Golonka z dzika w kapuście duszonej
Golonka z dzika w kapuście duszonej
Przygotowanie
- Obieramy cebulę i kroimy w półksiężyce
- Boczek kroimy w drobną kostkę
- Golonki solimy, pieprzmy
- Cebulę mieszamy z kapustą, liściem i zielem i kładziemy na dnie wolnowaru
- Na kapustę kładziemy golonki
- Przykrywamy pokrywką
- Nastawiamy wolnowar na opcję „low” na 8 godz.
Rady dietetyka
Golonkę możesz przyrządzić z różnymi, ulubionymi dodatkami.
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.
Uwagi
Skorzystaj z podobnego przepisu, który znajduje się powyżej w powiązanych.
Autor
Lista składników
- 1 golonka z dzika (ok. 350 g)
- 250 g kapusty kiszonej
- 5 plastrów wędzonego boczku (50 g)
- ½ cebuli (50 g)
- 2 liście laurowe (2 g)
- 2 owoce ziela angielskiego (2 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pasztet wieprzowy z grzybami
Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…
WIĘCEJ >Chleb z tapioki
Zmiksować jajka, sól i masło i dodać mąki z sodą i octem. Następnie zmiksować całość do gładkiej masy. Przełożyć do formy. Piec w temperaturze ok. 180 stopni do suchego patyczka (ok. 30-35 min).
WIĘCEJ >Mocno rozgrzewający gulasz jagnięcy
Mięso płuczemy, osuszamy za pomocą papierowego ręcznika i kroimy na drobne kawałki. Posypujemy łyżeczką soli himalajskiej. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej kokosowy. W międzyczasie kroimy drobno czosnek, a cebulę w piórka. Na dosyć…
WIĘCEJ >Bataty faszerowane mięsem mielonym, oliwkami, pomidorami i czosnkiem
Rozgrzewamy piekarnik do 200°C, opcja grzania z góry i z dołu. Bataty myjemy, kroimy wzdłuż (nie obieramy). Blachę wykładamy papierem do pieczenia, kładziemy na niej bataty skórą do dołu. Pieczemy do miękkości – ok. 40…
WIĘCEJ >