fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jaglanka jabłkowo-gruszkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9069961a-d61e-428d-a47a-ee7acc5e18a8-1

Jaglanka jabłkowo-gruszkowa

Przygotowanie

  • Kaszę gotujemy do miękkości
  • Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna
  • W międzyczasie kroimy na kawałki jabłko i gruszkę, po czym umieszczamy w misie blendera
  • Dorzucamy daktyle, przyprawy i wszystko miksujemy na mus
  • Mus mieszamy z kaszą i przelewamy do miseczki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojemu aktualnemu sposobowi żywienia oraz nietolerancjom – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Kaszę gotujemy w niewielkiej ilości wody, tak aby przykrywała ona kaszę ponad 0,5 cm od jej powierzchni. Jeśli jaglanka nie jest wystarczająco słodka, dodajemy miód lub inny naturalny słodzik.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 50-60 g suchej kaszy jaglanej
  • 1 jabłko (180 g)
  • 1 gruszka (130 g)
  • 5 daktyli świeżych – 25 g (lub suszonych, moczonych w wodzie przez co najmniej 30 minut albo przez noc)
  • ½ łyżeczki cynamonu (2 g)
  • Opcjonalnie: szczypta mielonego kardamonu, mielonych goździków, imbiru, anyżu

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Miska
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl z czarnej porzeczki

Porzeczki, sałatę i mango myjemy Mango obieramy i kroimy w kostkę Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze kielichowym Miksujemy

WIĘCEJ >

Szparagi z jajkiem w koszulce

Szparagi obieramy, gotujemy 8 min we wrzącej, osolonej wodzie Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek, i na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka…

WIĘCEJ >

Szparagi na miksie sałat

Sałaty układamy na talerzu Pomidorki przekrawamy na połówki i kładziemy na sałacie Cebulę rozdzielamy na krążki i kładziemy na sałacie Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Szparagi przekrawamy na pół lub na 3 części i podsmażamy na…

WIĘCEJ >

Wątroba wieprzowa z pieczoną dynią i selerem naciowym

Włączamy piekarnik na 200 stopni Dynię kroimy na pół, łyżką wydłubujemy miąższ z pestkami Dzielimy dynie na cząstki (czyli połówkę na pół, i tak dalej, aż będziemy mieli porcyjne kawałki) Kawałki dyni układamy na blaszkach…

WIĘCEJ >