Kiełbasa z grilla z brukselką i sałatką z awokado
Kiełbasa z grilla z brukselką i sałatką z awokado
Przygotowanie
- Kiełbasę ponacinać nożem na skos
- Rozgrzać na patelni tłuszcz
- Smażyć kiełbasę na patelni grillowej na średnim ogniu przez 5 minut
- Obracamy kiełbasę na druga stronę i dorzucamy ugotowaną brukselkę
- Pomidory, rzodkiewki i ogórka kroimy w plastry
- Na talerzu układamy sałatę i na niej pokrojone warzywa
- Polewamy sosem
- Obok nakładamy kiełbasę z brukselką
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego, pomidorów, a sos przyrządzamy bez dodatku musztardy. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje na przyrządzenie sosów vinaigrette oraz kiełbasy śląskiej w nieco inny sposób.
Autor
Lista składników
- 2 kiełbasy śląskie (170 g)
- ½ porcji ugotowanej brukselki (100 g)
- 2 liście sałaty rzymskiej (70 g)
- ½ pomidora (85 g)
- 2 rzodkiewki (30 g)
- ⅓ ogórka zielonego (45 g)
- 4 łyżki sosu vinaigrette (40 ml)
- 1 łyżka masła klarowanego Ghee lub smalcu gęsiego (15 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Dynia smażona z salcesonem i pomidorami
Dynię obieramy z skóry, usuwamy pestki, kroimy w cienkie plastry Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i smażymy plastry dyni po 4-5 mi z każdej strony na średnim ogniu Lekko solimy i pieprzymy Salceson obieramy z skóry…
WIĘCEJ >Schab duszony w cebuli z grillowaną czarną rzepą
Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z każdej strony) Posolić, popieprzyć Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Kładziemy plastry schabu i smażymy po 3 min z każdej strony W tym czasie obieramy cebulę…
WIĘCEJ >