fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Burgery wołowe z pieczonymi burakami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-24

Burgery wołowe z pieczonymi burakami

Przygotowanie

Burgery wołowe:

  • Wycisnąć czosnek przez praskę, posiekać natkę pietruszki. Wymieszać z mięsem.
  • Na rozgrzaną patelnię dodać olej kokosowy i smażyć na nim burgery (płaskie kotlety) po 2-2,5 minuty z każdej strony.

Pieczone buraki:

  • Nastawić piekarnik na 180 st. C z opcją grzania z góry i z dołu.
  • Buraki wyszorować i owinąć folią aluminiową.
  • Buraki piec do miękkości – zależnie od wielkości buraka jest to 60-90 min.
  • Po ostygnięciu obrać buraki i pokroić w grube plastry

Rady dietetyka

Każdy składnik przepisu przeanalizuj pod kątem swojego sposobu żywienia i nietolerancji.

Uwagi

Powyżej znajdują się inne, ciekawe pomysły na przygotowanie burgera – zajrzyj do powiązanych przepisów.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

Burgery wołowe:

  • 500 g mielonej wołowiny
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • ½ pęczka natki pietruszki (20 g)
  • 1-2 łyżki oleju kokosowego (50 g)

Pieczone buraki:

  • 4 nieduże buraki (420 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Praska do czosnku
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Capresse z sosem z granatów – sałatka

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki – czyli kładziemy pomidory na desce szypułką w dół Nożem robimy na czubku pomidora dwa delikatne nacięcia, tyle tylko, żeby naciąć skórkę Wkładamy pomidory do jakiejś miseczki lub garnuszka…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z cukinii

Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Można je dodatkowo posolić i pozostawić na sitku, aby odciekł nadmiar soku. Dodać posiekaną drobno cebulę i pora, jajka, przepuszczony przez praskę czosnek. Składniki wymieszać, doprawić solą, pieprzem…

WIĘCEJ >

Schab z gotowaną marchewką

Marchewkę kroimy w słupki, przekładamy do garnka i gotujemy Mięso rozbijamy tłuczkiem do mięsa i dusimy na patelni z odrobiną wody i masłem Doprawiamy solą i pieprzem Po około 15 minutach jest gotowy Duszony schab…

WIĘCEJ >

Karmazyn w sosie granatowo – maślanym z ryżem i sałatką

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni Karmazyna solimy, pieprzymy i układamy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym Dodajemy łyżkę masła i wkładamy do piekarnika na 20 minut W tym czasie ugotować ryż w wrzącej, osolonej wodzie do…

WIĘCEJ >