fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Czekoladowa komosanka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c22cb7dcd-a36c-49ff-9212-77b865d0dd3f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Czekoladowa komosanka

Przygotowanie

  • Komosę ryżową gotujemy do miękkości
  • Mieszamy co jakiś czas, tak by nie przywarła do dna
  • W międzyczasie kroimy na kawałki banana i gruszkę oraz umieszczamy w misie blendera
  • Dodajemy daktyle, kakao/karob, opcjonalnie masło i wszystko miksujemy na krem
  • Kiedy komosa jest gotowa, ściągamy ją z kuchenki i do jeszcze ciepłego garnka wlewamy nasz czekoladowy krem
  • Wszystko dokładnie mieszamy i przelewamy do miseczki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia komosanek.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (150 ml)
  • Gruszka (130 g)
  • Banan (120 g)
  • Komosa ryżowa biała (60 g)
  • Daktyl (20 g)
  • Miód lipowy (12 g)
  • Kakao w proszku (10 g)
  • Masło migdałowe (10 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti z kalarepy z sosem leśnym (wegetariańskie)

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy/rozmrażamy, kroimy w kawałki Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy 2 min Dodajemy grzyby Podsmażamy 3 min…

WIĘCEJ >

Zrazy mielone z sarny z żurawiną i duszonymi warzywami

Sarninę kroimy na małe kawałki, żeby maszynce było łatwiej mielić Mięso mielimy w maszynce do mięsa Solimy, pieprzymy Wyrabiamy/mieszamy ręką przez 2 min Formujemy wrzecionowaty wałek Warzywa obieramy i kroimy w kawałki, a kto potrafi,…

WIĘCEJ >

Salsa pomidorowa

Pomidorki myjemy i kroimy w ćwiartki Dodajemy posiekane zioła, szczyptę soli, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą

WIĘCEJ >

Zielony koktajl z awokado i ogórkiem

Awokado i ogórka obieramy i kroimy na drobne kawałki. Wkładamy do blendera Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy

WIĘCEJ >