Kiełbasa z grilla z brukselką i sałatką z awokado
Kiełbasa z grilla z brukselką i sałatką z awokado
Przygotowanie
- Kiełbasę ponacinać nożem na skos
- Rozgrzać na patelni tłuszcz
- Smażyć kiełbasę na patelni grillowej na średnim ogniu przez 5 minut
- Obracamy kiełbasę na druga stronę i dorzucamy ugotowaną brukselkę
- Pomidory, rzodkiewki i ogórka kroimy w plastry
- Na talerzu układamy sałatę i na niej pokrojone warzywa
- Polewamy sosem
- Obok nakładamy kiełbasę z brukselką
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie używamy pieprzu czarnego, pomidorów, a sos przyrządzamy bez dodatku musztardy. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje na przyrządzenie sosów vinaigrette oraz kiełbasy śląskiej w nieco inny sposób.
Autor
Lista składników
- Kiełbasa śląska (170 g)
- Brukselka (świeża) (100 g)
- Pomidor (świeży) (160 g)
- Sałata rzymska (70 g)
- Ogórek długi (60 g)
- Sos vinaigrette (40 g)
- Rzodkiewka (30 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
Potrzebny sprzęt
Alergeny
Podobne tematy
Szynka z wieprzowiny, boczku i rydzów
Wieprzowinę razem z czosnkiem mielimy na standardowym sitku (średnim) Boczek kroimy w kostkę około 1 cm Rydze czyścimy i kroimy w kawałki, (jeśli mamy zamrożone, to trzeba je wyjąć kilka godzin wcześniej, żeby odtajały) Zmielone…
WIĘCEJ >Spaghetti z kalarepy z sosem leśnym
Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy/rozmrażamy, kroimy w kawałki Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy 2 min Dodajemy grzyby Podsmażamy 3 min…
WIĘCEJ >Gruszka pieczona z malinami i miodem
Gruszkę myjemy i odcinamy końcówkę od strony ogonka, tzw. „czapeczkę” Łyżką wydrążamy gniazdo nasienne gruszki Do wydrążonego otworu wkładamy maliny, polewamy miodem i zakładamy „czapeczkę” Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 220 st. C i…
WIĘCEJ >Zupa krem z cukinii
Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki…
WIĘCEJ >