fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kasza jaglana z cukinią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbb6b365d-970f-4dab-a95b-79363e2bb465
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kasza jaglana z cukinią

Przygotowanie

  • Kaszę jaglaną płuczemy na sitku w gorącej wodzie
  • Gotujemy w gorącej wodzie 10-15 minut
  • W międzyczasie ścieramy cukinię na tarce o grubych oczkach
  • Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i dodajemy cukinię
  • Dusimy na małym ogniu około 10 minut
  • Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek
  • Mieszamy kaszę z cukinią lub układamy obok siebie na talerzu

Uwagi

Jeśli ktoś nie może lub nie lubi czosnku to można go pominąć.
Zamiast kaszy jaglanej można użyć komosy ryżowej lub kaszy gryczanej niepalonej.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 80 g kaszy jaglanej
  • ½ cukinii (150 g)
  • 1 ząbek czosnku (5 g)
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego (12 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Patelnia, Praska do czosnku, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wegański rosół

Obieramy warzywa. Nastawiamy wodę, dodajemy nieco soli, ale jeszcze nie całość. Dodajemy także 2-3 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego. Warzywa i imbir kroimy na mniej więcej jednakowej wielkości kawałki, najlepiej plasterki. Wrzucamy je…

WIĘCEJ >

Kolorowy gulasz z batatami i fasolką

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Ziemniaki, marchewkę, paprykę, cukinię, seler naciowy i pomidory kroimy w średniej wielkości kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulkę i czosnek. Następnie dodajemy ziemniaki, marchew, paprykę, cukinię i…

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z sarniną

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym

makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” w tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę pstrąga obieramy z skóry i…

WIĘCEJ >