fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Burger z sarny z sałatą i warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz24-3-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Burger z sarny z sałatą i warzywami

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa
  • Lekko solimy i pieprzymy, mieszamy
  • Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu i smażymy po 3-4 minuty z każdej strony
  • Odkładamy na 2 minuty mięso na deskę, żeby odpoczęło
  • Sałatę myjemy, otrzepujemy z wody, kładziemy na talerzu
  • Dodajmy rukolę
  • Pomidor kroimy w cząstki
  • Ogórek kroimy w plasterki lub półplasterki
  • Ogórek i pomidor dokładamy na sałaty
  • Dokładamy plastry cebuli
  • Polewamy sosem
  • Obok kładziemy mięso

Rady dietetyka

Możesz zamienić sarninę na inny rodzaj mięsa.

Sprawdź, czy wszystkie składniki przepisu odpowiadają Twojemu aktualnemu sposobowi żywienia – więcej informacji zawartych w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje na przyrządzenie równie smacznych burgerów z innych rodzajów mięs.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g łopatki z sarny
  • 3 liście sałaty rzymskiej (105 g)
  • 1 garść rukoli (20 g)
  • 1 pomidor (170 g)
  • ½ ogórka zielonego (90 g)
  • ½ czerwonej cebuli (50 g)
  • 3 łyżki sosu vinaigrette (30 ml)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego lub masła klarowanego Ghee (15 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mus z mango

Obieramy mango i kroimy na mniejsze kawałki Pokrojony owoc blendujemy z mlekiem kokosowym na gładki mus Opcjonalnie możemy dodać ziarenka chia (niedozwolone na aip)

WIĘCEJ >

Zupa zimowa z dyni

Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Myjemy i kroimy pozostałe warzywa Zagotowujemy bulion mięsny i dodajemy wszystkie warzywa Gotujemy je przez 30 min, następnie miksujemy blenderem

WIĘCEJ >

Pudding chia

Cukier rozpuszczamy w niewielkiej ilości podgrzanego mleka roślinnego. Następnie mieszamy dokładnie osłodzone mleko z pozostałymi składnikami i odstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Gotowy pudding podajemy z owocami….

WIĘCEJ >

Dorada duszona w pomarańczach

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 200 st. C Rybę patroszymy i usuwamy wnętrzności Skrobiemy nożem łuski „pod włos” Płuczemy rybę w zimnej wodzie Kładziemy na desce i wycieramy ręcznikiem papierowym Solimy, pieprzymy z każdej strony…

WIĘCEJ >