fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Burger z jelenia z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5c1dad5a-4324-4982-9194-41e606ec27f1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Burger z jelenia z warzywami

Przygotowanie

  • Mięso mielimy w maszynce do mielenia mięsa
  • Doprawiamy solą i mieszamy
  • Formujemy 2 małe burgery (lub 1 duży) o grubości 1,5 – 2 cm
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy olej kokosowy i smażymy po kilka minut z obydwu stron
  • Rzepę kroimy w kostkę, a rzodkiewki na pół
  • Mieszamy z sałatą i oliwą z oliwek

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia burgerów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jelenina łopatka (200 g)
  • Rzepa (mini) (170 g)
  • Rzodkiewka (75 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Rukola (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczeń wieprzowa z puree z batatów z sałatką z buraczków

Pieczeń:·      Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w półksiężyce Mięso solimy i pieprzymy Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu Obsmażamy mięso po 2 minuty z każdej strony Przekładamy…

WIĘCEJ >

Steki grillowane

Rozgrzewamy patelnię (najlepiej grillową) z łyżką tłuszczu Smażymy stek po 5 minut z obu stron Przyprawiamy solą i pieprzem Podajemy z dowolnymi warzywami

WIĘCEJ >

Wołowina na zielono

W małym garnku rozgrzewamy masło Cukinię kroimy w kostkę Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy mięso, potem dodajemy cukinię i przyprawy Danie podlewamy odrobiną wody i mlekiem kokosowym.  Całość dusimy jeszcze około 20 minut, co jakiś czas…

WIĘCEJ >

Wywar z kurczaka

Do garnka wkładamy kurczaka, zalewamy wodą, solimy, doprowadzamy do wrzenia Następnie gotujemy na wolnym ogniu przez 1,5 -2 godziny Wyjmujemy kurczaka, a wywar odcedzamy. W ten sposób ugotowany kurczak nadaje się do spożycia z warzywami,…

WIĘCEJ >