fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jabłko zapiekane z bananami, wiśniami i cynamonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5102ff1a-e31b-4286-afb6-1ab07a7a8bab-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jabłko zapiekane z bananami, wiśniami i cynamonem

Przygotowanie

  • Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni
  • Jabłko kładziemy na desce „ogonkiem” w górę
  • Odcinamy wierzchołek, tak z 0,5 cm
  • Kulkownicą do owoców lub łyżeczką wydrążamy gniazdo nasienne i pestki
  • Banana kroimy w plasterki i wrzucamy do miseczki
  • Z wiśni wyjmujemy pestki i dodajemy do bananów
  • Posypujemy cynamonem i mieszamy
  • Nakładamy nasz miks do otworu w jabłku
  • Jabłko kładziemy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym i pieczemy 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jabłko (świeże) (180 g)
  • Banan (świeży) (40 g)
  • Wiśnia (świeża) (12 g)
  • Cynamon mielony (2 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Brownie pomidorowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C W wysokim naczyniu umieszczamy pomidory i blendujemy je do gładkiej konsystencji Dodajemy banana, daktyle, olej i miksujemy do gładkości W osobnej misce mieszamy suche składniki, po czym łączymy…

WIĘCEJ >

Ciasto mandarynkowe z sorbetem bananowym

Przygotowujemy blaszkę do ciasta, jeśli mamy metalową, to wykładamy papierem do pieczenia Piekarnik ustawiamy na 190 stopni Mandarynki gotujemy 5 min od momentu jak woda zacznie wrzeć Następnie wyjmujemy i hartujemy, czyli wrzucamy do zimnej…

WIĘCEJ >

Fritatta z łososiem i pomidorami

Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kalarepę obrać i pokroić w kostkę Pomidorki kroimy na połówki Łososia rozdrabniamy na małe kawałki Bierzemy dużą patelnię, rozgrzewamy na niej…

WIĘCEJ >

Rosół – bulion mięsny

Korpus i wołowinę wrzucić do garnka Zalać ZIMNĄ wodą do wysokości połowy garnka Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części i wrzucić do garnka Warzywa obrać i wrzucić do garnka, tylko obrany seler pociąć na kilka…

WIĘCEJ >