fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Burgery wołowe z pieczonymi burakami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-24

Burgery wołowe z pieczonymi burakami

Przygotowanie

Burgery wołowe:

  • Wycisnąć czosnek przez praskę, posiekać natkę pietruszki. Wymieszać z mięsem.
  • Na rozgrzaną patelnię dodać olej kokosowy i smażyć na nim burgery (płaskie kotlety) po 2-2,5 minuty z każdej strony.

Pieczone buraki:

  • Nastawić piekarnik na 180 st. C z opcją grzania z góry i z dołu.
  • Buraki wyszorować i owinąć folią aluminiową.
  • Buraki piec do miękkości – zależnie od wielkości buraka jest to 60-90 min.
  • Po ostygnięciu obrać buraki i pokroić w grube plastry

Rady dietetyka

Każdy składnik przepisu przeanalizuj pod kątem swojego sposobu żywienia i nietolerancji.

Uwagi

Powyżej znajdują się inne, ciekawe pomysły na przygotowanie burgera – zajrzyj do powiązanych przepisów.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

Burgery wołowe:

  • 500 g mielonej wołowiny
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • ½ pęczka natki pietruszki (20 g)
  • 1-2 łyżki oleju kokosowego (50 g)

Pieczone buraki:

  • 4 nieduże buraki (420 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Praska do czosnku
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz z boczkiem i z kiełbasą

Boczek kroimy w kostkę jak gulasz Mieszamy z przyprawami i zostawiamy na noc w misce Na drugi dzień mięso przenosimy do naczynia żaroodpornego i wlewamy do niego wodę Pieczarki kroimy na pół lub w ćwiartki…

WIĘCEJ >

Sałatka z kaszy jaglanej

Dzień wcześniej zalewamy kasze litrem zimnej wody i moczymy 12 godzin Następnie kaszę trzeba wypłukać i gotować w wrzącej osolonej wodzie do miękkości Kaszę odcedzamy na sicie, wrzucamy do jakiejś miski i zostawiamy do ostygnięcia…

WIĘCEJ >

Rolada z karkówki faszerowana duszonym porem z grillowanymi warzywami

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pora przekroić na pół, wypłukać pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku między liśćmi i pokroić w półksiężyce Nagrzewamy piekarnik do 180 st. C Na patelni rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Sarna szarpana wolno pieczona z warzywami duszonymi na maśle klarowanym

Sarninę lekko solimy i pieprzymy Wkładamy do wolnowaru Ustawiamy minimalną moc i czas 8 godzin Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w paski (wzdłuż na pół i kroimy w poprzek) Seler naciowy płuczemy żeby nie…

WIĘCEJ >