fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jabłko pieczone z malinami i miodem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd5f49c20-3f6c-438d-9939-63e7c090d31c-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jabłko pieczone z malinami i miodem

Przygotowanie

  • Jabłko umyć i odciąć końcówkę od strony ogonka, tak zwaną „czapeczkę”
  • Łyżką do melona lub łyżeczką wydłubać ze środka jabłka gniazdo nasienne
  • Do wydrążonego otworu wkładamy maliny i polewamy miodem
  • Wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika
  • Pieczemy 20 min

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie – zajrzyj w informacje zawarte w piktogramach.

Uwagi

Zamiast jabłka można wykorzystać w przepisie gruszkę.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 jabłko (180 g)
  • 2 łyżki świeżych lub mrożonych malin (40 g)
  • 1 mała łyżeczka miodu (12 g)

Potrzebny sprzęt

Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dorsz panierowany w kokosie przekładany szpinakiem z puree marchewkowo – selerowym

Puree:         Marchew i seler obrać, pokroić w kawałki Zalać wrzącą wodą, lekko osolić i gotować 20 min aż będą miękkie Odcedzić wodę, dodać łyżkę tłuszczu Zmiksować na puree Szpinak: Szpinak należy minimum 2 godz. wcześniej…

WIĘCEJ >

Jabłka nadziewane kokosową komosą

Komosę ryżową płuczemy i przelewamy wrzątkiem Gotujemy ją w szklance mleka kokosowego oraz szklance wody Pomarańczę myjemy bardzo ciepłą wodą i szorujemy Z tak umytej pomarańczy ścieramy skórkę na tarce o drobnych oczkach Laskę wanilii…

WIĘCEJ >

Pasztet z selera

Seler dokładnie obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy szklanką wrzątku, dodajemy masło i dusimy ok. 15-20 min. W razie potrzeby odlewamy nadmiar wody….

WIĘCEJ >

Makaron z białej rzodkwi z sosem owocowo – kurczakowym z granatem

Rzodkiew myjemy i przepuszczamy przez spiromat – otrzymujemy makaron warzywny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Kurczaka kroimy w paseczki lub w kostkę Winogrona kroimy na połówki W głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka, podsmażamy 2-3…

WIĘCEJ >