fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Glifosat – ukryty wróg

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider

Tagi

Czym jest glifosat? To po prostu składnik wielu środków chwastobójczych, w tym popularnego w wielu krajach R…-u. Używają go ludzie, którzy chcą sobie na przykład odchwaścić chodniki, ale i rolnicy, którzy chcą, by zboże czy rzepak szybciej wyschły (tuż przed zbiorami). Niestety jest to środek systemiczny, wchodzący do „wnętrza rośliny”, który nie ulega biodegradacji lub ulega jej bardzo powoli. Badania fundacji Fundacja Rozwoju Myśli Ekologicznej (foodrentgen) pokazują, że pozostałości popularnego herbicydu można znaleźć w wielu produktach spożywczych w tym w płatkach i kaszach. W 2015 roku Międzynarodowa Agencja Badania Raka zaklasyfikowała glifosat jako substancję prawdopodobnie rakotwórczą dla ludzi (grupa 2A) ze względu na ograniczone dowody na to, że zwiększa on ryzyko chłoniaka nieziarniczego. Wiele badań na ten temat jest utajnianych. Badanie na myszach z 2019 roku pokazało, że po spożyciu glifosatu dochodzi do wielu mutacji, które predysponują do chorób – nie zawsze w pierwszym pokoleniu, ale w kolejnych już tak.

Z tego materiału dowiesz się

  • Gdzie znajduje się glifosat, w jakich produktach
  • Jaki ma wpływ ma na organizm
  • Jak go zbadać w organizmie
  • Pokażę przypadki z gabinetu
  • Jak się go pozbyć – co jeść
  • Suplementacja pomocna przy detoksykacji

Zapraszam – Iwona Wierzbicka

Pliki do pobrania

Prezentacja - Glifosat ukryty wróg

Autor



Iwona Wierzbicka
Długość: 1:56:29
Trudność: Łatwy

119 zł

jednorazowa opłata za dożywotni dostęp do filmu

Kupuję

Autor

Iwona Wierzbicka
Długość: 1:56:29
Trudność: Łatwy

119 zł

jednorazowa opłata za dożywotni dostęp do filmu

Kupuję

Czym jest glifosat? To po prostu składnik wielu środków chwastobójczych, w tym popularnego w wielu krajach R…-u. Używają go ludzie, którzy chcą sobie na przykład odchwaścić chodniki, ale i rolnicy, którzy chcą, by zboże czy rzepak szybciej wyschły (tuż przed zbiorami). Niestety jest to środek systemiczny, wchodzący do „wnętrza rośliny”, który nie ulega biodegradacji lub ulega jej bardzo powoli. Badania fundacji Fundacja Rozwoju Myśli Ekologicznej (foodrentgen) pokazują, że pozostałości popularnego herbicydu można znaleźć w wielu produktach spożywczych w tym w płatkach i kaszach. W 2015 roku Międzynarodowa Agencja Badania Raka zaklasyfikowała glifosat jako substancję prawdopodobnie rakotwórczą dla ludzi (grupa 2A) ze względu na ograniczone dowody na to, że zwiększa on ryzyko chłoniaka nieziarniczego. Wiele badań na ten temat jest utajnianych. Badanie na myszach z 2019 roku pokazało, że po spożyciu glifosatu dochodzi do wielu mutacji, które predysponują do chorób – nie zawsze w pierwszym pokoleniu, ale w kolejnych już tak.

Z tego materiału dowiesz się

  • Gdzie znajduje się glifosat, w jakich produktach
  • Jaki ma wpływ ma na organizm
  • Jak go zbadać w organizmie
  • Pokażę przypadki z gabinetu
  • Jak się go pozbyć – co jeść
  • Suplementacja pomocna przy detoksykacji

Zapraszam – Iwona Wierzbicka

Pliki do pobrania

Prezentacja - Glifosat ukryty wróg

Tagi

Podobne tematy

PCOS – Zespół Policystycznych Jajników

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >

Dlaczego zdrowa żywność szkodzi?

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >
metale ciężkie

Metale ciężkie i toksyny – diagnostyka, eliminacja (2 dniowy)

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >
dlaczego nie mogę schudnąć

Dlaczego nie mogę schudnąć?

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >