fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Burgery z czerwonej soczewicy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c72ef081a-baca-4ffc-8b7e-bf3b13c03aaa
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Burgery z czerwonej soczewicy

Przygotowanie

  • Kapustę szatkujemy
  • Bułki kroimy na pół i opiekamy ich wnętrza na rozgrzanej patelni
  • Następnie obie strony smarujemy wybranym sosem
  • Dodajemy ciepły kotlet, poszatkowaną kapustę i rukolę
  • Złożonego burgera zabezpieczamy wykałaczką

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Kotlety pochodzą z przepisu na Kotlety z czerwonej soczewicy i marchwi natomiast jako bułek można użyć jogurtowych bułeczek orkiszowo-żytnich.

Autor

Maria Chuchla
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bułka orkiszowo-żytnia (280 g)
  • Kapusta czerwona (200 g)
  • Majonez (40 g)
  • Rukola (40 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia, Szatkownica, Wykałaczki

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z kozim serem

Ser kozi mieszamy z mlekiem kokosowym, octem i przyprawami Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, a sałatę targamy na mniejsze kawałki Warzywa układamy w misce Polewamy sosem i posypujemy pestkami dyni

WIĘCEJ >

Omlet z fasolką szparagową

Fasolka szparagowa Z fasolki odcinamy końcówki, kroimy na 3-4 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut, a następnie odcedzamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >

Shakshouka

Papryki kroimy w cienkie paski, cebulę w piórka, a pomidory w mniejsze kawałki. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę i papryki, dodajemy też słodką i ostrą paprykę w proszku. Po kilku minutach smażenia dodajemy pomidory oraz…

WIĘCEJ >

Szakszuka

Świeże pomidory- sparzyć, obrać ze skórki, wykroić gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Na małej patelni rozpuścić olej kokosowy podsmażyć chwilę czosnek, dodać pomidory, wymieszać z przyprawami i odparować nie mieszając (by zostały w kawałkach)….

WIĘCEJ >