fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Burgery z czerwonej soczewicy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c72ef081a-baca-4ffc-8b7e-bf3b13c03aaa

Burgery z czerwonej soczewicy

Przygotowanie

  • Kapustę szatkujemy
  • Bułki kroimy na pół i opiekamy ich wnętrza na rozgrzanej patelni
  • Następnie obie strony smarujemy wybranym sosem
  • Dodajemy ciepły kotlet, poszatkowaną kapustę i rukolę
  • Złożonego burgera zabezpieczamy wykałaczką

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swoim codziennym jadłospisie.

Uwagi

Kotlety pochodzą z przepisu na Kotlety z czerwonej soczewicy i marchwi natomiast jako bułek można użyć jogurtowych bułeczek orkiszowo-żytnich.

Autor

Maria Chuchla
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 małe bułki np. bułeczki orkiszowo-żytnie (200 g)
  • 4 kotlety z czerwonej soczewicy i marchwi
  • 1 łyżka majonezu (25 g)
  • 100 g kapusty czerwonej
  • 1 garść rukoli (20 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia, Wykałaczki
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Boczniaki w jajku z miksem sałat

Jajko wybijamy na głęboki talerz, solimy i pieprzymy Rozrabiamy widelcem na jednolitą konsystencję Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Boczniaki obtaczamy z obu stron w jajku Kładziemy na rozgrzany olej Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony…

WIĘCEJ >

Sałatka z awokado

Myjemy wszystkie warzywa Awokado kroimy wzdłuż, wyciągamy pestkę, obieramy i kroimy w kostkę Sałatę drzemy na kawałki Cebulkę i ogórka kroimy w kostkę Szatkujemy szczypiorek Do miski wrzucamy pokrojone warzywa, dodajemy rukolę, kiełki, sok z cytryny,…

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa bez jaja (wegańska)

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…

WIĘCEJ >

Hiszpański chłodnik Ajo Blanco

Migdały zalewamy wodą, wkładamy do lodówki i zostawiamy na 8 godz. (najwygodniej na noc) Migdały z wodą przekładamy do blendera Dodajemy czosnek, sól, pieprz i miksujemy przez minutę Dodajemy oliwę, uotowanego ziemniaka, ocet i miksujemy Próbujemy…

WIĘCEJ >