fbpx
logo
Szukaj
open close

Lektyny i gluten – czemu szkodzą?

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Tagi

O glutenie słyszał już każdy, ale co to lektyny? Nękają Cię różne dolegliwości? Usłyszałeś niepomyślną diagnozę? Sądzisz, że z chorobami musisz nauczyć się żyć? Jeżeli Twoja odpowiedź na powyższe pytania jest twierdząca – ten film jest dla Ciebie! Często słyszymy od różnych autorytetów dietetycznych, że lektyny to zło, a gluten to Twój największy wróg. Są również tacy specjaliści w dziedzinie żywienia, którzy twierdzą, że diety bezglutenowe i inne eliminacyjne, to szkodliwa moda, która pozbawia stosującego cennych składników odżywczych. W gąszczu często sprzecznych informacji, nie wiemy gdzie jest prawda i czy stosowane wykluczenia w codziennym jadłospisie mają większy sens. Czy faktycznie każdy z nas powinien być na diecie wykluczającej lektyny czy gluten? Dla kogo pomidor będzie zabójczym produktem? Podczas tego webinarium, Iwona Wierzbicka przedstawi dokładnie co to są lektyny i gluten oraz jak bardzo wpływają one na Twój organizm, tak, że decyzję o wykluczeniu ich z diety podejmiesz świadomie i odpowiedzialnie.

Z tego materiału dowiesz się

  • Co to są lektyny
  • Wpływa lektyn na osoby z chorobami AI
  • Jaki wpływ na stany zapalne ma lektyna 
  • Co łączy celiakie z lektyną
  • Jakie podejście do lektyny mają immunolodzy 
  • Alergia a lektyny
  • Działanie lektyn na barierę jelitową
  • Sposoby na obniżenie zawartości lektyn w produktach
  • Co to jest gluten
  • Wpływ glutenu na organizm człowieka.
  • Zonulina – co to jest
  • Gluten a otyłość – czy jest związek
  • Co wspólnego ma Insulinooporność
  • Jaki wpływ ma masa ciała na stany zapalne
  • Co wspólnego jest pomiędzy dysbioza jelitowa a stanami zapalnymi 

Chcesz dowiedzieć się jeszcze więcej o glutenie? Obejrzyj film Nietolerancja glutenu i celiakia!

Pliki do pobrania

Lektyny i gluten - prezentacja

Minimalne wymagania techniczne:

  • urządzenie z dostępem do Internetu
  • najnowsza wersja przeglądarki internetowej z włączoną obsługą plików Cookies i Java Script
  • program do odczytu plików formatu .pdf
  • program umożliwiający rozpakowanie plików formatu .rar

Autor



Iwona Wierzbicka
Długość: 1:29:38
Trudność: Średni

89 zł

jednorazowa opłata za dożywotni dostęp do filmu

Kupuję

Autor

Iwona Wierzbicka
Długość: 1:29:38
Trudność: Średni

89 zł

jednorazowa opłata za dożywotni dostęp do filmu

Kupuję

O glutenie słyszał już każdy, ale co to lektyny? Nękają Cię różne dolegliwości? Usłyszałeś niepomyślną diagnozę? Sądzisz, że z chorobami musisz nauczyć się żyć? Jeżeli Twoja odpowiedź na powyższe pytania jest twierdząca – ten film jest dla Ciebie! Często słyszymy od różnych autorytetów dietetycznych, że lektyny to zło, a gluten to Twój największy wróg. Są również tacy specjaliści w dziedzinie żywienia, którzy twierdzą, że diety bezglutenowe i inne eliminacyjne, to szkodliwa moda, która pozbawia stosującego cennych składników odżywczych. W gąszczu często sprzecznych informacji, nie wiemy gdzie jest prawda i czy stosowane wykluczenia w codziennym jadłospisie mają większy sens. Czy faktycznie każdy z nas powinien być na diecie wykluczającej lektyny czy gluten? Dla kogo pomidor będzie zabójczym produktem? Podczas tego webinarium, Iwona Wierzbicka przedstawi dokładnie co to są lektyny i gluten oraz jak bardzo wpływają one na Twój organizm, tak, że decyzję o wykluczeniu ich z diety podejmiesz świadomie i odpowiedzialnie.

Z tego materiału dowiesz się

  • Co to są lektyny
  • Wpływa lektyn na osoby z chorobami AI
  • Jaki wpływ na stany zapalne ma lektyna 
  • Co łączy celiakie z lektyną
  • Jakie podejście do lektyny mają immunolodzy 
  • Alergia a lektyny
  • Działanie lektyn na barierę jelitową
  • Sposoby na obniżenie zawartości lektyn w produktach
  • Co to jest gluten
  • Wpływ glutenu na organizm człowieka.
  • Zonulina – co to jest
  • Gluten a otyłość – czy jest związek
  • Co wspólnego ma Insulinooporność
  • Jaki wpływ ma masa ciała na stany zapalne
  • Co wspólnego jest pomiędzy dysbioza jelitowa a stanami zapalnymi 

Chcesz dowiedzieć się jeszcze więcej o glutenie? Obejrzyj film Nietolerancja glutenu i celiakia!

Pliki do pobrania

Lektyny i gluten - prezentacja

Tagi

Podobne tematy

dietetyka kliniczna

Nowe spojrzenie na choroby w dietetyce klinicznej

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >
zaburzenia hormonalne

Zaburzenia hormonalne

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >

Deser paleo

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >

Dieta dzieci

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >