fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Burger z sarny z sałatą i warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz24-3-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Burger z sarny z sałatą i warzywami

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa
  • Lekko solimy i pieprzymy, mieszamy
  • Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu i smażymy po 3-4 minuty z każdej strony
  • Odkładamy na 2 minuty mięso na deskę, żeby odpoczęło
  • Sałatę myjemy, otrzepujemy z wody, kładziemy na talerzu
  • Dodajmy rukolę
  • Pomidor kroimy w cząstki
  • Ogórek kroimy w plasterki lub półplasterki
  • Ogórek i pomidor dokładamy na sałaty
  • Dokładamy plastry cebuli
  • Polewamy sosem
  • Obok kładziemy mięso

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki przepisu odpowiadają Twojemu aktualnemu sposobowi żywienia – więcej informacji zawartych w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje na przyrządzenie równie smacznych burgerów z innych rodzajów mięs.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Sarnina łopatka (200 g)
  • Pomidor (świeży) (170 g)
  • Sałata rzymska (140 g)
  • Ogórek długi (90 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Sos vinaigrette (30 g)
  • Rukola (20 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Nóż, Patelnia, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Klopsiki wołowe bez mąki

Mięso najlepiej zmielić samodzielnie w domu w maszynce do mielenia mięsa Cebulę, czosnek i pietruszkę drobno z siekamy. Mięso doprawiamy solą. Wyrabiamy długo – kilka minut – i to jest warunek, żeby klopsiki miały zwartą,…

WIĘCEJ >

Wieprzowina ze szpinakiem

Mięso kroimy w paseczki i na patelni podsmażamy masło Na patelnię wrzucamy szpinak i mieszamy do czasu aż się rozmrozi Gdy szpinak jest już rozmrożony dodajemy mięso i dusimy około 20 minut (tak, aby mięso…

WIĘCEJ >

Śledź w oleju z ogórkiem i cebulą

Śledzie wkładamy do miski z zimną wodą i co 10 min ją zmieniamy na świeżą (3 razy) Śledzie odcedzamy na sicie i kroimy w ukośne 2 cm paski Wkładamy ryby do miski Wlewamy oliwę i…

WIĘCEJ >

Chlebek bananowy z daktylami

Piekarnik nagrzewamy do 180°C Przesiewamy do miski mąkę Dodajemy cynamon, sól i ewentualnie karob/kakao Mieszamy łyżką do połączenia składników Dodajemy pokrojone banany, rozpuszczony olej kokosowy, sok z limonki/cytryny, obrane i pokrojone jabłko, drobno posiekane daktyle…

WIĘCEJ >