fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kiełbasa z grilla z brukselką i sałatką z awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c894f1e05-14c9-4705-b330-cbaa9ce73c9d-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kiełbasa z grilla z brukselką i sałatką z awokado

Przygotowanie

  • Kiełbasę ponacinać nożem na skos
  • Rozgrzać na patelni tłuszcz
  • Smażyć kiełbasę na patelni grillowej na średnim ogniu przez 5 minut
  • Obracamy kiełbasę na druga stronę i dorzucamy ugotowaną brukselkę
  • Pomidory, rzodkiewki i ogórka kroimy w plastry
  • Na talerzu układamy sałatę i na niej pokrojone warzywa
  • Polewamy sosem
  • Obok nakładamy kiełbasę z brukselką

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie używamy pieprzu czarnego, pomidorów, a sos przyrządzamy bez dodatku musztardy. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje na przyrządzenie sosów vinaigrette oraz kiełbasy śląskiej w nieco inny sposób.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kiełbasa śląska (170 g)
  • Brukselka (świeża) (100 g)
  • Pomidor (świeży) (85 g)
  • Sałata rzymska (70 g)
  • Ogórek długi (60 g)
  • Sos vinaigrette (40 g)
  • Rzodkiewka (30 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia grillowa, Sitko, Talerz

Alergeny

Histamina 3

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa chrzanowa (na wywarze kostnym)

Obieramy i kroimy cebulę w kostkę Bierzemy garnek, roztapiamy w nim tłuszcz Wrzucamy cebulę i zasmażamy 2-3 minuty W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę Dorzucamy pokrojonego ziemniaka do garnka i zasmażamy 2-3…

WIĘCEJ >

Koktajl tropikalny

Myjemy szpinak, mango, ananasa Obieramy banana Odcinamy nożem skórkę ananasa Umieszczamy składniki w blenderze Dodajemy 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Pierś z kurczaka lub indyka po włosku

Mięso myjemy i kroimy w paski szerokości 1-1,5 cm.  Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. W garnku podsmażamy mięso, dodajemy cebulę i czosnek. Dodajemy pomidory, pokrojone na pół lub całe oliwki i…

WIĘCEJ >

Grillowane warzywa z surową kiełbasą polską

Połówki papryki pokroić każdą na 3 części Cukinię pokroić w krążki Cebulę obrać i pokroić w krążki Cykorię przekroić na pół Rozgrzewamy patelnię grillową i roztapiamy na niej łyżkę tłuszczu Kładziemy połowę warzyw, lekko solimy…

WIĘCEJ >