fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kiełbasa z grilla z brukselką i sałatką z awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c894f1e05-14c9-4705-b330-cbaa9ce73c9d-1

Kiełbasa z grilla z brukselką i sałatką z awokado

Przygotowanie

  • Kiełbasę ponacinać nożem na skos
  • Rozgrzać na patelni tłuszcz
  • Smażyć kiełbasę na patelni grillowej na średnim ogniu przez 5 minut
  • Obracamy kiełbasę na druga stronę i dorzucamy ugotowaną brukselkę
  • Pomidory, rzodkiewki i ogórka kroimy w plastry
  • Na talerzu układamy sałatę i na niej pokrojone warzywa
  • Polewamy sosem
  • Obok nakładamy kiełbasę z brukselką

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego, pomidorów, a sos przyrządzamy bez dodatku musztardy. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje na przyrządzenie sosów vinaigrette oraz kiełbasy śląskiej w nieco inny sposób.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 kiełbasy śląskie (170 g)
  • ½ porcji ugotowanej brukselki (100 g)
  • 2 liście sałaty rzymskiej (70 g)
  • ½ pomidora (85 g)
  • 2 rzodkiewki (30 g)
  • ⅓ ogórka zielonego (45 g)
  • 4 łyżki sosu vinaigrette (40 ml)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee lub smalcu gęsiego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mus bananowy z sosem malinowym

Banany obieramy i miksujemy w jakimś naczyniu Dododajemy nasiona chia Wyciskamy sok z cytryny Mieszamy i napełniamy pucharki/szklanki Wkładamy do lodówki na 2-3 godz. Sos malinowy: Maliny wkładamy do garnuszka Podgrzewamy aż się rozpuszczą i…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Na patelni rozgrzewamy masło Obsmażamy dorsza z dwóch przez 2 minuty Układamy rybę w naczyniu żaroodpornym i posypujemy solą Na wierzchu układamy plasterek cytryny, pokrojone na pół pomidorki i posypujemy…

WIĘCEJ >

Puree z cukinii z szynką dojrzewającą

Cukinię gotujemy do miękkości i blendujemy z solą i masłem Szynkę kroimy na kawałki i podsmażamy na suchej, rozgrzanej patelni przez około 1 minutę Pure podajemy posypane chrupiącą szynką

WIĘCEJ >

Bananowe kokosanki

Banana obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem. Mieszamy banana dokładnie z wiórkami oraz roztopioną pastą kokosową (jeśli jej używamy). Formujemy kokosanki za pomocą łyżki do ciastek lub w dłoniach formujemy kulki i kładąc je na…

WIĘCEJ >