fbpx
logo
Szukaj
open close

Hamburgery wieprzowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c946ceddf-66f6-4467-92cc-a89ced5fd018
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Hamburgery wieprzowe

Przygotowanie

  • Herbatniki grubo kruszymy do miski, wlewamy wodę (tylko tyle, aby zakryć herbatniki) i moczymy przez ok. 2 minuty
  • Po tym czasie przenosimy herbatniki na sitko, odciskamy z nich nadmiar wody i przenosimy do miski
  • Szynkę kroimy w drobną kostkę i przenosimy do miski
  • Dodajemy mięso i przyprawy (majeranek), wybijamy jajo i całość dokładnie mieszamy
  • Z masy mięsnej formujemy kotleciki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy kotleciki i smażymy przez ok. 5 minut z każdej strony
  • Bułki kroimy na pół i delikatnie opiekamy na suchej patelni, przeciętą stroną do dołu (lub w piekarniku)
  • Pomidory kroimy w cienkie plasterki
  • Bułki smarujemy majonezem i nakładamy na połówki warzywa oraz kotlety, po czym przykrywamy bułki drugimi polówkami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia hamburgerów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (340 g)
  • Bułka pszenna (320 g)
  • Wieprzowina mięso mielone (300 g)
  • Sałata rzymska (140 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (100 g)
  • Majonez (60 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Woda (50 ml)
  • Herbatniki (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Majeranek suszony (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia - duża, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Wegańskie hamburgery z buraków i czerwonej fasoli

Buraki ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Fasolę odsączamy z zalewamy, przenosimy do osobnej miski i rozgniatamy widelcem, a (…)

WIĘCEJ >