fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wegańskie hamburgery z buraków i czerwonej fasoli

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6b2a2957-181f-4a82-9f4b-725646fb91f6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wegańskie hamburgery z buraków i czerwonej fasoli

Przygotowanie

  • Buraki ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Fasolę odsączamy z zalewamy, przenosimy do osobnej miski i rozgniatamy widelcem, a następnie przenosimy do miski z burakami
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do miski
  • Do miski dodajemy pozostałe składniki (poza pomidorami i rukolą), całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę, a następnie formujemy buregry
  • Rozgrzewamy patelnię grillową
  • Kładziemy burgery i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Pomidory kroimy w plastry
  • Na talerzach układamy plastry pomidorów, rukolę i burgery

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia burgerów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 15
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (510 g)
  • Fasola czerwona z puszki (400 g)
  • Burak ugotowany (380 g)
  • Rukola (120 g)
  • Bułka tarta (55 g)
  • Cebula (50 g)
  • Pestki słonecznika obrane (30 g)
  • Sos sojowy (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Musztarda (10 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
  • Papryka ostra mielona (proszek) (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia grillowa, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wołowina z sosem béarnaise

W rondlu zagotowujemy wodę Do miski (żaroodpornej) wlewamy ocet i dodajemy żółtka Miskę umieszczamy na rondlu z gotującą się wodą i ubijamy przez ok. 5 minut (do momentu, aż mieszanka stanie się gęsta i jasna)…

WIĘCEJ >

Placki z groszku

Natkę pietruszki siekamy Groszek wsypujemy do miski i rozgniatamy widelcem (niezbyt dokładnie) Dodajemy natkę pietruszki, jaja, przeciśnięty przez praskę czosnek, skórkę z cytryny, mąkę oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy Dodajemy ser i mieszamy, ale…

WIĘCEJ >

Zupa tajska z kurczakiem i mango

Kurczaka wrzucamy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny Obieramy cebulę i czosnek i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 minuty i…

WIĘCEJ >

Wieprzowina słodko-kwaśna na ryżu

Mięso oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki Następnie każdy kawałek mięsa przyprawiamy z każdej strony Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Paprykę kroimy w większą kostkę Cebulę obieramy i kroimy w większą…

WIĘCEJ >