fbpx
logo
Szukaj
open close

Gryczanka z cynamonem i kardamonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd468098f-14bb-49df-aef7-b43c26d86113
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gryczanka z cynamonem i kardamonem

Przygotowanie

  • Kaszę gryczaną w gotujemy do miękkości w małej ilości wody
  • W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe
  • Dodajemy przyprawy: cynamon, kurkumę, kardamon i sól, mieszamy
  • Zdejmujemy z kuchenki i cały czas mieszając dodajemy siemię lniane i żółtka
  • Przelewamy do miseczki
  • Dodajemy borówki i polewamy 1 łyżeczką syropu z agawy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gryczanki.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Jajo żółtko (60 g)
  • Kasza gryczana niepalona (30 g)
  • Borówka (15 g)
  • Len odtłuszczony (15 g)
  • Syrop z agawy (7 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kardamon – ziarno (1 g)
  • Cynamon mielony (1 g)
  • Kurkuma w proszku (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Komosanka z mlekiem kokosowym

Komosę ryżową zagotowujemy w małej ilości mleka (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Odstawiamy na 10 minut, po czym (…)

WIĘCEJ >

Gryczanka zapiekana dyniowo-bananowa

Purée dyniowe miksujemy z bananami i mlekiem kokosowym Przyprawiamy do smaku cynamonem, ekstraktem waniliowym oraz skórką startą z pomarańczy Z (…)

WIĘCEJ >

Czekoladowa gryczanka

Kaszę gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki banana i (…)

WIĘCEJ >