O glutenie słyszał już każdy, ale co to lektyny? Nękają Cię różne dolegliwości? Usłyszałeś niepomyślną diagnozę? Sądzisz, że z chorobami musisz nauczyć się żyć? Jeżeli Twoja odpowiedź na powyższe pytania jest twierdząca – ten film jest dla Ciebie! Często słyszymy od różnych autorytetów dietetycznych, że lektyny to zło, a gluten to Twój największy wróg. Są również tacy specjaliści w dziedzinie żywienia, którzy twierdzą, że diety bezglutenowe i inne eliminacyjne, to szkodliwa moda, która pozbawia stosującego cennych składników odżywczych. W gąszczu często sprzecznych informacji, nie wiemy gdzie jest prawda i czy stosowane wykluczenia w codziennym jadłospisie mają większy sens. Czy faktycznie każdy z nas powinien być na diecie wykluczającej lektyny czy gluten? Dla kogo pomidor będzie zabójczym produktem? Podczas tego webinarium, Iwona Wierzbicka przedstawi dokładnie co to są lektyny i gluten oraz jak bardzo wpływają one na Twój organizm, tak, że decyzję o wykluczeniu ich z diety podejmiesz świadomie i odpowiedzialnie.
Z tego materiału dowiesz się
- Co to są lektyny
- Wpływa lektyn na osoby z chorobami AI
- Jaki wpływ na stany zapalne ma lektyna
- Co łączy celiakie z lektyną
- Jakie podejście do lektyny mają immunolodzy
- Alergia a lektyny
- Działanie lektyn na barierę jelitową
- Sposoby na obniżenie zawartości lektyn w produktach
- Co to jest gluten
- Wpływ glutenu na organizm człowieka.
- Zonulina – co to jest
- Gluten a otyłość – czy jest związek
- Co wspólnego ma Insulinooporność
- Jaki wpływ ma masa ciała na stany zapalne
- Co wspólnego jest pomiędzy dysbioza jelitowa a stanami zapalnymi
Chcesz dowiedzieć się jeszcze więcej o glutenie? Obejrzyj film Nietolerancja glutenu i celiakia!
Pliki do pobrania
Lektyny i gluten - prezentacja
Minimalne wymagania techniczne:
- urządzenie z dostępem do Internetu
- najnowsza wersja przeglądarki internetowej z włączoną obsługą plików Cookies i Java Script
- program do odczytu plików formatu .pdf
- program umożliwiający rozpakowanie plików formatu .rar
Autor

Iwona Wierzbicka
Długość: 1:29:38
Trudność: Średni
Autor
Długość: 1:29:38
Trudność: Średni
O glutenie słyszał już każdy, ale co to lektyny? Nękają Cię różne dolegliwości? Usłyszałeś niepomyślną diagnozę? Sądzisz, że z chorobami musisz nauczyć się żyć? Jeżeli Twoja odpowiedź na powyższe pytania jest twierdząca – ten film jest dla Ciebie! Często słyszymy od różnych autorytetów dietetycznych, że lektyny to zło, a gluten to Twój największy wróg. Są również tacy specjaliści w dziedzinie żywienia, którzy twierdzą, że diety bezglutenowe i inne eliminacyjne, to szkodliwa moda, która pozbawia stosującego cennych składników odżywczych. W gąszczu często sprzecznych informacji, nie wiemy gdzie jest prawda i czy stosowane wykluczenia w codziennym jadłospisie mają większy sens. Czy faktycznie każdy z nas powinien być na diecie wykluczającej lektyny czy gluten? Dla kogo pomidor będzie zabójczym produktem? Podczas tego webinarium, Iwona Wierzbicka przedstawi dokładnie co to są lektyny i gluten oraz jak bardzo wpływają one na Twój organizm, tak, że decyzję o wykluczeniu ich z diety podejmiesz świadomie i odpowiedzialnie.
Z tego materiału dowiesz się
- Co to są lektyny
- Wpływa lektyn na osoby z chorobami AI
- Jaki wpływ na stany zapalne ma lektyna
- Co łączy celiakie z lektyną
- Jakie podejście do lektyny mają immunolodzy
- Alergia a lektyny
- Działanie lektyn na barierę jelitową
- Sposoby na obniżenie zawartości lektyn w produktach
- Co to jest gluten
- Wpływ glutenu na organizm człowieka.
- Zonulina – co to jest
- Gluten a otyłość – czy jest związek
- Co wspólnego ma Insulinooporność
- Jaki wpływ ma masa ciała na stany zapalne
- Co wspólnego jest pomiędzy dysbioza jelitowa a stanami zapalnymi
Chcesz dowiedzieć się jeszcze więcej o glutenie? Obejrzyj film Nietolerancja glutenu i celiakia!
Pliki do pobrania
Lektyny i gluten - prezentacja
Tagi
Podobne tematy
Prowadzenie gabinetu dietetycznego – KDK 29/29
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >Skuteczna dieta w insulinooporności i Hashimoto
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >Metale ciężkie i toksyny – diagnostyka, eliminacja (kurs dwudniowy)
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >Choroby w gabinecie dietetycznym – KDK 24/29
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >