fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kiełbasa z grilla z brukselką i sałatką z awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c894f1e05-14c9-4705-b330-cbaa9ce73c9d-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kiełbasa z grilla z brukselką i sałatką z awokado

Przygotowanie

  • Kiełbasę ponacinać nożem na skos
  • Rozgrzać na patelni tłuszcz
  • Smażyć kiełbasę na patelni grillowej na średnim ogniu przez 5 minut
  • Obracamy kiełbasę na druga stronę i dorzucamy ugotowaną brukselkę
  • Pomidory, rzodkiewki i ogórka kroimy w plastry
  • Na talerzu układamy sałatę i na niej pokrojone warzywa
  • Polewamy sosem
  • Obok nakładamy kiełbasę z brukselką

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie używamy pieprzu czarnego, pomidorów, a sos przyrządzamy bez dodatku musztardy. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje na przyrządzenie sosów vinaigrette oraz kiełbasy śląskiej w nieco inny sposób.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kiełbasa śląska (170 g)
  • Brukselka (świeża) (100 g)
  • Pomidor (świeży) (160 g)
  • Sałata rzymska (70 g)
  • Ogórek długi (60 g)
  • Sos vinaigrette (40 g)
  • Rzodkiewka (30 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia grillowa, Sitko, Talerz

Alergeny

Histamina 3

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szynka z wieprzowiny, boczku i rydzów

Wieprzowinę razem z czosnkiem mielimy na standardowym sitku (średnim) Boczek kroimy w kostkę około 1 cm Rydze czyścimy i kroimy w kawałki, (jeśli mamy zamrożone, to trzeba je wyjąć kilka godzin wcześniej, żeby odtajały) Zmielone…

WIĘCEJ >

Spaghetti z kalarepy z sosem leśnym

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy/rozmrażamy, kroimy w kawałki Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy 2 min Dodajemy grzyby Podsmażamy 3 min…

WIĘCEJ >

Gruszka pieczona z malinami i miodem

Gruszkę myjemy i odcinamy końcówkę od strony ogonka, tzw. „czapeczkę” Łyżką wydrążamy gniazdo nasienne gruszki Do wydrążonego otworu wkładamy maliny, polewamy miodem i zakładamy „czapeczkę” Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 220 st. C i…

WIĘCEJ >

Zupa krem z cukinii

Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki…

WIĘCEJ >