fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Golonka z dzika w kapuście duszonej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfebc1cef-cf22-459f-9d8d-20b948398f4a-1

Golonka z dzika w kapuście duszonej

Przygotowanie

  • Obieramy cebulę i kroimy w półksiężyce
  • Boczek kroimy w drobną kostkę
  • Golonki solimy, pieprzmy
  • Cebulę mieszamy z kapustą, liściem i zielem i kładziemy na dnie wolnowaru
  • Na kapustę kładziemy golonki
  • Przykrywamy pokrywką
  • Nastawiamy wolnowar na opcję „low” na 8 godz. 

Rady dietetyka

Golonkę możesz przyrządzić z różnymi, ulubionymi dodatkami.

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Skorzystaj z podobnego przepisu, który znajduje się powyżej w powiązanych.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 golonka z dzika (ok. 350 g)
  • 250 g kapusty kiszonej
  • 5 plastrów wędzonego boczku (50 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 2 liście laurowe (2 g)
  • 2 owoce ziela angielskiego (2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczona pierś z kaczki z jabłkami

Włączamy piekarnik na opcję grzanie z góry i dołu i temp. 200 st. C Skórę na piersiach kaczki lekko nacinamy pod skosem w dwie strony, tak by powstały drobne rąby na połowę głębokości skóry Nacieramy…

WIĘCEJ >

Pieczone mielone mięso z cukinią

Cukinię wydrążamy z nasion, ścieramy na tarce o dużych oczkach Dodajemy odrobinę soli, odstawiamy na 5 minut, a następnie odciskamy z niej sok W misce mieszamy razem mięso mielone, warzywa i jajko Dodajemy curry, sól,…

WIĘCEJ >

Pierogi gryczane z dziczyzną

Farsz: Dziczyznę kroimy w kawałki np. 4 x 4 cm Wkładamy mięso do garnka Wlewamy 2 szklanki wody Lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu 2 godz. Co jakiś czas sprawdzamy ile mamy wody…

WIĘCEJ >

Sałatka dyniowa ze schabem

Pomidor kroimy w cząstki Ogórka kroimy w półksiężyce Dynię kładziemy na talerzu Obok układamy pomidora, ogórka i liście sałaty Na wierzchu kładziemy plastry wędliny Polewamy sosem 

WIĘCEJ >