fbpx
logo
Szukaj
open close

Komosanka z jogurtem kokosowym i z jagodami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9a7d3953-2266-42cc-8e06-eb424eb00298
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Komosanka z jogurtem kokosowym i z jagodami

Przygotowanie

  • Komosę ryżową gotujemy w wodzie do miękkości około 12 minut
  • Odstawiamy na 10 minut
  • Mieszamy z jogurtem kokosowym i dodajemy jagody
  • Opcjonalnie dekorujemy posiekanymi listkami mięty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia komosanek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Jogurt kokosowy bez cukru (125 g)
  • Borówka (50 g)
  • Komosa ryżowa biała (90 g)
  • Mięta (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Alergeny

Histamina 2

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Komosanka z mlekiem roślinnym i pestkami dyni

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy (…)

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem kokosowym

Komosę ryżową zagotowujemy w małej ilości mleka (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Odstawiamy na 10 minut, po czym (…)

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym i z jabłkiem

Komosę ryżową gotujemy do miękkości w wodzie około 12 minut Wlewamy mleko Po ostudzeniu dodajemy dowolnie pokrojone jabłko cynamon

WIĘCEJ >

Komosanka cynamonowo-czekoladowa

Komosę gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki banana i (…)

WIĘCEJ >