fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gryczanka z cynamonem i kardamonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd468098f-14bb-49df-aef7-b43c26d86113
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gryczanka z cynamonem i kardamonem

Przygotowanie

  • Kaszę gryczaną w gotujemy do miękkości w małej ilości wody
  • W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe
  • Dodajemy przyprawy: cynamon, kurkumę, kardamon i sól, mieszamy
  • Zdejmujemy z kuchenki i cały czas mieszając dodajemy siemię lniane i żółtka
  • Przelewamy do miseczki
  • Dodajemy borówki i polewamy 1 łyżeczką syropu z agawy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gryczanki.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Jajo żółtko (60 g)
  • Kasza gryczana niepalona (30 g)
  • Borówka (świeża) (15 g)
  • Len odtłuszczony (15 g)
  • Syrop z agawy (7 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kardamon – ziarno (1 g)
  • Cynamon mielony (1 g)
  • Kurkuma mielona (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kefir z owocami

Do szklanki wrzucamy owoce i zalewamy kefirem

WIĘCEJ >

Gratin z batatów w sosie kurkowo-cebulowym

Kurki płuczemy i oczyszczamy z piasku. Kroimy na podobnej wielkości kawałki. Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy oleju kokosowego. Kiedy się podgrzeje wrzucamy cebulę i smażymy 5 minut. Dodajemy kurki, solimy do smaku i…

WIĘCEJ >

Shake gruszkowo – imbirowy

Gruszkę kroimy w mniejsze kawałki Imbir obieramy Mleko, imbir, gruszkę umieszczamy w blenderze kielichowym Miksujemy przez 30 sekund 

WIĘCEJ >

Faszerowane awokado z wędzonym łososiem i kaparami

Pomidorki koktajlowe przekroić na pół Awokado przeciąć wzdłuż na pół Wydrążyć łyżką miąższ z każdej połówki i pokroić w drobną kostkę Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę do czosnku, lub drobno posiekać Połowę łososia pokroić…

WIĘCEJ >