fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jaglanka jabłkowo-gruszkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9069961a-d61e-428d-a47a-ee7acc5e18a8-1

Jaglanka jabłkowo-gruszkowa

Przygotowanie

  • Kaszę gotujemy do miękkości
  • Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna
  • W międzyczasie kroimy na kawałki jabłko i gruszkę, po czym umieszczamy w misie blendera
  • Dorzucamy daktyle, przyprawy i wszystko miksujemy na mus
  • Mus mieszamy z kaszą i przelewamy do miseczki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojemu aktualnemu sposobowi żywienia oraz nietolerancjom – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Kaszę gotujemy w niewielkiej ilości wody, tak aby przykrywała ona kaszę ponad 0,5 cm od jej powierzchni. Jeśli jaglanka nie jest wystarczająco słodka, dodajemy miód lub inny naturalny słodzik.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 50-60 g suchej kaszy jaglanej
  • 1 jabłko (180 g)
  • 1 gruszka (130 g)
  • 5 daktyli świeżych – 25 g (lub suszonych, moczonych w wodzie przez co najmniej 30 minut albo przez noc)
  • ½ łyżeczki cynamonu (2 g)
  • Opcjonalnie: szczypta mielonego kardamonu, mielonych goździków, imbiru, anyżu

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Miska
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wędzona makrela

Makrelę obrać ze skóry i ości i … zjeść. Dołóż do tego posiłku świeże warzywa, takie jakie lubisz.

WIĘCEJ >

Pasta z makreli z chlebem gryczanym

Makrelę obieramy ze skóry i ości Umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować Dodajemy masło i przecier / koncentrat pomidorowy Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Próbujemy i doprawiamy do smaku

WIĘCEJ >

Bezglutenowa gryczana pizza

Ciasto: Drożdże pokruszyć do miski Dodać cukier, szczyptę soli Rozmieszać aż drożdże się rozpuszczą Dolać wody i oliwy Rozmieszać Dodać mąkę do miski Wyrobić ciasto, przykryć miskę ściereczką lub folią spożywczą Odstawić w ciepłe miejsce…

WIĘCEJ >

Klopsiki wołowe bez mąki

Mięso najlepiej zmielić samodzielnie w domu w maszynce do mielenia mięsa Cebulę, czosnek i pietruszkę drobno z siekamy. Mięso doprawiamy solą. Wyrabiamy długo – kilka minut – i to jest warunek, żeby klopsiki miały zwartą,…

WIĘCEJ >