fbpx
logo
Szukaj
open close

Wegańskie hamburgery z buraków i czerwonej fasoli

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6b2a2957-181f-4a82-9f4b-725646fb91f6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wegańskie hamburgery z buraków i czerwonej fasoli

Przygotowanie

  • Buraki ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Fasolę odsączamy z zalewamy, przenosimy do osobnej miski i rozgniatamy widelcem, a następnie przenosimy do miski z burakami
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do miski
  • Do miski dodajemy pozostałe składniki (poza pomidorami i rukolą), całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę, a następnie formujemy buregry
  • Rozgrzewamy patelnię grillową
  • Kładziemy burgery i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Pomidory kroimy w plastry
  • Na talerzach układamy plastry pomidorów, rukolę i burgery

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia burgerów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 15
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (510 g)
  • Fasola czerwona z puszki (400 g)
  • Burak ugotowany (380 g)
  • Rukola (120 g)
  • Bułka tarta (55 g)
  • Cebula (50 g)
  • Pestki słonecznika obrane (30 g)
  • Sos sojowy (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Musztarda (10 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
  • Papryka ostra mielona (proszek) (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia grillowa, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kanapki z pasztetem i awokado

Awokado obieramy i kroimy w paski Kromki chleba smarujemy pasztetem, na wierzch układamy plastry awokado i całość posypujemy nasionami

WIĘCEJ >

Zupa z mięsem i grzybami Mun

Mięso dokładnie oczyszczamy, kroimy w kostkę i przenosimy do garnka Czosnek obieramy, drobno siekamy i dodajemy do garnka Do garnka wlewamy wodę i gotujemy przez ok. 30-40 minut Po tym czasie dodajemy grzyby i gotujemy…

WIĘCEJ >

Steki z serca wołowego

Serce kroimy w poprzek w cienkie (0.5 cm) plastry Rozgrzewamy tłuszcz na patelni Ostrożnie kładziemy plastry mięsa Dorzucamy gałązkę tymianku Smażymy po 1 min z każdej strony Po przełożeniu na talerz lekko solimy i pieprzymy 

WIĘCEJ >

Grillowana dynia z mozzarellą, pestkami i sałatą

Dynię obieramy, kroimy w plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (na półtwardo), a następnie odcedzamy Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy dynię i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej…

WIĘCEJ >