Komosanka z jogurtem kokosowym i z jagodami
Komosanka z jogurtem kokosowym i z jagodami
Przygotowanie
- Komosę ryżową gotujemy w wodzie do miękkości około 12 minut
- Odstawiamy na 10 minut
- Mieszamy z jogurtem kokosowym i dodajemy jagody
- Opcjonalnie dekorujemy posiekanymi listkami mięty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia komosanek.
Autor
Lista składników
- Woda (250 ml)
- Jogurt kokosowy bez cukru (125 g)
- Jagoda leśna (100 g)
- Komosa ryżowa biała (90 g)
- Mięta (świeża) (3 g)
Potrzebny sprzęt
Alergeny
Podobne tematy
Warzywna misa Buddy
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Kalafior dzielimy na różyczki i polewamy roztopionym olejem kokosowym Doprawiamy solą, czosnkiem, kurkumą i mieszamy Batata możemy umyć i piec w skórce lub obrać i pokroić na mniejsze kawałki Batata…
WIĘCEJ >Smoothie czekoladowe z bananem i gruszką
Za pomocą blendera miksujemy jednego banana, gruszkę, daktyle, kakao/karob z mlekiem kokosowym Koktajl przelewamy do miseczki i dodajemy ulubione składniki: pokrojonego banana, wiórki kokosowe, orzechy i nasiona chia
WIĘCEJ >Jaglanka z borówkami i płatkami migdała
Kaszę gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść borówek i posypujemy płatkami migdałowymi
WIĘCEJ >