Burger wołowy z sałatą rzymską, ogórkiem zielonym
Burger wołowy z sałatą rzymską, ogórkiem zielonym
Przygotowanie
- Wołowiną mielimy w maszynce do mielenia mięsa, mieszamy i formujemy okrągłego burgera.
- Smażymy go na krwisto na 1 łyżce tłuszczu, lekko solimy.
- Sałatę drzemy w palcach.
- Rzodkiew i ogórka kroimy, a następnie układamy na sałacie.
- Polewamy oliwą z oliwek
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia burgerów.
Autor
Lista składników
- Rzodkiew biała (220 g)
- Wołowina antrykot (200 g)
- Sałata rzymska (140 g)
- Ogórek długi (90 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Placki marchewkowe
Marchewki zetrzeć na tarce o średnich oczkach (lub użyć szatkownicy). Starte marchewki ściskamy w rękach tak aby pozbyć się nadmiaru wody i przekładamy do miski. Dodajemy resztę składników i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, formujemy…
WIĘCEJ >Zupa marchewkowa
Wszystkie składniki wkładamy do misy wolnowaru Ustawiamy tryb Low (1) na 4 godz. Po tym czasie ugotowane składniki blendujemy na zupę
WIĘCEJ >Gryczane pieczywo czosnkowe
Czosnek obieramy i wrzucamy do naczynia w którym będziemy blendować Rozpuszczamy smalec (ma być płynny, ale NIE GORĄCY!) Miksujemy czosnek z smalcem na gładką masę Włączamy piekarnik i nagrzewamy do 180 st. C Kromki chleba…
WIĘCEJ >