fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Burgery z czerwonej soczewicy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c72ef081a-baca-4ffc-8b7e-bf3b13c03aaa
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Burgery z czerwonej soczewicy

Przygotowanie

  • Kapustę szatkujemy
  • Bułki kroimy na pół i opiekamy ich wnętrza na rozgrzanej patelni
  • Następnie obie strony smarujemy wybranym sosem
  • Dodajemy ciepły kotlet, poszatkowaną kapustę i rukolę
  • Złożonego burgera zabezpieczamy wykałaczką

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swoim codziennym jadłospisie.

Uwagi

Kotlety pochodzą z przepisu na Kotlety z czerwonej soczewicy i marchwi natomiast jako bułek można użyć jogurtowych bułeczek orkiszowo-żytnich.

Autor

Maria Chuchla
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 małe bułki np. bułeczki orkiszowo-żytnie (200 g)
  • 4 kotlety z czerwonej soczewicy i marchwi
  • 1 łyżka majonezu (25 g)
  • 100 g kapusty czerwonej
  • 1 garść rukoli (20 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia, Wykałaczki

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Hiszpański chłodnik Ajo Blanco

Migdały zalewamy wodą, wkładamy do lodówki i zostawiamy na 8 godz. (najwygodniej na noc) Migdały z wodą przekładamy do blendera Dodajemy czosnek, sól, pieprz i miksujemy przez minutę Dodajemy oliwę, uotowanego ziemniaka, ocet i miksujemy Próbujemy…

WIĘCEJ >

Capresse z sosem z granatów – sałatka

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki – czyli kładziemy pomidory na desce szypułką w dół Nożem robimy na czubku pomidora dwa delikatne nacięcia, tyle tylko, żeby naciąć skórkę Wkładamy pomidory do jakiejś miseczki lub garnuszka…

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki Miksujemy blenderem w nakładce miksującej przez minutę, aż kalafior będzie przypominał wyglądem ryż

WIĘCEJ >

Szakszuka

Świeże pomidory- sparzyć, obrać ze skórki, wykroić gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Na małej patelni rozpuścić olej kokosowy podsmażyć chwilę czosnek, dodać pomidory, wymieszać z przyprawami i odparować nie mieszając (by zostały w kawałkach)….

WIĘCEJ >