fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosanka cynamonowo-czekoladowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd6ad43ef-c23c-473c-b9d9-4c09b781acb2-1

Komosanka cynamonowo-czekoladowa

Przygotowanie

  • Komosę gotujemy do miękkości
  • Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna
  • W międzyczasie kroimy na kawałki banana i umieszczamy w misie blendera
  • Dodajemy daktyle, cynamon, kakao i/lub karob, mleko i wszystko miksujemy do pożądanej konsystencji
  • Kiedy kasza jest gotowa, ściągamy ją z ognia i do jeszcze ciepłego garnka z kaszą wlewamy nasz cynamonowo-czekoladowy krem
  • Wszystko dokładnie mieszamy i przelewamy do miseczki
  • Na koniec posypujemy posiekanymi orzechami i wiórkami kokosowymi

Uwagi

Kaszę gotujemy w niewielkiej ilości wody, tak aby przykrywała ona kaszę ponad 0,5 cm od jej powierzchni Jeśli nasza komosanka potrzebuje więcej słodyczy, dodajemy miód, syrop klonowy lub inny naturalny słodzik

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 50-60 g suchej komosy ryżowej (dowolny rodzaj)
  • ½ szklanki mleka roślinnego (tu: kokosowe)
  • 1 dojrzały banan
  • 4 daktyle świeże (lub suszone, moczone w wodzie co najmniej 30 minut albo przez noc)
  • 10 posiekanych surowych orzechów lub nasion (tu migdały)
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka miodu (lub innego zdrowego słodzidła)
  • 1 łyżeczka kakao lub karobu
  • 2 łyżki wiórek kokosowych

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mus czekoladowy z awokado

Obieramy i kroimy awokado oraz banana Wrzucamy do miski Dodajemy mleko, rozdrobnione daktyle, miód, opcjonalnie: karob/kakao i dowolne orzechy/pestki Wszystko (…)

WIĘCEJ >

Jajka w koszulkach na dipie z awokado z sałatką

Awokado wydłubujemy łyżeczką z skórki Miąższ przekładamy do jakiejś miseczki, skórę i pestkę wyrzucamy Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub (…)

WIĘCEJ >

Carpaccio z sarny na rukoli z vinaigrette balsamicznym

Carpaccio: Comber oczyścić z błon Jałowiec rozdusić / pokroić W naczyniu w którym będziemy marynować mięso wymieszać wino, miód i (…)

WIĘCEJ >

Placki z batatów

Batata obieramy Bierzemy miskę i trzemy go na tarce na grubych oczkach Dodajemy jajko i szczyptę soli Mieszamy Rozgrzewamy na (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl