Czy czujesz się przytłoczony sprzecznymi informacjami na temat lektyn i glutenu? Chcesz zrozumieć, jak te składniki wpływają na Twoje zdrowie i jakie decyzje dietetyczne będą dla Ciebie najlepsze? Otrzymaj rzetelną wiedzę i pomóż sobie podejmować świadome decyzje dotyczące diety. Dowiedz się, jak lektyny i gluten wpływają na Twój organizm. Odkryj, jakie są ich związki z chorobami autoimmunologicznymi, stanami zapalnymi i dysbiozą jelit. Dowiedz się, czy eliminacja tych składników jest dla Ciebie odpowiednia. Zdobądź narzędzia do poprawy swojego zdrowia i samopoczucia!
Chcesz dowiedzieć się jeszcze więcej o glutenie? Obejrzyj film Nietolerancja glutenu i celiakia!
Poruszymy między innymi takie tematy jak:
- co to są lektyny?
- wpływ lektyn na osoby z chorobami autoimmunologicznymi
- wpływ lektyn na stany zapalne
- związki między celiakią a lektynami
- immunologiczne podejście do lektyn
- alergie a lektyny
- działanie lektyn na barierę jelitową
- sposoby na obniżenie zawartości lektyn w produktach spożywczych
- co to jest gluten?
- wpływ glutenu na organizm człowieka
- zonulina i jej rola w organizmie
- gluten a otyłość
- gluten a insulinooporność
- wpływ masy ciała na stany zapalne
- związki między dysbiozą jelitową a stanami zapalnymi
Pliki do pobrania
Lektyny i gluten - prezentacja
Minimalne wymagania techniczne:
- urządzenie z dostępem do Internetu
- najnowsza wersja przeglądarki internetowej z włączoną obsługą plików Cookies i Java Script
- program do odczytu plików formatu .pdf
- program umożliwiający rozpakowanie plików formatu .rar
Autor
![](https://www.ajwendieta.pl/wp-content/uploads/2018/11/Iwona-Wierzbicka-avatar-ajwendieta-pl-150x150.jpg)
![](https://www.ajwendieta.pl/wp-content/uploads/2018/11/Iwona-Wierzbicka-avatar-ajwendieta-pl-150x150.jpg)
Iwona Wierzbicka
Długość: 1:29:38
Trudność: Średni
Autor
Długość: 1:29:38
Trudność: Średni
Czy czujesz się przytłoczony sprzecznymi informacjami na temat lektyn i glutenu? Chcesz zrozumieć, jak te składniki wpływają na Twoje zdrowie i jakie decyzje dietetyczne będą dla Ciebie najlepsze? Otrzymaj rzetelną wiedzę i pomóż sobie podejmować świadome decyzje dotyczące diety. Dowiedz się, jak lektyny i gluten wpływają na Twój organizm. Odkryj, jakie są ich związki z chorobami autoimmunologicznymi, stanami zapalnymi i dysbiozą jelit. Dowiedz się, czy eliminacja tych składników jest dla Ciebie odpowiednia. Zdobądź narzędzia do poprawy swojego zdrowia i samopoczucia!
Chcesz dowiedzieć się jeszcze więcej o glutenie? Obejrzyj film Nietolerancja glutenu i celiakia!
Poruszymy między innymi takie tematy jak:
- co to są lektyny?
- wpływ lektyn na osoby z chorobami autoimmunologicznymi
- wpływ lektyn na stany zapalne
- związki między celiakią a lektynami
- immunologiczne podejście do lektyn
- alergie a lektyny
- działanie lektyn na barierę jelitową
- sposoby na obniżenie zawartości lektyn w produktach spożywczych
- co to jest gluten?
- wpływ glutenu na organizm człowieka
- zonulina i jej rola w organizmie
- gluten a otyłość
- gluten a insulinooporność
- wpływ masy ciała na stany zapalne
- związki między dysbiozą jelitową a stanami zapalnymi
Pliki do pobrania
Lektyny i gluten - prezentacja
Tagi
Podobne tematy
Jak radzić sobie po wizycie u dietetyka? Praktyczne sposoby na sycące posiłki.
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >Zgryz, wada postawy i dieta – jak wpływają na zdrowie?
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >Dieta dzieci – prawidłowe odżywianie i budowanie zdrowych nawyków.
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >Wywiad z pacjentem dietetycznym – KDK 25/29
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >