fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Burger z dzika z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz18-3-6

Burger z dzika z warzywami

Przygotowanie

  • Mięso solimy, pieprzymy, mieszamy, formujemy burgera
  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka
  • Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w cienkie paski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Smażmy mięso z każdej strony po 6-8 min na małym ogniu
  • Zdejmujemy mięso, dokładamy łyżkę tłuszczu
  • Wrzucamy warzywa i podsmażamy 3 – 4 min
  • Dokładamy mięso na warzywa
  • Przykrywamy pokrywką i dusimy 3 min

Rady dietetyka

Nie dodawaj czosnku jeśli Ci szkodzi lub jeśli go nie lubisz. Stosując protokół autoimmunologiczny (AIP) nie należy używać pieprzu.

Mięso z dzika możesz zastąpić każdym innym, lecz najlepiej wieprzowiną, która ma mniej intensywny smak niż dziczyzna.

Uwagi

Propozycje naszych, mięsnych burgerów szukaj w podpiętych, powiązanych przepisach. Są to przepisy z naszej bazy. Sprawdź czy skład odpowiada Twojej diecie.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g mielonego dzika (łopatki, karkówki, lub boczku), można zastąpić wieprzowiną
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ¼ selera (ok. 45 g)
  • 2-3 łyżki smalcu gęsiego (30 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zrazy wołowe z cukinią

Cukinię kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło. Obsmażamy cukinię z koperkiem przez 2 minuty. Płaty wołowiny rozkładamy na talerzu, (…)

WIĘCEJ >

Polędwica z dorsza zapiekana w szynce parmeńskiej

Polędwicę solimy i pieprzymy Na desce kładziemy plastry szynki w taki sposób żeby jeden delikatnie zachodził na drugi W poprzek (…)

WIĘCEJ >

Rozgrzewająca wołowina

Wodę zagotowujemy w garnku z anyżem, chilli, imbirem, cynamonem, zielem angielskim i goździkami. Po 10 minutach wyjmujemy przyprawy a do (…)

WIĘCEJ >

Kiełbasa z grilla z brukselką i sałatką z awokado

Kiełbasę ponacinać nożem na skos Rozgrzać na patelni tłuszcz Smażyć kiełbasę na patelni grillowej na średnim ogniu przez 5 minut (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl