Jaja sadzone z natką pietruszki i chili
Jaja sadzone z natką pietruszki i chili
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- Chili kroimy w plastry
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z chili podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białek)
- Jaja posypujemy listkami natki
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jaj sadzonych.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (153 g)
- Cebula (50 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Chili (10 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Szybka sałatka z rukolą
Ogórka kroimy w plasterki Do ogórka dodajemy pomidorki, rukolę i garść pestek dyni Polewamy sosem vinaigrette, mieszamy
WIĘCEJ >Placuszki bananowo-gryczane
Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego Smażymy na patelni nieprzywierającej
WIĘCEJ >Szparagi z łososiem na sałacie
Sałaty układamy na talerzu Pomidorki przekrawamy na połówki Szparagi kroimy na 4 części Z plastrów cebuli robimy krążki Wszystkie składniki układamy na sałacie Dodajemy łososia na wierzch Polewamy sosem
WIĘCEJ >Owsianka z mlekiem roślinnym i bananem
Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Wkrajamy pół banana
WIĘCEJ >