logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jaglanka jabłkowo-gruszkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9069961a-d61e-428d-a47a-ee7acc5e18a8

Jaglanka jabłkowo-gruszkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9069961a-d61e-428d-a47a-ee7acc5e18a8

Przygotowanie

  • Kaszę gotujemy do miękkości
  • Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna
  • W międzyczasie kroimy na kawałki jabłko i gruszkę, po czym umieszczamy w misie blendera
  • Dorzucamy daktyle, przyprawy i wszystko miksujemy na mus
  • Mus mieszamy z kaszą i przelewamy do miseczki

Uwagi

Kaszę gotujemy w niewielkiej ilości wody, tak aby przykrywała ona kaszę ponad 0,5 cm od jej powierzchni Jeśli jaglanka nie jest wystarczająco słodka, dodajemy miód lub inny naturalny słodzik

Autor

Monika Regiec ( blog: BodyClean.pl)
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 50-60 g suchej kaszy jaglanej
  • 1 jabłko
  • 1 gruszka
  • 5 daktyli świeżych (lub suszonych, moczonych w wodzie co najmniej 30 minut albo przez noc)
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • opcjonalnie: maleńka szczypta mielonego kardamonu, mielonych goździków, imbiru, anyżu

Potrzebny sprzęt

Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Sarna w sosie winno – śliwkowym z puree selerowo – gruszkowym

Purée selerowo-gruszkowe Śliwki wsypać do naczynia (np., kubeczka) i zalać gorącą woda, niech minimum 30 min postoją Seler obrać, pokroić (…)

WIĘCEJ >

Miętowa sałata z ryżem z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki i miksujemy blenderem, a najlepiej nakładką miksującą do blendera, tą do siekania cebuli ziół itp., (…)

WIĘCEJ >

Gulasz wieprzowy na placku ziemniaczanym

Gulasz:         Mięso pokroić w kostkę około 2 cm Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Marchew, paprykę, pietruszkę obrać i (…)

WIĘCEJ >

Śledzie marynowane – samodzielnie robione

Wodę, ocet, sól, przyprawy zagotowujemy w garnku (ma się tylko zagotować i zestawiamy z palnika) Odstawiamy na 30 min do (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl