fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Egg coffee

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbc22a576-304c-4cae-8ee8-28673a7670c0-1

Egg coffee

Przygotowanie

  • Oddzielone dokładnie żółtka wrzucamy do miski, dosypujemy słodzidło (jeśli używamy) i ubijamy mikserem jak kogel mogel.
  • Gdy żółtka przebiorą jaśniejszy kolor i utworzą piankę, dodajemy łyżkę śmietanki kokosowej i dalej miksujemy.
  • Zaparzamy kawę jak lubimy (najlepiej taką metodą, aby nie miała fusów).
  • Przekładamy piankę do kubeczka i zalewamy gorącą kawą. Mieszamy i pijemy.

Rady dietetyka

W wersji ketogenicznej nie należy używać słodzidła (ewentualnie erytrytolu).

Uwagi

Możesz przyrządzić także kawę kuloodporną – poszukaj jej w powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 żółtka jaj kurzych (40 g)
  • 1 łyżka śmietanki kokosowej (15 g – górna warstwa schłodzonej puszki mleka kokosowego)
  • 100 ml kawy
  • Opcjonalnie słodzidło (może być łyżeczka miodu/ erytrytolu)

Potrzebny sprzęt

Mikser
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa imbirowo-szpinakowa z kurczakiem

Kurczaka kroimy w paski lub w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka i zasmażamy 2 –3 min Dodajemy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >

Borówki

Borówki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Kiwi

Kiwi obrać i pokroić w plastry Można też przekroić na pół i wydrążyć łyżką

WIĘCEJ >

Koktajl szpinakowo-borówkowy

W blenderze kielichowym umieszczamy mleko kokosowe, dodajemy szpinak, ogórek, borówki, olej kokosowy i lód Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do dwóch szklanek Dekorujemy miętą

WIĘCEJ >