku rozgrzać tłuszcz  Najpierw wrzucić do garnka cebule, smażyć 2 minuty Dorzucić (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z kozim serem

Ser kroimy w cienkie, małe kawałki. Paprykę kroimy w kostkę i mieszamy z serem i pomidorkami. Całość polewamy sokiem z (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl