fbpx
logo
Szukaj
open close

Jabłko zapiekane z bananami, wiśniami i cynamonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5102ff1a-e31b-4286-afb6-1ab07a7a8bab-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jabłko zapiekane z bananami, wiśniami i cynamonem

Przygotowanie

  • Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni
  • Jabłko kładziemy na desce „ogonkiem” w górę
  • Odcinamy wierzchołek, tak z 0,5 cm
  • Kulkownicą do owoców lub łyżeczką wydrążamy gniazdo nasienne i pestki
  • Banana kroimy w plasterki i wrzucamy do miseczki
  • Z wiśni wyjmujemy pestki i dodajemy do bananów
  • Posypujemy cynamonem i mieszamy
  • Nakładamy nasz miks do otworu w jabłku
  • Jabłko kładziemy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym i pieczemy 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jabłko (świeże) (180 g)
  • Banan (świeży) (40 g)
  • Wiśnia (świeża) (12 g)
  • Cynamon mielony (2 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krewetki na sałacie duszone w pomarańczach

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Pomarańcze obieramy, kroimy w cząstki Zdejmujemy pancerz z krewetek i usuwamy przewód pokarmowy (nacinamy kręgosłup i wyjmujemy jelito) Rozgrzewamy tłuszcz i smażymy krewetki minutę i obracamy na…

WIĘCEJ >

Medalion z polędwiczki wieprzowej na ryżu z warzywami i duszoną marchewką z estragonem

Polędwiczkę kroimy na 3 części, lekko rozbijamy, żeby nadać kształt medalionu Solimy i pieprzymy Ryż gotujemy w wrzącej, osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy na sitku Marchewkę obieramy, pół jednej marchewki kroimy w kostkę, resztę…

WIĘCEJ >

Siekane kotlety z sarny

Mięso mielimy na standardowym sitku do miski Do masy mięsnej dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy Następnie formujemy z masy okrągłego kotleta Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy kotleta i smażymy z każdej strony przez ok. 3-4…

WIĘCEJ >

Gulasz z marchewką

Marchewkę kroimy w drobną kostkę. Mięso mielone podsmażamy w rondelku na maśle klarowanym lub oleju kokosowym, po paru minutach dodajemy marchewkę i kilka łyżek wody. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem. Pilnujemy, by się nie…

WIĘCEJ >