fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Burgery wołowe z pieczonymi burakami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c41407f20-679b-4fd8-8b3b-6f35a34be6ff
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Burgery wołowe z pieczonymi burakami

Przygotowanie

Burgery wołowe:

  • Wycisnąć czosnek przez praskę, posiekać natkę pietruszki. Wymieszać z mięsem.
  • Na rozgrzaną patelnię dodać olej kokosowy i smażyć na nim burgery (płaskie kotlety) po 2-2,5 minuty z każdej strony.

Pieczone buraki:

  • Nastawić piekarnik na 180 st. C z opcją grzania z góry i z dołu.
  • Buraki wyszorować i owinąć folią aluminiową.
  • Buraki piec do miękkości – zależnie od wielkości buraka jest to 60-90 min.
  • Po ostygnięciu obrać buraki i pokroić w grube plastry

Rady dietetyka

Każdy składnik przepisu przeanalizuj pod kątem swojego sposobu żywienia i nietolerancji.

Uwagi

Powyżej znajdują się inne, ciekawe pomysły na przygotowanie burgera – zajrzyj do powiązanych przepisów.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

Burgery wołowe:

  • 500 g mielonej wołowiny
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • ½ pęczka natki pietruszki (20 g)
  • 1-2 łyżki oleju kokosowego (50 g)

Pieczone buraki:

  • 4 nieduże buraki (420 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chrupiące skrzydełka

Skrzydełka myjemy i układamy w misce Wszystkie składniki na marynatę mieszamy razem Wlewamy do miski ze skrzydełkami Odstawiamy na kilka godz. do lodówki Po czasie marynowania, nagrzewamy piekarnik do temp. 200 st. C Pieczemy skrzydełka…

WIĘCEJ >

Szaszłyki z krewetek z szaszłykami warzywnymi

Obieramy czosnek i kroimy w kostkę Z rzodkiewek odcinamy ogonek i liście Cukinię kroimy w plastry Paprykę kroimy w kwadraty wielkości krążków cukinii Zdejmujemy pancerz z krewetek i usuwamy przewód pokarmowy (nacinamy kręgosłup i wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Bitki z sarny w sosie z zielonego pieprzu z ziemniakami

Ziemniaki umyć i ugotować „w mundurkach” – czyli wrzucić do lekko osolonej wody i gotować około 25 min do miękkości Mięso pokroić na 3 plastry Rozbić tłuczkiem do mięsa, lub sztekerem / siekaczem do mięsa…

WIĘCEJ >

Szparagi na sałacie z szynką parmeńską i granatem

Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Każdy szparag owijamy plastrem boczku (jak cienkie szparagi, to po dwa w plaster) Układamy w naczyniu żaroodpornym Wkładamy do nagrzanego do…

WIĘCEJ >