fbpx
logo
Szukaj
open close

Jabłko zapiekane z bananami, wiśniami i cynamonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5102ff1a-e31b-4286-afb6-1ab07a7a8bab-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jabłko zapiekane z bananami, wiśniami i cynamonem

Przygotowanie

  • Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni
  • Jabłko kładziemy na desce „ogonkiem” w górę
  • Odcinamy wierzchołek, tak z 0,5 cm
  • Kulkownicą do owoców lub łyżeczką wydrążamy gniazdo nasienne i pestki
  • Banana kroimy w plasterki i wrzucamy do miseczki
  • Z wiśni wyjmujemy pestki i dodajemy do bananów
  • Posypujemy cynamonem i mieszamy
  • Nakładamy nasz miks do otworu w jabłku
  • Jabłko kładziemy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym i pieczemy 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Jabłko (180 g)
  • Banan (40 g)
  • Wiśnia (świeża) (12 g)
  • Cynamon mielony (2 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Jabłko pieczone z malinami i miodem

Jabłko umyć i odciąć końcówkę od strony ogonka, tak zwaną „czapeczkę” Łyżką do melona lub łyżeczką wydłubać ze środka jabłka (…)

WIĘCEJ >

Jabłko pieczone z owocami z sosem bananowo – kokosowym

Włączyć piekarnik na 190 stopni Z jabłka odcinamy wierzch od strony ogonka (tak z 0,5 cm grubości) Wydrążamy środek jabłka (…)

WIĘCEJ >