fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Warzywa z grilla z jajkami sadzonymi i kiełbasą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz19-1-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Warzywa z grilla z jajkami sadzonymi i kiełbasą

Przygotowanie

  • Kiełbasę ponacinać w paski
  • Cukinię pokroić w plastry
  • Paprykę pokroić w plastry
  • Kalarepę obrać i pokroić w plastry
  • Cebulę pokroić w plastry
  • Białą rzodkiew obrać i pokroić w plastry
  • Na patelni grillowej rozgrzać łyżkę tłuszczu
  • Dodać kiełbasę, obok rozłożyć warzywa
  • Smażyć po 4-5 minut z każdej strony
  • Przełożyć kiełbasę z warzywami na talerz
  • Na osobnej patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu
  • Wybić jajka
  • Posolić popieprzyć
  • Ostrożnie, by nie uszkodzić żółtka przełożyć jajka na warzywa

Rady dietetyka

Będąc na diecie ketogenicznej należy sięgać po mięso oraz jego wyroby jak najlepszej jakości. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Dopasuj wszystkie składniki powyższej potrawy do aktualnie stosowanej diety oraz towarzyszących nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się pomysły na przyrządzenie kiełbasy w równie smaczny sposób.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • 1 kiełbasa śląska (ok. 85 g)
  • 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
  • ⅓ cukinii (ok. 100 g)
  • ½ kalarepy (ok. 85 g)
  • ⅓ papryki czerwonej (ok. 80 g)
  • ½ czerwonej cebuli (50 g)
  • ⅓ białej rzodkwi (ok. 75 g)
  • ½ cykorii (40 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee lub smalcu (30 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kotleciki z babką jajowatą

Mięso ugniatamy z jajkiem, babką i przyprawami Formujemy 6 kotletów Smażymy kotlety na rozgrzanym smalcu, co jakiś czas przewracając na drugą stronę Po około 10 – 15 minutach są gotowe

WIĘCEJ >

Śledzie w pomidorach

Cebulę obieramy, kroimy w piórka, lub kostkę Rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy przez 3 min cebulę Dodajemy koncentrat, mieszamy i podsmażamy 5 min Przekładamy do miski, czekamy 30 min aż przestygnie, wlewamy oliwę Lekko…

WIĘCEJ >

Gulasz wołowy AIP

Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy z wierzchu na dużym ogniu, zmniejszamy ogień na średni. Kroimy warzywa, wyciskamy czosnek i dodajemy do mięsa. Dodajemy liście laurowe. Dusimy 1,5 do 2 godzin po przykryciem – do miękkości….

WIĘCEJ >

Suszony schab w czosnku niedźwiedzim

Schab włożyć do jakiegoś płaskiego naczynia Posypać z każdej strony solą Ofoliować naczynie z mięsem i wstawić na 24 godz. do lodówki Wyjąć mięso Opłukać pod bieżącą zimną wodą (szybko, tyle tylko, żeby spłukać sól)…

WIĘCEJ >