Czekoladowa gryczanka
Czekoladowa gryczanka
Przygotowanie
- Kaszę gotujemy do miękkości
- Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna
- W międzyczasie kroimy na kawałki banana i gruszkę oraz umieszczamy w misie blendera
- Dorzucamy daktyle, kakao/karob, opcjonalnie masło i wszystko miksujemy na krem
- Kiedy kasza jest gotowa, ściągamy ją z ognia i do jeszcze ciepłego garnka z kaszą wlewamy nasz czekoladowy krem
- Wszystko dokładnie mieszamy i przelewamy do miseczki
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Woda (145 ml)
- Gruszka (130 g)
- Banan (120 g)
- Kasza gryczana niepalona (60 g)
- Daktyl (20 g)
- Miód lipowy (12 g)
- Kakao w proszku (10 g)
- Masło migdałowe (10 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pasztet wieprzowo – grzybowy z żurawiną i konfiturą z grzybów
Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 min…
WIĘCEJ >Karbowany makaron z cukinii z brokułami
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4…
WIĘCEJ >Koktajl z ananasa
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera kielichowego Miksujemy na gładko
WIĘCEJ >