fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gryczanka zapiekana dyniowo-bananowa

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-41
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gryczanka zapiekana dyniowo-bananowa

Przygotowanie

  • Purée dyniowe miksujemy z bananami i mlekiem kokosowym
  • Przyprawiamy do smaku cynamonem, ekstraktem waniliowym oraz skórką startą z pomarańczy
  • Z masy bananowo-dyniowej odkładamy ½ szklanki
  • Resztę mieszamy z płatkami gryczanymi
  • Uzyskaną masę dzielimy na dwie części
  • Jedną wykładamy do naczynia żaroodpornego
  • Posypujemy malinami
  • Wykładamy drugą część
  • Wciskamy w nią maliny
  • Nagrzewamy piekarnik do 180
  • Pieczemy przez około 20 min

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Banan (świeży) (240 g)
  • Purée z dyni (210 g)
  • Malina (świeża) (150 g)
  • Mleko kokosowe (115 ml)
  • Komosa ryżowa biała (60 g)
  • Pomarańcza skórka (3 g)
  • Cynamon mielony (2 g)
  • Wanilia ekstrakt (2 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Mikser, Miska, Naczynie żaroodporne, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczone warzywa 2

Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki Brokuł dzielimy na różyczki Wszystko wkładamy do naczynia żaroodpornego Dodajemy przyprawy, opcjonalnie tłuszcz i dokładnie mieszamy Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 40 minut

WIĘCEJ >

Karkówka z grilla z czerwonym ryżem i sałatą

Cebulę obrać, przekroić na pół, jedną połówkę pokroić w kostkę, a drugą w półksiężyce Ryż ugotować we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości i przełożyć na sito, żeby odciekł z wody Karkówkę rozbić siekaczem do mięsa…

WIĘCEJ >

Roladka drobiowa faszerowana sarną z morelami, młodymi ziemniakami i sałatą

Roladka: Łopatkę zmielić w maszynce do mięsa na standardowym sitku Lekko posolić i popieprzyć, wymieszać Podzielić mięso na dwie porcje Z każdej uformować wałek Włączamy piekarnik i ustawiamy na 160 stopni Pierś z kurczaka rozbić…

WIĘCEJ >

Łosoś w rozmarynie i pomarańczach

Filety opłuczemy Na patelni rozpuszczamy olej na średniej mocy. Filety z łososia smażymy z każdej strony 4-5 minut, Na tej samej patelni dusimy czosnek w sokach z cytryny i pomarańczy. Dodajemy przyprawy. Dusimy 2-3 minuty….

WIĘCEJ >