fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Czekoladowa gryczanka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c22cb7dcd-a36c-49ff-9212-77b865d0dd3f-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Czekoladowa gryczanka

Przygotowanie

  • Kaszę gotujemy do miękkości
  • Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna
  • W międzyczasie kroimy na kawałki banana i gruszkę oraz umieszczamy w misie blendera
  • Dorzucamy daktyle, kakao/karob, opcjonalnie masło i wszystko miksujemy na krem
  • Kiedy kasza jest gotowa, ściągamy ją z ognia i do jeszcze ciepłego garnka z kaszą wlewamy nasz czekoladowy krem
  • Wszystko dokładnie mieszamy i przelewamy do miseczki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (145 ml)
  • Gruszka (130 g)
  • Banan (120 g)
  • Kasza gryczana niepalona (60 g)
  • Daktyl (20 g)
  • Miód lipowy (12 g)
  • Kakao w proszku (10 g)
  • Masło migdałowe (10 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosanka z mlekiem roślinnym, owocami, orzechami i miętą

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Orzechy drobno siekamy Komosankę przenosimy do miski i posypujemy owocami, orzechami oraz…

WIĘCEJ >

Sałatka z kozim serem

Ser kozi mieszamy z mlekiem kokosowym, octem i przyprawami Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, a sałatę targamy na mniejsze kawałki Warzywa układamy w misce Polewamy sosem i posypujemy pestkami dyni

WIĘCEJ >

Kurczak w sosie migdałowym

Cebulę kroimy w piórka (na pół i w paseczki). Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, solimy, mieszamy z kurkumą i podsmażamy na średnim ogniu, aż mięso się zetnie. Dodajemy cebulę i smażymy do zeszklenia. Dodajemy…

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym i z orzechami włoskimi

Płatki gryczane gotujemy do miękkości w wodzie Wlewamy mleko Posypujemy orzechami włoskimi

WIĘCEJ >