fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gryczanka z nasionami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c872a8613-08cc-4ada-9e2b-e482bf0a820b
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gryczanka z nasionami

Przygotowanie

  • Płatki gryczane gotujemy w wodzie do miękkości
  • W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe
  • Dodajemy cynamon i siemię lniane
  • Gotujemy przez 3 minuty, cały czas mieszając
  • Zestawiamy z kuchenki i cały czas mieszając dodajemy zmiksowane jajka
  • Przelewamy do miseczki
  • Posypujemy nasionami

Rady dietetyka

Mleko kokosowe możesz zastąpić mlekiem kozim jeśli cierpisz z powodu nietolerancji histaminy. Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Powyżej możesz znaleźć równie inspirujące propozycje przygotowania gryczanki – spójrz w powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 puszka mleka kokosowego (400 ml)
  • 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
  • 1 łyżeczka cynamonu (4 g)
  • 2 czubate łyżki mielonego siemienia lnianego (30 g)
  • 1 łyżka nasion, np. pestek dyni, ziaren słonecznika (15 g)
  • 1 łyżka płatków migdałów (10 g)
  • 6 łyżek płatków gryczanych (90 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Patelnia, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Placuszki bananowe z komosy ryżowej

Komosę ryżową zalewamy wrzątkiem Odstawiamy na 30 minut Po tym czasie odcedzamy, przepłukujemy Miksujemy wraz z mlekiem roślinnym oraz bananem na gładką masę Wyciskamy 2 łyżki soku z cytryny Do masy dodajemy przyprawy, sodę, sok…

WIĘCEJ >

Gruszkotka

Ciasto: Bierzemy miskę i wkładamy do niej masło Do miski wsypujemy mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier, 2 jaja i wymieszamy Dzielimy ciasto na 2 części Do jednej części dodajemy karob Formujemy kule i owijamy folią…

WIĘCEJ >

Spaghetti z warzyw z łososiem

Łososia kroimy w paseczki Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce W wysokiej patelni…

WIĘCEJ >

Szparagi z sezamem

Najpierw przygotowujemy szparagi Myjemy je oraz chwytając palcami za końcówkę łodygi odłamujemy jej najtwardszą część Gotowe szparagi kroimy na 4-5 cm kawałki i skrapiamy sokiem z cytryny Delikatnie mieszamy, aby równomiernie pokryły się sokiem Oprószamy solą…

WIĘCEJ >