fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Burger wołowy z sałatą rzymską, ogórkiem zielonym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9f3018a0-04a3-4f3d-8d88-a0bfaf490e9c

Burger wołowy z sałatą rzymską, ogórkiem zielonym

Przygotowanie

  • Wołowiną mielimy w maszynce do mielenia mięsa, mieszamy i formujemy okrągłego burgera.
  • Smażymy go na krwisto na 1 łyżce tłuszczu, lekko solimy.
  • Sałatę drzemy w palcach.
  • Rzodkiew i ogórka kroimy, a następnie układamy na sałacie.
  • Polewamy oliwą z oliwek

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g wołowiny
  • 1 łyżka tłuszczu (oleju kokosowego/smalcu)
  • 3-4 liście sałaty rzymskiej
  • ⅓ ogórka zielonego
  • 1 biała rzodkiew
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa selerowo-gruszkowa

Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę (…)

WIĘCEJ >

Gulasz z serca wołowego, z warzywami

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Umyte serce oczyszczamy z żyłek i innych niepotrzebnych elementów. Kroimy w kostkę i wrzucamy na (…)

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z boczniakami (wegański / wegetariański)

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie (…)

WIĘCEJ >

Kalarepa faszerowana sarną

Mięso kroimy w kostkę i mielimy w maszynce do mięsa Dodajemy cząber i tymianek Dodajemy sól i pieprz Mieszamy Włączamy (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl