fbpx
logo
Szukaj
open close

Burgery z czerwonej soczewicy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c72ef081a-baca-4ffc-8b7e-bf3b13c03aaa
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Burgery z czerwonej soczewicy

Przygotowanie

  • Kapustę szatkujemy
  • Bułki kroimy na pół i opiekamy ich wnętrza na rozgrzanej patelni
  • Następnie obie strony smarujemy wybranym sosem
  • Dodajemy ciepły kotlet, poszatkowaną kapustę i rukolę
  • Złożonego burgera zabezpieczamy wykałaczką

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Kotlety pochodzą z przepisu na Kotlety z czerwonej soczewicy i marchwi natomiast jako bułek można użyć jogurtowych bułeczek orkiszowo-żytnich.

Autor

Maria Chuchla
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bułka orkiszowo-żytnia (280 g)
  • Kapusta czerwona (200 g)
  • Majonez (40 g)
  • Rukola (40 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia, Szatkownica, Wykałaczki

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Gulasz warzywny

Wszystkie warzywa kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka Doprawiamy przyprawami i zalewamy passatą Dolewamy tyle wody, aby przykryła warzywa Doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień, gotując gulasz do miękkości (ok. 30-40 minut)

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-pistacjowa (wegańska / wegetariańska)

Selera obieramy i kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pistacje obieramy Gruszkę kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min Dodajemy gruszkę i seler, podsmażamy 3 min Zalewamy…

WIĘCEJ >

Twarożek ze słonecznika

Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na sicie Dodajemy wodę z ogórków, pieprz i czosnek Miksujemy blenderem przez 3 – 4 min…

WIĘCEJ >

Sałatka grecka

Pomidory i ogórka myjemy i kroimy w kostkę Ser kroimy w kostkę Wszystkie składniki umieszczamy w misce, mieszamy Dodajemy oliwę, oregano i sól do smaku, mieszamy

WIĘCEJ >