fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Burgery wołowe z pieczonymi burakami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c41407f20-679b-4fd8-8b3b-6f35a34be6ff
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Burgery wołowe z pieczonymi burakami

Przygotowanie

Burgery wołowe:

  • Wycisnąć czosnek przez praskę, posiekać natkę pietruszki. Wymieszać z mięsem.
  • Na rozgrzaną patelnię dodać olej kokosowy i smażyć na nim burgery (płaskie kotlety) po 2-2,5 minuty z każdej strony.

Pieczone buraki:

  • Nastawić piekarnik na 180 st. C z opcją grzania z góry i z dołu.
  • Buraki wyszorować i owinąć folią aluminiową.
  • Buraki piec do miękkości – zależnie od wielkości buraka jest to 60-90 min.
  • Po ostygnięciu obrać buraki i pokroić w grube plastry

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia burgerów.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

Burgery wołowe

  • Wołowina mięso mielone (500 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Natka pietruszki (świeża) (24 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)

Pieczone buraki

  • Burak (świeży) (420 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Folia spożywcza, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Rosół z gęsi

Zaczynamy od tego, że bierzemy litrową plastikową butelkę Wlewamy do niej zimną wodę, zakręcamy i wkładamy do zamrażalnika Gęś kładziemy na desce, wycinamy piersi i odcinamy nogi (mięso używamy do dań obiadowych, szkoda go do…

WIĘCEJ >

Burgery wołowe

Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa Zmielone mięso wkładamy do miski i posypujemy mnóstwem przypraw (poza solą) Cebulkę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do mięsa Mieszamy wszystko rękami lub łyżką do…

WIĘCEJ >

Spaghetti z kremowym sosem z awokado

Cukinię pokroić na makaronowe paski za pomocą obieraczki julienne (Warzywo położyć na desce i jedną ręką przytrzymał jego koniec, a obieraczkę przesuwać wzdłuż całej cukinii). Po takim krojeniu zostanie resztka cukinii, której nie da się…

WIĘCEJ >

Burger z dziczyzny

Mięso przenosimy do miski, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy Z masy mięsnej formujemy okrągłego burgera Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy burgera i smażymy przez ok. 9-12 minut z każdej strony (na małym ogniu)

WIĘCEJ >