fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jabłko zapiekane z bananami, wiśniami i cynamonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5102ff1a-e31b-4286-afb6-1ab07a7a8bab-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jabłko zapiekane z bananami, wiśniami i cynamonem

Przygotowanie

  • Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni
  • Jabłko kładziemy na desce „ogonkiem” w górę
  • Odcinamy wierzchołek, tak z 0,5 cm
  • Kulkownicą do owoców lub łyżeczką wydrążamy gniazdo nasienne i pestki
  • Banana kroimy w plasterki i wrzucamy do miseczki
  • Z wiśni wyjmujemy pestki i dodajemy do bananów
  • Posypujemy cynamonem i mieszamy
  • Nakładamy nasz miks do otworu w jabłku
  • Jabłko kładziemy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym i pieczemy 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jabłko (świeże) (180 g)
  • Banan (świeży) (40 g)
  • Wiśnia (świeża) (12 g)
  • Cynamon mielony (2 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Paprykarz szczeciński z chlebem

Makrelę obieramy ze skóry i z ości Ryż płuczemy na sicie pod bieżącą zimną wodą Wrzucamy do garnka z gotującą wodą (około litr wody) Gotujemy do miękkości – około 15 minut i odcedzamy na sicie…

WIĘCEJ >

Krupnik gryczany

Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w paski lub kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy warzywa Zasmażamy 5 min Wlewamy rosół i zaczynamy…

WIĘCEJ >

Wątroba cielęca

Wątrobę kroimy ostrym nożem pod skosem w jak najszersze plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Powoli kładziemy na patelnię plastry wątroby i smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony Usmażoną wątrobę przenosimy na talerz i…

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym, truskawkami i bazylią

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dolewamy mleko i dokładnie mieszamy Truskawki kroimy na 4 części Orzechy siekamy (jeśli są dodane w składnikach) Gryczankę przenosimy do miski i posypujemy truskawkami, orzechami oraz…

WIĘCEJ >