fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosanka z jogurtem kokosowym i z jagodami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9a7d3953-2266-42cc-8e06-eb424eb00298
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Komosanka z jogurtem kokosowym i z jagodami

Przygotowanie

  • Komosę ryżową gotujemy w wodzie do miękkości około 12 minut
  • Odstawiamy na 10 minut
  • Mieszamy z jogurtem kokosowym i dodajemy jagody
  • Opcjonalnie dekorujemy posiekanymi listkami mięty

Rady dietetyka

Komosę ryżową możesz zastąpić kaszą jaglaną lub gryczaną. W przepisie zamiast mleka kokosowego możesz wykorzystać inne, np. migdałowe, ryżowe lub kozie (jeśli cierpisz z powodu nietolerancji histaminy).

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne przepisy na przygotowanie komosanki.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 6 łyżek komosy ryżowej (84 g)
  • ½ szklanki jogurtu kokosowego (125 g)
  • 100 g świeżych lub mrożonych jagód
  • Opcjonalnie: 1 garść świeżej mięty (2 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Alergeny

Histamina 2

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl na przeziębienie

Wszystkie składniki wkładamy do blendera Miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem kokosowym i z migdałami

Płatki gryczane gotujemy w wodzie do miękkości Wlewamy mleko Następnie posypujemy płatkami migdałowymi

WIĘCEJ >

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym (wegetariański)

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Makowiec kokosowy

Dzień wcześniej, najlepiej wieczorem zalewamy mak dwoma litrami wrzątku i zostawiamy na 8-9 godzin Orzechy włoskie i laskowe wsypujemy do miski i zalewamy wodą Na drugi dzień rano wyjmujemy masło z lodówki, żeby odtajało Bierzemy…

WIĘCEJ >