fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosanka cynamonowo-czekoladowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd6ad43ef-c23c-473c-b9d9-4c09b781acb2-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Komosanka cynamonowo-czekoladowa

Przygotowanie

  • Komosę gotujemy do miękkości
  • Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna
  • W międzyczasie kroimy na kawałki banana i umieszczamy w misie blendera
  • Dodajemy daktyle, cynamon, kakao i/lub karob, mleko i wszystko miksujemy do pożądanej konsystencji
  • Kiedy kasza jest gotowa, ściągamy ją z ognia i do jeszcze ciepłego garnka z kaszą wlewamy nasz cynamonowo-czekoladowy krem
  • Wszystko dokładnie mieszamy i przelewamy do miseczki
  • Na koniec posypujemy posiekanymi orzechami i wiórkami kokosowymi

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (150 ml)
  • Banan (120 g)
  • Mleko kokosowe (115 ml)
  • Komosa ryżowa biała (60 g)
  • Daktyl (20 g)
  • Wiórki kokosowe (12 g)
  • Miód lipowy (12 g)
  • Migdał (10 g)
  • Kakao w proszku (5 g)
  • Cynamon mielony (2 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Potrawka ze schabu duszona z kapustą pekińską

Schab kroimy w paseczki Kapustę kroimy w poprzek w paseczki Pieczarki kroimy na ćwiartki (czyli na pół i jeszcze raz na pół) Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchewkę obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Faszerowane pomidory ze szpinakiem

Kaszę jaglaną gotujemy Rozgrzewamy piekarnik do 190°C Siekamy szpinak, wrzucamy go na rozgrzaną oliwę, podsmażamy przez 4 minuty, dodajemy sól, odstawiamy Przekładamy szpinak do miski, dodajemy kaszę jaglaną, natkę pietruszki i pieprz, mieszamy Pomidory myjemy….

WIĘCEJ >

Burgery gryczane

Kaszę zalewamy na noc wodą Na drugi dzień gotujemy ją do miękkości i wchłonięcia całej wody Doprawiamy dowolnymi przyprawami Odstawiamy do ostygnięcia Z przyprawionej kaszy formujemy burgery i układamy na formie wyścielonej papierem do pieczenia…

WIĘCEJ >

Bezglutenowa gryczana pizza (wegetariańska)

Ciasto: Drożdże pokruszyć do miski Dodać cukier, szczyptę soli Rozmieszać aż drożdże się rozpuszczą Dolać wody i oliwy Rozmieszać Dodać mąkę do miski Wyrobić ciasto, przykryć miskę ściereczką lub folią spożywczą Odstawić w ciepłe miejsce…

WIĘCEJ >