fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Burger wieprzowy z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz18-3-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Burger wieprzowy z warzywami

Przygotowanie

  • Mięso solimy, pieprzymy, mieszamy, formujemy burgera
  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka
  • Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w cienkie paski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Smażmy mięso z każdej strony po 6-8 min na małym ogniu
  • Zdejmujemy mięso, dokładamy łyżkę tłuszczu
  • Wrzucamy warzywa i podsmażamy 3 – 4 min
  • Dokładamy mięso na warzywa
  • Przykrywamy pokrywką i dusimy 3 min

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajduję się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia burgerów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina łopatka (200 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Seler korzeń (30 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Duszone mięso z warzywami

Mięso umieszczamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy wodą do 2/3 wysokości, dodajemy przyprawy, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika o temp. 140-160 stopni na ok. 5-6 godzin Na 40-50 min przed końcem dodajemy pokrojone warzywa warzywa Kiedy…

WIĘCEJ >

Pulpety wieprzowe w sosie marchewkowo-estragonowym z warzywami

Mięso mielimy w maszynce do mięsa, co jakiś czas wrzucamy kawałek pietruszki i ½ marchewki Dodajemy mąkę kokosową, lekko solimy i pieprzymy Mieszamy dokładnie przez 2 minuty Formujemy kulki wielkości piłeczki ping pongowej Zagotowujemy rosół,…

WIĘCEJ >

Koktajl z ananasa

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera kielichowego Miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Steki grillowane

Rozgrzewamy patelnię (najlepiej grillową) z łyżką tłuszczu Smażymy stek po 5 minut z obu stron Przyprawiamy solą i pieprzem Podajemy z dowolnymi warzywami

WIĘCEJ >