Burgery z czerwonej soczewicy
Burgery z czerwonej soczewicy
Przygotowanie
- Kapustę szatkujemy
- Bułki kroimy na pół i opiekamy ich wnętrza na rozgrzanej patelni
- Następnie obie strony smarujemy wybranym sosem
- Dodajemy ciepły kotlet, poszatkowaną kapustę i rukolę
- Złożonego burgera zabezpieczamy wykałaczką
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Kotlety pochodzą z przepisu na Kotlety z czerwonej soczewicy i marchwi natomiast jako bułek można użyć jogurtowych bułeczek orkiszowo-żytnich.
Autor
Lista składników
- Bułka orkiszowo-żytnia (280 g)
- Kapusta czerwona (200 g)
- Majonez (40 g)
- Rukola (40 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Jajka w koszulkach na dipie z awokado z sałatką
Awokado wydłubujemy łyżeczką z skórki Miąższ przekładamy do jakiejś miseczki, skórę i pestkę wyrzucamy Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku i dodajemy do miski Wyciskamy sok z cytryny Lekko solimy…
WIĘCEJ >Zupa jarzynowa (wegańska/wegetariańska)
Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub zapałkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Por przekroić wzdłuż na pół i pokroić w półksiężyce Selera naciowego kroimy w półksiężyce Pietruszkę zieloną pokroić jak najdrobniej…
WIĘCEJ >Surówka z pekińskiej
Kapustę siekamy i wrzucamy do jakiejś miski Ogórka, pomidora, rzodkiewki kroimy i dodajemy do miski Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy majonez i mieszamy
WIĘCEJ >Marokański gulasz
Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek siekamy i oba warzywa delikatnie podsmażamy w garnku, na rozgrzanym oleju kokosowym. Następnie dodajemy do nich pokrojony seler naciowy oraz po ok. ½ łyżeczki każdej z przypraw: kurkumy, kuminu, cynamonu…
WIĘCEJ >