fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Golonka z dzika w kapuście duszonej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfebc1cef-cf22-459f-9d8d-20b948398f4a-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Golonka z dzika w kapuście duszonej

Przygotowanie

  • Obieramy cebulę i kroimy w półksiężyce
  • Boczek kroimy w drobną kostkę
  • Golonki solimy, pieprzmy
  • Cebulę mieszamy z kapustą, liściem i zielem i kładziemy na dnie wolnowaru
  • Na kapustę kładziemy golonki
  • Przykrywamy pokrywką
  • Nastawiamy wolnowar na opcję „low” na 8 godz. 

Rady dietetyka

Golonkę możesz przyrządzić z różnymi, ulubionymi dodatkami.

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Skorzystaj z podobnego przepisu, który znajduje się powyżej w powiązanych.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 golonka z dzika (ok. 350 g)
  • 250 g kapusty kiszonej
  • 5 plastrów wędzonego boczku (50 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 2 liście laurowe (2 g)
  • 2 owoce ziela angielskiego (2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasztet wieprzowy z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >

Chleb z tapioki

Zmiksować jajka, sól i masło i dodać mąki z sodą i octem. Następnie zmiksować całość do gładkiej masy. Przełożyć do formy. Piec w temperaturze ok. 180 stopni do suchego patyczka (ok. 30-35 min).

WIĘCEJ >

Mocno rozgrzewający gulasz jagnięcy

Mięso płuczemy, osuszamy za pomocą papierowego ręcznika i kroimy na drobne kawałki. Posypujemy łyżeczką soli himalajskiej. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej kokosowy. W międzyczasie kroimy drobno czosnek, a cebulę w piórka. Na dosyć…

WIĘCEJ >

Bataty faszerowane mięsem mielonym, oliwkami, pomidorami i czosnkiem

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C, opcja grzania z góry i z dołu. Bataty myjemy, kroimy wzdłuż (nie obieramy). Blachę wykładamy papierem do pieczenia, kładziemy na niej bataty skórą do dołu. Pieczemy do miękkości – ok. 40…

WIĘCEJ >