fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gryczanka zapiekana dyniowo-bananowa

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-41
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gryczanka zapiekana dyniowo-bananowa

Przygotowanie

  • Purée dyniowe miksujemy z bananami i mlekiem kokosowym
  • Przyprawiamy do smaku cynamonem, ekstraktem waniliowym oraz skórką startą z pomarańczy
  • Z masy bananowo-dyniowej odkładamy ½ szklanki
  • Resztę mieszamy z płatkami gryczanymi
  • Uzyskaną masę dzielimy na dwie części
  • Jedną wykładamy do naczynia żaroodpornego
  • Posypujemy malinami
  • Wykładamy drugą część
  • Wciskamy w nią maliny
  • Nagrzewamy piekarnik do 180
  • Pieczemy przez około 20 min

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Banan (świeży) (240 g)
  • Purée z dyni (210 g)
  • Malina (świeża) (150 g)
  • Mleko kokosowe (115 ml)
  • Komosa ryżowa biała (60 g)
  • Pomarańcza skórka (3 g)
  • Cynamon mielony (2 g)
  • Wanilia ekstrakt (2 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Mikser, Miska, Naczynie żaroodporne, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem z pieczonej papryki i pomidora

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Pomidora kroimy w ćwiartki (wycinamy głąb), a paprykę w kostkę (nasiona wyrzucamy) Do rozgrzanego piekarnika wkładamy warzywa ułożone w naczyniu żaroodpornym i pieczemy przez 20 minut Po tym…

WIĘCEJ >

Krem z cukinii i kurczaka

Do garnka wlewamy 2 łyżki oleju kokosowego i podgrzewamy go. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i miażdżymy nożem. Wrzucamy cebulę i czosnek na olej i smażymy delikatnie przez około 5 minut. W trakcie posypujemy…

WIĘCEJ >

Sałatka curry z gotowanym kurczakiem z nutą cytrynową

Obieramy marchew i pietruszkę i kroimy na półwzdłuż Kurczaka wkładamy do garnka i dodajemy przekrojone warzywa lekko solimy Zalewamy zimną wodą żeby poziom był 3 cm wyżej Wstawiamy na palnik i gotujemy na wolnym ogniu…

WIĘCEJ >

Kotlety mielone

Mieszamy wszystkie składniki rękoma i formujemy kotlety o grubości 4-5 cm. Kładziemy kotlety w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w nagrzanym piekarniku około godziny w 160-180 stopniach. Podajemy z gotowanymi warzywami i sałatką.

WIĘCEJ >