fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosanka z jogurtem kokosowym i z jagodami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9a7d3953-2266-42cc-8e06-eb424eb00298
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Komosanka z jogurtem kokosowym i z jagodami

Przygotowanie

  • Komosę ryżową gotujemy w wodzie do miękkości około 12 minut
  • Odstawiamy na 10 minut
  • Mieszamy z jogurtem kokosowym i dodajemy jagody
  • Opcjonalnie dekorujemy posiekanymi listkami mięty

Rady dietetyka

Komosę ryżową możesz zastąpić kaszą jaglaną lub gryczaną. W przepisie zamiast mleka kokosowego możesz wykorzystać inne, np. migdałowe, ryżowe lub kozie (jeśli cierpisz z powodu nietolerancji histaminy).

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne przepisy na przygotowanie komosanki.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 6 łyżek komosy ryżowej (84 g)
  • ½ szklanki jogurtu kokosowego (125 g)
  • 100 g świeżych lub mrożonych jagód
  • Opcjonalnie: 1 garść świeżej mięty (2 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsianka z borówkami

Płatki owsiane gotujemy do miękkości w wodzie Wlewamy mleko Posypujemy borówkami

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – kokosowa zakwaszona pigwami

Bierzemy garnek, rozgrzewamy w nim tłuszcz Obieramy cebulę, kroimy w kostkę, podsmażamy 2 min Dynię obieramy, usuwamy pestki, kroimy w kostkę Dodajemy do cebuli Podsmażamy 2 minuty Zalewamy rosołem i mlekiem kokosowym Pigwę kroimy na…

WIĘCEJ >

Makaron z cukinią i pomidorami

Cukinię myjemy i kroimy w kostkę Pokrojoną cukinię wrzucamy na patelnię, rozgrzaną oliwę Dodajemy pomidory. Obsmażamy około 8 minut, aż pomidory popękają Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu Do ugotowanego makaronu dajemy warzywa. Dodajemy…

WIĘCEJ >

Szpinakowe curry z indyka z ryżem z kalafiora

Indyka kroimy w paseczki Świeży szpinak myjmy i osuszamy na sicie, mrożony wyjmujemy kilka godzin wcześniej z zamrażarki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Paprykę kroimy w paseczki Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy…

WIĘCEJ >