Jajka z kiszoną kapustą
Jajka z kiszoną kapustą
Przygotowanie
- Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy
- Wybijamy jajka
- Smażymy przez około 3-4 minuty do momentu aż białka będą ścięte
- Wykładamy na talerz, a obok układamy kapustę kiszoną
- Doprawiamy solą i pieprzem lub innymi dozwolonymi przyprawami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze rozm. M (153 g)
- Kapusta kiszona (150 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zupa krem z grillowanych warzyw (wegańska / wegetariańska)
Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w długie plastry (pod skosem) Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski Cukinię pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Rozgrzewamy patelnię grillową z…
WIĘCEJ >Szparagi z jajkiem w koszulce
Szparagi obieramy, gotujemy 8 min we wrzącej, osolonej wodzie Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek, i na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka…
WIĘCEJ >Wytrawny gofr
Wszystkie składniki mieszamy na gładką masę i smażymy w rozgrzanej gofrownicy/ patelni do gofrów
WIĘCEJ >Schab duszony w cebuli z grillowaną czarną rzepą
Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z każdej strony) Posolić, popieprzyć Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Kładziemy plastry schabu i smażymy po 3 min z każdej strony W tym czasie obieramy cebulę…
WIĘCEJ >