fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Warzywa z grilla z jajkami sadzonymi i kiełbasą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz19-1-3

Warzywa z grilla z jajkami sadzonymi i kiełbasą

Przygotowanie

  • Kiełbasę ponacinać w paski
  • Cukinię pokroić w plastry
  • Paprykę pokroić w plastry
  • Kalarepę obrać i pokroić w plastry
  • Cebulę pokroić w plastry
  • Białą rzodkiew obrać i pokroić w plastry
  • Na patelni grillowej rozgrzać łyżkę tłuszczu
  • Dodać kiełbasę, obok rozłożyć warzywa
  • Smażyć po 4-5 minut z każdej strony
  • Przełożyć kiełbasę z warzywami na talerz
  • Na osobnej patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu
  • Wybić jajka
  • Posolić popieprzyć
  • Ostrożnie, by nie uszkodzić żółtka przełożyć jajka na warzywa

Rady dietetyka

Będąc na diecie ketogenicznej należy sięgać po mięso oraz jego wyroby jak najlepszej jakości. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Dopasuj wszystkie składniki powyższej potrawy do aktualnie stosowanej diety oraz towarzyszących nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się pomysły na przyrządzenie kiełbasy w równie smaczny sposób.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • 1 kiełbasa śląska (ok. 85 g)
  • 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
  • ⅓ cukinii (ok. 100 g)
  • ½ kalarepy (ok. 85 g)
  • ⅓ papryki czerwonej (ok. 80 g)
  • ½ czerwonej cebuli (50 g)
  • ⅓ białej rzodkwi (ok. 75 g)
  • ½ cykorii (40 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee lub smalcu (30 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dynia smażona z salcesonem i pomidorami

Dynię obieramy z skóry, usuwamy pestki, kroimy w cienkie plastry Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i smażymy plastry dyni po 4-5 mi z każdej strony na średnim ogniu Lekko solimy i pieprzymy Salceson obieramy z skóry…

WIĘCEJ >

Sałatka z truskawkami, wędzonką i skwarkami

Sałatę drzemy palcami Truskawki myjemy, przekrajamy na połówki i kładziemy na sałacie Cebulę kroimy w krążki i kładziemy na sałacie Na górze układamy plastry szynki Polewamy sosem kolendrowym Posypujemy skwarkami

WIĘCEJ >

Sorbet z mango

Obieramy mango, kroimy w kawałki Banana obieramy i kroimy w kawałki Owoce mieszamy razem w misce i wkładamy do zamrażarki na kilka godz. Wyjmujemy owoce z zamrażarki i miksujemy blenderem

WIĘCEJ >

Gęsina z wolnowaru na spaghetti warzywnym

Gęsina: Mięso solimy i pieprzymy Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kawałki Wkładamy do wolnowaru Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy gęś Wstawiamy na „low” na 8 godz. Makarony: Kalarepę obieramy Kalarepę i cukinię przepuszczamy przez spiromat…

WIĘCEJ >