fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jabłko pieczone z malinami i miodem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd5f49c20-3f6c-438d-9939-63e7c090d31c-1

Jabłko pieczone z malinami i miodem

Przygotowanie

  • Jabłko umyć i odciąć końcówkę od strony ogonka, tak zwaną „czapeczkę”
  • Łyżką do melona lub łyżeczką wydłubać ze środka jabłka gniazdo nasienne
  • Do wydrążonego otworu wkładamy maliny i polewamy miodem
  • Wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika
  • Pieczemy 20 min

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie – zajrzyj w informacje zawarte w piktogramach.

Uwagi

Zamiast jabłka można wykorzystać w przepisie gruszkę.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 jabłko (180 g)
  • 2 łyżki świeżych lub mrożonych malin (40 g)
  • 1 mała łyżeczka miodu (12 g)

Potrzebny sprzęt

Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szparagi z cykorią glazurowane miodem

Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy Dodajemy szparagi pokrojone na 4 części każdy Dodajemy cykorię Smażymy po 2 min z każdej strony Dodajemy miód Wlewamy ¼ szklanki wody…

WIĘCEJ >

Spaghetti z cukinii z pulpecikami z sarny duszonymi w rydzach

Mięso mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Bulion/rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Na gorący płyn…

WIĘCEJ >

Omlet ze szparagami

Szparagi Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Szparagi kroimy na 4 części Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min Dodajemy szparagi, lekko solimy i pieprzymy Podsmażamy 3 min Omlet Jajka wybić na…

WIĘCEJ >

Bakłażany faszerowane risottem

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu i odstawiamy. Paprykę, selera, cukinię i cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek siekamy. Wszystkie te warzywa wrzucamy na patelnię, na rozgrzany olej i obsmażamy przez 2-3 minuty. Bakłażany kroimy…

WIĘCEJ >