fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Burger z dzika z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz18-3-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Burger z dzika z warzywami

Przygotowanie

  • Mięso solimy, pieprzymy, mieszamy, formujemy burgera
  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka
  • Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w cienkie paski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Smażmy mięso z każdej strony po 6-8 min na małym ogniu
  • Zdejmujemy mięso, dokładamy łyżkę tłuszczu
  • Wrzucamy warzywa i podsmażamy 3 – 4 min
  • Dokładamy mięso na warzywa
  • Przykrywamy pokrywką i dusimy 3 min

Rady dietetyka

Nie dodawaj czosnku jeśli Ci szkodzi lub jeśli go nie lubisz. Stosując protokół autoimmunologiczny (AIP) nie należy używać pieprzu.

Mięso z dzika możesz zastąpić każdym innym, lecz najlepiej wieprzowiną, która ma mniej intensywny smak niż dziczyzna.

Uwagi

Propozycje naszych, mięsnych burgerów szukaj w podpiętych, powiązanych przepisach. Są to przepisy z naszej bazy. Sprawdź czy skład odpowiada Twojej diecie.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g mielonego dzika (łopatki, karkówki, lub boczku), można zastąpić wieprzowiną
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ¼ selera (ok. 45 g)
  • 2-3 łyżki smalcu gęsiego (30 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chlebek bananowy

Banany obieramy ze skórki i rozdrabniamy tłuczkiem do ziemniaków. Dodajemy mus jabłkowy, pastę kokosową i mieszamy wszystko ręcznym mikserem. Do masy dodajemy mąkę kokosową, cynamon, sodę i sól i znowu miksujemy masę do połączenia składników….

WIĘCEJ >

Paprykarz wegański

Gotujemy ryż wedle instrukcji na opakowaniu i odcedzamy na sicie Marchew, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Paprykę kroimy w drobną kostkę Rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Czekoladowa komosanka

Komosę ryżową gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, tak by nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki banana i gruszkę oraz umieszczamy w misie blendera Dodajemy daktyle, kakao/karob, opcjonalnie masło i wszystko…

WIĘCEJ >

Melon

Melona myjemy, obieramy i kroimy w kawałki

WIĘCEJ >