fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kiełbasa z grilla z brukselką i sałatką z awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c894f1e05-14c9-4705-b330-cbaa9ce73c9d-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kiełbasa z grilla z brukselką i sałatką z awokado

Przygotowanie

  • Kiełbasę ponacinać nożem na skos
  • Rozgrzać na patelni tłuszcz
  • Smażyć kiełbasę na patelni grillowej na średnim ogniu przez 5 minut
  • Obracamy kiełbasę na druga stronę i dorzucamy ugotowaną brukselkę
  • Pomidory, rzodkiewki i ogórka kroimy w plastry
  • Na talerzu układamy sałatę i na niej pokrojone warzywa
  • Polewamy sosem
  • Obok nakładamy kiełbasę z brukselką

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego, pomidorów, a sos przyrządzamy bez dodatku musztardy. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje na przyrządzenie sosów vinaigrette oraz kiełbasy śląskiej w nieco inny sposób.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 kiełbasy śląskie (170 g)
  • ½ porcji ugotowanej brukselki (100 g)
  • 2 liście sałaty rzymskiej (70 g)
  • ½ pomidora (85 g)
  • 2 rzodkiewki (30 g)
  • ⅓ ogórka zielonego (45 g)
  • 4 łyżki sosu vinaigrette (40 ml)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee lub smalcu gęsiego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dynia smażona z salcesonem i pomidorami

Dynię obieramy z skóry, usuwamy pestki, kroimy w cienkie plastry Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i smażymy plastry dyni po 4-5 mi z każdej strony na średnim ogniu Lekko solimy i pieprzymy Salceson obieramy z skóry…

WIĘCEJ >

Schab duszony w cebuli z grillowaną czarną rzepą

Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z każdej strony) Posolić, popieprzyć Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Kładziemy plastry schabu i smażymy po 3 min z każdej strony W tym czasie obieramy cebulę…

WIĘCEJ >

Gruszka

Gruszkę umyć i zjeść

WIĘCEJ >

Zupa pho

Kości wieprzowe zalewamy w garnku wodą i gotujemy przez 10 minut. Gdy kości się gotują, na patelni prażymy przyprawy, imbir i obraną cebulę. Kości odcedzamy i opłukujemy pod zimną wodą. Podgotowane kości i prażone przyprawy…

WIĘCEJ >