fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wegańskie hamburgery z buraków i czerwonej fasoli

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6b2a2957-181f-4a82-9f4b-725646fb91f6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wegańskie hamburgery z buraków i czerwonej fasoli

Przygotowanie

  • Buraki ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Fasolę odsączamy z zalewamy, przenosimy do osobnej miski i rozgniatamy widelcem, a następnie przenosimy do miski z burakami
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do miski
  • Do miski dodajemy pozostałe składniki (poza pomidorami i rukolą), całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę, a następnie formujemy buregry
  • Rozgrzewamy patelnię grillową
  • Kładziemy burgery i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Pomidory kroimy w plastry
  • Na talerzach układamy plastry pomidorów, rukolę i burgery

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia burgerów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 15
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (510 g)
  • Fasola czerwona z puszki (400 g)
  • Burak ugotowany (380 g)
  • Rukola (120 g)
  • Bułka tarta (55 g)
  • Cebula (50 g)
  • Pestki słonecznika obrane (30 g)
  • Sos sojowy (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Musztarda (10 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
  • Papryka ostra mielona (proszek) (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia grillowa, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jajo sadzone – pirat

Paprykę żółtą kroimy na paski i trójkącik Paprykę czerwoną kroimy na pasek Ogórka kroimy w plastry, pół plastry i paski Z sera wycinamy małe kółka Szynkę kroimy na kawałki przypominające piracką czapkę Na patelni rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Mizeria

Ogórki obieramy, kroimy w plastry i przenosimy do miski Dodajemy sól i odstawiamy na ok. 15 minut Następnie odsączamy ogórki z nadmiaru wody Do osobnej miski wlewamy śmietanę, dodajemy ocet, cukier oraz pieprz i dokładnie…

WIĘCEJ >

Pikantne szaszłyki z kurczaka

Zieleninę drobno siekamy Mięso kroimy na kawałki Do miski wlewamy jogurt i sok z cytryny, dodajemy pastę oraz zieleninę i całość dokładnie mieszamy Dodajemy mięso i mieszamy, tak aby każdy kawałek był równomiernie pokryty sosem,…

WIĘCEJ >

Chrupiący kurczak na ostro

Na talerz wysypujemy mąkę, cukier oraz przyprawy (paprykę i tymianek) i dokładnie mieszamy Mięso kroimy wzdłuż na pół (lub rozbijamy tłuczkiem) Jedną stronę każdego kawałka mięsa smarujemy jogurtem, kładziemy na przyprawach stroną z jogurtem, po…

WIĘCEJ >