fbpx
logo
Szukaj
open close

Jabłko pieczone z owocami z sosem bananowo – kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c984853f1-e913-42ab-8531-635e839a20ce-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jabłko pieczone z owocami z sosem bananowo – kokosowym

Przygotowanie

  • Włączyć piekarnik na 190 stopni
  • Z jabłka odcinamy wierzch od strony ogonka (tak z 0,5 cm grubości)
  • Wydrążamy środek jabłka za pomocą łyżeczki, lub specjalnej kulkownicy do owoców
  • Do wydrążonego jabłka włożyć owoce, dodać łyżkę miodu, przykryć odciętą końcówką jabłka
  • Położyć jabłko na blaszce lub na naczyniu żaroodpornym i piec 20 min
  • W tym czasie obieramy banana, kroimy w mniejsze kawałki, wkładamy do jakiegoś naczynia
  • Dolewamy mleko kokosowe
  • Wyciskamy sok z cytryny do środka
  • Miksujemy blenderem na gładki sos
  • Sos wylewamy na talerz
  • Na sos układamy upieczone jabłko

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia pieczonego jabłka.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Jabłko (180 g)
  • Banan (60 g)
  • Malina (50 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)
  • Cytryna (40 g)
  • Miód lipowy (12 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Gryczanka z jogurtem i miętą

Kaszę gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości i pochłonięcia całego mleka Następnie dodajemy jogurt i mieszamy Gryczankę przenosimy do miski i dekorujemy miętą

WIĘCEJ >

Shoarma wieprzowa

Polędwiczkę kroimy na małe kawałki, a paprykę w słupki i przekładamy do miski. Do mięsa z warzywami dodajemy przyprawy i oliwę. Rozgrzewamy patelnię i smażymy zawartość miski przez 15 minut.

WIĘCEJ >

Pasta z makreli z chlebem gryczanym

Makrelę obieramy ze skóry i ości Umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować Dodajemy masło i przecier / koncentrat pomidorowy Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Próbujemy i doprawiamy do smaku

WIĘCEJ >

Kurczak na makaronie z cukinii

Pierś drobiową kroimy na kilka pasków Cebulę kroimy w piórka Rozgrzewamy dużą patelnię z łyżką tłuszczu Smażymy kawałki kurczaka z każdej strony po 2 minuty Dodajemy pokrojoną cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy rosół Lekko solimy…

WIĘCEJ >