fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Burger wołowy z sałatą rzymską, ogórkiem zielonym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9f3018a0-04a3-4f3d-8d88-a0bfaf490e9c
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Burger wołowy z sałatą rzymską, ogórkiem zielonym

Przygotowanie

  • Wołowiną mielimy w maszynce do mielenia mięsa, mieszamy i formujemy okrągłego burgera.
  • Smażymy go na krwisto na 1 łyżce tłuszczu, lekko solimy.
  • Sałatę drzemy w palcach.
  • Rzodkiew i ogórka kroimy, a następnie układamy na sałacie.
  • Polewamy oliwą z oliwek

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji.

Uwagi

Zamiast mięsa wołowego możesz wykorzystać inne, np. wieprzowe lub z dziczyzny – zajrzyj do powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g wołowiny
  • 1 łyżka oleju kokosowego lub smalcu gęsiego (25 g)
  • 3-4 liście sałaty rzymskiej (140 g)
  • ⅓ ogórka zielonego (60 g)
  • 1 biała rzodkiew (220 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chłodnik z awokado z serem kozim

Awokado obieramy, usuwamy pestkę i wrzucamy miąższ do naczynia, w którym będziemy `miksować Dodajemy sok z cytryny i mleko kokosowe Dodajemy twaróg kozi Lekko pieprzymy Miksujemy Próbujemy i ewentualnie dosalamy (zależy jak słony był ser)…

WIĘCEJ >

Potrawka z chorizo

Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach Chorizo kroimy w plastry i wkładamy do misy wolnowaru wraz z włoszczyzną Dodajemy pół szklanki wody Ustawiamy wolnowar na Low (1) i wolnowarzymy przez co najmniej 5 godz….

WIĘCEJ >

Wołowina na zielono

W małym garnku rozgrzewamy masło Cukinię kroimy w kostkę Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy mięso, potem dodajemy cukinię i przyprawy Danie podlewamy odrobiną wody i mlekiem kokosowym.  Całość dusimy jeszcze około 20 minut, co jakiś czas…

WIĘCEJ >

Dorsz zapiekany w pomidorami z tymiankiem, młodą kapustą ze skwarkami

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Rybę solimy i pieprzymy Na blaszkę lub naczynie żaroodporne dajemy łyżkę masła Kładziemy rybę, a na nią plastry pomidora i tymianek Pieczemy 20 minut W tym czasie wrzucić kapustę do garnka…

WIĘCEJ >