fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Burger z jelenia z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5c1dad5a-4324-4982-9194-41e606ec27f1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Burger z jelenia z warzywami

Przygotowanie

  • Mięso mielimy w maszynce do mielenia mięsa
  • Doprawiamy solą i mieszamy
  • Formujemy 2 małe burgery (lub 1 duży) o grubości 1,5 – 2 cm
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy olej kokosowy i smażymy po kilka minut z obydwu stron
  • Rzepę kroimy w kostkę, a rzodkiewki na pół
  • Mieszamy z sałatą i oliwą z oliwek

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia burgerów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jelenina łopatka (200 g)
  • Rzepa (mini) (170 g)
  • Rzodkiewka (75 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Rukola (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wieprzowina ze szpinakiem

Mięso kroimy w paseczki i na patelni podsmażamy masło Na patelnię wrzucamy szpinak i mieszamy do czasu aż się rozmrozi Gdy szpinak jest już rozmrożony dodajemy mięso i dusimy około 20 minut (tak, aby mięso…

WIĘCEJ >

Smażony makaron warzywny z dynią i wędzonymi rybami

Kalarepę obieramy Cukinię i kalarepę przepuszczamy przez spiromat i uzyskujemy makaron Marchew obieramy i albo używamy temperówki do warzyw, albo kroimy nożem w plastry a następnie w cienkie paski Dynię kroimy w cienkie plastry i…

WIĘCEJ >

Sałatka z roszponki, brukselki i jajek w koszulkach

Brukselkę ugotować we wrzącej osolonej wodzie (około 10 minut) Przełożyć do miski z zimną wodą na 10 minut Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek,…

WIĘCEJ >

Zupa pho

Kości wieprzowe zalewamy w garnku wodą i gotujemy przez 10 minut. Gdy kości się gotują, na patelni prażymy przyprawy, imbir i obraną cebulę. Kości odcedzamy i opłukujemy pod zimną wodą. Podgotowane kości i prażone przyprawy…

WIĘCEJ >