fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Burgery wołowe z pieczonymi burakami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c41407f20-679b-4fd8-8b3b-6f35a34be6ff
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Burgery wołowe z pieczonymi burakami

Przygotowanie

Burgery wołowe:

  • Wycisnąć czosnek przez praskę, posiekać natkę pietruszki. Wymieszać z mięsem.
  • Na rozgrzaną patelnię dodać olej kokosowy i smażyć na nim burgery (płaskie kotlety) po 2-2,5 minuty z każdej strony.

Pieczone buraki:

  • Nastawić piekarnik na 180 st. C z opcją grzania z góry i z dołu.
  • Buraki wyszorować i owinąć folią aluminiową.
  • Buraki piec do miękkości – zależnie od wielkości buraka jest to 60-90 min.
  • Po ostygnięciu obrać buraki i pokroić w grube plastry

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia burgerów.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

Burgery wołowe

  • Wołowina mięso mielone (500 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Natka pietruszki (świeża) (24 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)

Pieczone buraki

  • Burak (świeży) (420 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Folia spożywcza, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bażant z wolnowaru w grzybach

Bażanta kroimy ostrym nożem na pół Wkładamy do wolnowaru, solimy, pieprzymy Grzyby kroimy w kostkę i wrzucamy do wolnowaru Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do wolnowaru Wszystko mieszamy Włączamy wolnowar na…

WIĘCEJ >

Halibut gotowany w mleku kokosowym z brokułami na makaronie z kalarepy

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat – uzyskujemy makaron Rybę lekko solimy i pieprzymy Do rondla lub głebokiej patelni wlewamy mleko kokosowe Dodajemy rybę Wyciskamy sok z cytryny Gotujemy 12 min na małym ogniu Wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Szaszłyki z siekanej sarny z boczkiem, pieczarkami i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych Pieczarki przekrawamy na połówki Bierzemy patyk do szaszłyka…

WIĘCEJ >

Bitki z sarny w sosie z zielonego pieprzu z ziemniakami

Ziemniaki umyć i ugotować „w mundurkach” – czyli wrzucić do lekko osolonej wody i gotować około 25 min do miękkości Mięso pokroić na 3 plastry Rozbić tłuczkiem do mięsa, lub sztekerem / siekaczem do mięsa…

WIĘCEJ >