fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Golonka z dzika w kapuście duszonej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfebc1cef-cf22-459f-9d8d-20b948398f4a-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Golonka z dzika w kapuście duszonej

Przygotowanie

  • Obieramy cebulę i kroimy w półksiężyce
  • Boczek kroimy w drobną kostkę
  • Golonki solimy, pieprzmy
  • Cebulę mieszamy z kapustą, liściem i zielem i kładziemy na dnie wolnowaru
  • Na kapustę kładziemy golonki
  • Przykrywamy pokrywką
  • Nastawiamy wolnowar na opcję „low” na 8 godz. 

Rady dietetyka

Golonkę możesz przyrządzić z różnymi, ulubionymi dodatkami.

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Skorzystaj z podobnego przepisu, który znajduje się powyżej w powiązanych.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 golonka z dzika (ok. 350 g)
  • 250 g kapusty kiszonej
  • 5 plastrów wędzonego boczku (50 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 2 liście laurowe (2 g)
  • 2 owoce ziela angielskiego (2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Leczo z cukinii z boczkiem i pieczarkami

Cukinię pokroić w kostkę Paprykę pokroić z paseczki Pomidory pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w paseczki lub w…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa

Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka płuczemy i wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą i gotujemy 25 min Ogórki kroimy w kostkę i kładziemy na sicie, żeby odciekła z nich woda Jajka obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Potrawka bakłażanowo- marchewkowa

Rozgrzewamy masło na patelni. Podsmażamy pokrojone w paski mięso. W tym czasie obieramy marchewkę i bakłażana.  Warzywa kroimy na drobne kawałki. Dorzucamy je na patelnię. Doprawiamy solą. Po około 10 minutach danie jest gotowe.

WIĘCEJ >

Karkówka smażona z pietruszką i chili

Pietruszkę obieramy i kroimy w plastry Papryczkę kroimy na małe kawałki, a mięso w kostkę Smażymy na rozgrzanym smalcu karkówkę z warzywami Dodajemy przyprawy Danie powinno być gotowe po 15 minutach (sprawdzamy, kontrolując stopień wysmażenia…

WIĘCEJ >