fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Burger wieprzowy z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz18-3-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Burger wieprzowy z warzywami

Przygotowanie

  • Mięso solimy, pieprzymy, mieszamy, formujemy burgera
  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka
  • Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w cienkie paski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Smażmy mięso z każdej strony po 6-8 min na małym ogniu
  • Zdejmujemy mięso, dokładamy łyżkę tłuszczu
  • Wrzucamy warzywa i podsmażamy 3 – 4 min
  • Dokładamy mięso na warzywa
  • Przykrywamy pokrywką i dusimy 3 min

Rady dietetyka

Jeśli szkodzi Ci lub jeśli nie lubisz czosnku – nie dodawaj go do potraw.

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego nie należy używać pieprzu – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Jeśli chcesz, możesz wymienić mięso z wieprzowiny na dziczyznę, która ma podobny smak (powiązane przepisy).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g mielonej wieprzowiny (łopatki lub karkówki)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ½ plastra selera (30 g)
  • 2 łyżki smalcu gęsiego (30 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mięsna kostka „rubika”

Salceson, szynkę i marchew kroimy w kostkę około 1 cm Układamy na zmianę, żeby otrzymać „kostkę Rubika” Na talerzu obok kostki kładziemy roszponkę i rukolę Dodajemy pomidorki przekrojone na połówki Polewamy sosem 

WIĘCEJ >

Zupa szparagowa

Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi  Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…

WIĘCEJ >

Żołądki indycze w sosie koperkowo-pieczarkowym

Żołądki oczyszczamy, płuczemy, zalewamy wodą, zagotowujemy, odlewamy wodę Ponownie zalewamy świeżą wodą, zagotowujemy, znów odlewamy, Jeszcze raz zalewamy świeżą wodą, lekko posoloną i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut Odcedzamy i zalewamy świeżą…

WIĘCEJ >

Pieczony banan z malinami i truskawkami

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Banana najlepiej położyć w keksówce , tak żeby wygiętą stroną był ku górze Banana nacinamy wzdłuż skóry  Wkładamy między skórę maliny i posypujemy kakao Wkładamy banana do piekarnika Pieczemy 12-15…

WIĘCEJ >