fbpx
logo
Szukaj
open close

Warzywa z grilla z jajkami sadzonymi i kiełbasą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz19-1-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Warzywa z grilla z jajkami sadzonymi i kiełbasą

Przygotowanie

  • Kiełbasę ponacinać w paski
  • Cukinię pokroić w plastry
  • Paprykę pokroić w plastry
  • Kalarepę obrać i pokroić w plastry
  • Cebulę pokroić w plastry
  • Białą rzodkiew obrać i pokroić w plastry
  • Na patelni grillowej rozgrzać łyżkę tłuszczu
  • Dodać kiełbasę, obok rozłożyć warzywa
  • Smażyć po 4-5 minut z każdej strony
  • Przełożyć kiełbasę z warzywami na talerz
  • Na osobnej patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu
  • Wybić jajka
  • Posolić popieprzyć
  • Ostrożnie, by nie uszkodzić żółtka przełożyć jajka na warzywa

Rady dietetyka

Będąc na diecie ketogenicznej należy sięgać po mięso oraz jego wyroby jak najlepszej jakości. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Dopasuj wszystkie składniki powyższej potrawy do aktualnie stosowanej diety oraz towarzyszących nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się pomysły na przyrządzenie kiełbasy w równie smaczny sposób.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (102 g)
  • Cukinia zielona (100 g)
  • Kiełbasa śląska (85 g)
  • Kalarepa (85 g)
  • Papryka czerwona (80 g)
  • Rzodkiew biała (75 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Cykoria (40 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Patelnia - mała, Patelnia grillowa, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kaszotto grzybowe

Kaszę gryczaną płuczemy pod bieżącą wodą Wrzucamy wypłukaną kaszę na wrzącą osoloną wodę (1 litr) Gotujemy na półtwardo, czyli jakieś 10 min Cedzimy na sicie Grzyby oczyszczamy lub rozmrażamy i kroimy w kawałki, takie, żeby…

WIĘCEJ >

Szynka wieprzowa na miksie sałat i rzodkiewek z sosem anchois

Szynka: Wkładamy mięso do wolnowaru Solimy i pieprzymy z każdej strony Ustawiamy wolnowar na opcję „low” na 7 godz. Po tym czasie wyłączamy wolnowar, wyjmujemy kamionkową misę żeby wystygła Gdy misa będzie chłodna, wkładamy na 8…

WIĘCEJ >

Szpinak z pomidorami, z rzodkiewką i z fetą

Płuczemy, wysuszamy szpinak i przenosimy go do miski Dodajemy rzodkiewki pokrojone w ćwiartki, oliwki i pokrojone w kawałki pomidory Fetę kruszymy w kawałki i dodajemy do sałatki Wlewamy sok z cytryny, ocet balsamiczny i oliwę…

WIĘCEJ >

Cytrynowy kurczak w brokułach

Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki i mieszamy z przyprawami. Brokuła dzielimy na małe różyczki i myjemy. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy i podsmażamy mięso, aż się zarumieni. Odkładamy na talerz. Dodajemy rosół, sok…

WIĘCEJ >