Czekoladowa komosanka
Czekoladowa komosanka
Przygotowanie
- Komosę ryżową gotujemy do miękkości
- Mieszamy co jakiś czas, tak by nie przywarła do dna
- W międzyczasie kroimy na kawałki banana i gruszkę oraz umieszczamy w misie blendera
- Dodajemy daktyle, kakao/karob, opcjonalnie masło i wszystko miksujemy na krem
- Kiedy komosa jest gotowa, ściągamy ją z kuchenki i do jeszcze ciepłego garnka wlewamy nasz czekoladowy krem
- Wszystko dokładnie mieszamy i przelewamy do miseczki
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia komosanek.
Autor
Lista składników
- Woda (150 ml)
- Gruszka (130 g)
- Banan (120 g)
- Komosa ryżowa biała (60 g)
- Daktyl (20 g)
- Miód lipowy (12 g)
- Kakao w proszku (10 g)
- Masło migdałowe (10 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Chłodnik czosnkowo – koperkowy z łososiem
Mleko wlewamy do naczynia, w którym będziemy miksować Dodajemy czosnek Wydrążony miąższ z awokado Miksujemy blenderem Łososia kroimy w drobne paski, dodajemy do zupy Dodajemy koperek, mieszamy Doprawiamy solą i pieprzem
WIĘCEJ >Gulasz warzywny
Wszystkie warzywa kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka Doprawiamy przyprawami i zalewamy passatą Dolewamy tyle wody, aby przykryła warzywa Doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień, gotując gulasz do miękkości (ok. 30-40 minut)
WIĘCEJ >Shake jaglany z owocami
Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Wszystkie składniki razem blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
WIĘCEJ >