fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jaglanka jabłkowo-gruszkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9069961a-d61e-428d-a47a-ee7acc5e18a8-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jaglanka jabłkowo-gruszkowa

Przygotowanie

  • Kaszę gotujemy do miękkości
  • Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna
  • W międzyczasie kroimy na kawałki jabłko i gruszkę, po czym umieszczamy w misie blendera
  • Dorzucamy daktyle, przyprawy i wszystko miksujemy na mus
  • Mus mieszamy z kaszą i przelewamy do miseczki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojemu aktualnemu sposobowi żywienia oraz nietolerancjom – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Kaszę gotujemy w niewielkiej ilości wody, tak aby przykrywała ona kaszę ponad 0,5 cm od jej powierzchni. Jeśli jaglanka nie jest wystarczająco słodka, dodajemy miód lub inny naturalny słodzik.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 50-60 g suchej kaszy jaglanej
  • 1 jabłko (180 g)
  • 1 gruszka (130 g)
  • 5 daktyli świeżych – 25 g (lub suszonych, moczonych w wodzie przez co najmniej 30 minut albo przez noc)
  • ½ łyżeczki cynamonu (2 g)
  • Opcjonalnie: szczypta mielonego kardamonu, mielonych goździków, imbiru, anyżu

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chłodnik z botwinki, kalarepy i rzodkiewki

Botwinę, rzodkiewki i kalarepę umyć, zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka, zalać wodą ilość taka, aby przykryć warzywa. Gotować przez 5 minut pod przykryciem. Wywar schłodzić. Dodać pokrojony koperek, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i…

WIĘCEJ >

Dorada duszona w pomarańczach

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 200 st. C Rybę patroszymy i usuwamy wnętrzności Skrobiemy nożem łuski „pod włos” Płuczemy rybę w zimnej wodzie Kładziemy na desce i wycieramy ręcznikiem papierowym Solimy, pieprzymy z każdej strony…

WIĘCEJ >

Spaghetti z kalarepy z sosem leśnym

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy/rozmrażamy, kroimy w kawałki Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy 2 min Dodajemy grzyby Podsmażamy 3 min…

WIĘCEJ >

Omlet po japońsku

Wszystkie składniki mieszamy razem, a na patelni rozgrzewamy masło. Wylewamy około ⅓ masy jajecznej na patelnię. Gdy jajko się zetnie, zawijamy pierwszą warstwę jak naleśnika, tak, aby znajdowała się na brzegu patelni. Drugą warstwę jajka…

WIĘCEJ >