fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Burger z dziczyzny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz18-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Burger z dziczyzny

Przygotowanie

  • Mięso przenosimy do miski, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy
  • Z masy mięsnej formujemy okrągłego burgera
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy burgera i smażymy przez ok. 9-12 minut z każdej strony (na małym ogniu)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Propozycje naszych, mięsnych burgerów szukaj w podpiętych, powiązanych przepisach. Są to przepisy z naszej bazy. Sprawdź czy skład odpowiada Twojej diecie.

Do tego dania możesz dodać dowolne, ulubione warzywa.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Dziczyzna karkówka (200 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z roszponki, brukselki i jajek w koszulkach

Brukselkę ugotować we wrzącej osolonej wodzie (około 10 minut) Przełożyć do miski z zimną wodą na 10 minut Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek,…

WIĘCEJ >

Karkówka z suszonymi pomidorami

Karkówkę układamy z przyprawami w misie wolnowaru Dodajemy wody Pomidory suszone namaczamy we wrzątku i kroimy na małe kawałki Dodajemy do mięsa Włączamy tryb Low (1) i wolnowarzymy przez 7 godz. albo na całą noc…

WIĘCEJ >

Sałata z pieczoną kaczką, melonem i awokado

Pierś z kaczki kładziemy skórą do góry i nacinamy skórę nożem w kratkę Rozgrzać patelnię (najlepiej patelnię grillową) Na gorącą patelnię położyć kaczkę skórą w dół Smażyć około 6-7 minut z każdej strony na średnim ogniu…

WIĘCEJ >

Warzywa curry

Warzywa kroimy w kostkę i smażymy na maśle z przyprawami Dodajemy szpinak i koncentrat pomidorowy Podlewamy odrobiną wody i dusimy przez 15 minut, co jakiś czas mieszając Pod koniec duszenia dolewamy mleko kokosowe, jeszcze raz…

WIĘCEJ >