fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Burger wołowy z sałatą rzymską, ogórkiem zielonym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9f3018a0-04a3-4f3d-8d88-a0bfaf490e9c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Burger wołowy z sałatą rzymską, ogórkiem zielonym

Przygotowanie

  • Wołowiną mielimy w maszynce do mielenia mięsa, mieszamy i formujemy okrągłego burgera.
  • Smażymy go na krwisto na 1 łyżce tłuszczu, lekko solimy.
  • Sałatę drzemy w palcach.
  • Rzodkiew i ogórka kroimy, a następnie układamy na sałacie.
  • Polewamy oliwą z oliwek

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia burgerów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Rzodkiew biała (220 g)
  • Wołowina antrykot (200 g)
  • Sałata rzymska (140 g)
  • Ogórek długi (90 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosanka z mlekiem roślinnym i orzechami włoskimi

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Orzechy drobno siekamy Komosankę przenosimy do miski i posypujemy orzechami

WIĘCEJ >

Muffinki bananowe

Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. Nalać ciasto do foremek do połowy ich wysokości. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

WIĘCEJ >

Bakłażany faszerowane warzywami

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy na pół, wybieramy środek i rozgniatamy widelcem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Cebule kroimy i podsmażamy. Suszone pomidory kroimy w paski. Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, na…

WIĘCEJ >

Dynia grillowana i jajo sadzone

Dynię kroimy w plastry, grubości około 0,5 cm Na patelni grillowej rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy plastry dyni Lekko solimy i pieprzymy Smażymy z każdej strony po 3-4 min Na drugiej patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Wybijamy…

WIĘCEJ >