fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Egg coffee

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbc22a576-304c-4cae-8ee8-28673a7670c0-1

Egg coffee

Przygotowanie

  • Oddzielone dokładnie żółtka wrzucamy do miski, dosypujemy słodzidło (jeśli używamy) i ubijamy mikserem jak kogel mogel.
  • Gdy żółtka przebiorą jaśniejszy kolor i utworzą piankę, dodajemy łyżkę śmietanki kokosowej i dalej miksujemy.
  • Zaparzamy kawę jak lubimy (najlepiej taką metodą, aby nie miała fusów).
  • Przekładamy piankę do kubeczka i zalewamy gorącą kawą. Mieszamy i pijemy.

Rady dietetyka

W wersji ketogenicznej nie należy używać słodzidła (ewentualnie erytrytolu).

Uwagi

Możesz przyrządzić także kawę kuloodporną – poszukaj jej w powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 żółtka jaj kurzych (40 g)
  • 1 łyżka śmietanki kokosowej (15 g – górna warstwa schłodzonej puszki mleka kokosowego)
  • 100 ml kawy
  • Opcjonalnie słodzidło (może być łyżeczka miodu/ erytrytolu)

Potrzebny sprzęt

Mikser
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Czereśnie

Czereśnie umyć pod bieżące wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Bananowe kokosanki

Banana obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem. Mieszamy banana dokładnie z wiórkami oraz roztopioną pastą kokosową (jeśli jej używamy). Formujemy kokosanki za pomocą łyżki do ciastek lub w dłoniach formujemy kulki i kładąc je na…

WIĘCEJ >

Chłodnik z melona z ogórkiem zielonym i bazylią

Melona obieramy i kroimy w kawałki Ogórek obieramy i kroimy w kawałki Pokrojone składniki wkładamy do garnka Dodajemy wodę kokosową i sok z cytryny Miksujemy blenderem Bazylię drobno siekamy i dodajemy do zupy Mieszamy i…

WIĘCEJ >