Gryczanka z nasionami
Gryczanka z nasionami
Przygotowanie
- Płatki gryczane gotujemy w wodzie do miękkości
- W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe
- Dodajemy cynamon i siemię lniane
- Gotujemy przez 3 minuty, cały czas mieszając
- Zestawiamy z kuchenki i cały czas mieszając dodajemy zmiksowane jajka
- Przelewamy do miseczki
- Posypujemy nasionami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gryczanki.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (400 ml)
- Woda (180 ml)
- Jajo kurze (102 g)
- Płatki gryczane (90 g)
- Siemię lniane (30 g)
- Pestki dyni obrane (15 g)
- Płatki migdałowe (10 g)
- Cynamon mielony (4 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Paprykarz wegański
Gotujemy ryż wedle instrukcji na opakowaniu i odcedzamy na sicie Marchew, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Paprykę kroimy w drobną kostkę Rozgrzewamy…
WIĘCEJ >Sałata z kozim serem i pomarańczami
Marchew obieramy ze skórki a następnie obieramy dalej, żeby uzyskać wstążki Pomidorki kroimy na ćwiartki Ser kroimy w paski lub kostkę Pomarańcze obieramy i kroimy w cząstki Na talerzu kładziemy rukolę i roszponkę Dodajemy pomidorki…
WIĘCEJ >Zupa tajska z kurczakiem i mango
Kurczaka wrzucamy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny Obieramy cebulę i czosnek i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 minuty i…
WIĘCEJ >