fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Burger z jelenia z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5c1dad5a-4324-4982-9194-41e606ec27f1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Burger z jelenia z warzywami

Przygotowanie

  • Mięso mielimy w maszynce do mielenia mięsa
  • Doprawiamy solą i mieszamy
  • Formujemy 2 małe burgery (lub 1 duży) o grubości 1,5 – 2 cm
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy olej kokosowy i smażymy po kilka minut z obydwu stron
  • Rzepę kroimy w kostkę, a rzodkiewki na pół
  • Mieszamy z sałatą i oliwą z oliwek

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie związanej z nietolerancjami – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdziesz równie smaczne pomysły na podanie burgera z dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g mięsa z jelenia np. łopatki lub mięso gulaszowe
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • 1 rzepa (170 g)
  • 5 rzodkiewek (75 g)
  • 1 mała garść rukoli (20 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z chorizo i pieczonych ziemniaków

Ziemniaki albo bataty obieramy, gotujemy i kroimy w kostkę. Rukolę myjemy i osuszamy. Czosnek wyciskamy przez praskę. Chorizo kroimy w plasterki. Ziemniaki mieszamy z przyprawami i podsmażamy chwilę na mocno rozgrzanej patelni. W miseczce mieszamy…

WIĘCEJ >

Mocno rozgrzewający gulasz jagnięcy

Mięso płuczemy, osuszamy za pomocą papierowego ręcznika i kroimy na drobne kawałki. Posypujemy łyżeczką soli himalajskiej. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej kokosowy. W międzyczasie kroimy drobno czosnek, a cebulę w piórka. Na dosyć…

WIĘCEJ >

Hiszpański chłodnik Ajo Blanco

Migdały zalewamy wodą, wkładamy do lodówki i zostawiamy na 8 godz. (najwygodniej na noc) Migdały z wodą przekładamy do blendera Dodajemy czosnek, sól, pieprz i miksujemy przez minutę Dodajemy oliwę, uotowanego ziemniaka, ocet i miksujemy Próbujemy…

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z sarniną i pieczarkami

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min żeby ciasto…

WIĘCEJ >