fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jabłko pieczone z malinami i miodem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd5f49c20-3f6c-438d-9939-63e7c090d31c-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jabłko pieczone z malinami i miodem

Przygotowanie

  • Jabłko umyć i odciąć końcówkę od strony ogonka, tak zwaną „czapeczkę”
  • Łyżką do melona lub łyżeczką wydłubać ze środka jabłka gniazdo nasienne
  • Do wydrążonego otworu wkładamy maliny i polewamy miodem
  • Wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika
  • Pieczemy 20 min

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko (świeże) (180 g)
  • Malina (świeża) (40 g)
  • Miód lipowy (12 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wieprzowina po indyjsku

W garnku rozgrzewamy masło i dorzucamy przyprawy. Gdy przyprawy zaczną intensywnie pachnieć, dodajemy pokrojone w kostkę mięso. Po 5 minutach dolewamy do garnka przecier pomidorowy i wszystko gotujemy około 20 minut. Na koniec dodajemy mleko…

WIĘCEJ >

Maliny

Maliny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Sałatka owocowa – wiosna

Owoce umyć, przekroić na cztery części i usunąć gniazda Pokroić w kostkę, wymieszać

WIĘCEJ >

Potrawka z indykiem i jarmużem

Mięso oczyszczamy i kroimy w kostkę Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę Jarmuż rwiemy na kawałki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy mięso, czosnek oraz przyprawy…

WIĘCEJ >