Sałatka z kaszy jaglanej
Sałatka z kaszy jaglanej
Przygotowanie
- Dzień wcześniej zalewamy kasze litrem zimnej wody i moczymy 12 godzin
- Następnie kaszę trzeba wypłukać i gotować w wrzącej osolonej wodzie do miękkości
- Kaszę odcedzamy na sicie, wrzucamy do jakiejś miski i zostawiamy do ostygnięcia
- Pomidora, paprykę, ogórka zielonego, kroimy w kostkę
- Rzodkiewki oczyszczamy i kroimy w plasterki
- Pokrojone warzywa dodajemy do kaszy
- Dodajemy oliwki i posiekaną pietruszkę
- Lekko solimy i pieprzymy
- Mieszamy, próbujemy i ewentualnie doprawiamy
- Sałatę strzępiastą kładziemy po bokach sałatki
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Pomidor koktajlowy (160 g)
- Papryka czerwona (115 g)
- Sałata rzymska (105 g)
- Kasza jaglana (80 g)
- Ogórek długi (60 g)
- Rzodkiewka (45 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Oliwki czarne (18 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i awokado
Sałatę drzemy w palcach Awokado kroimy wzdłuż na pół i cześć bez pestki obieramy i kroimy w paski Jajko obieramy, kroimy na ćwiartki Ogórka kroimy w półplastry Pomidorki kroimy na połówki Paprykę kroimy z paseczki…
WIĘCEJ >Makowiec kokosowy
Dzień wcześniej, najlepiej wieczorem zalewamy mak dwoma litrami wrzątku i zostawiamy na 8-9 godzin Orzechy włoskie i laskowe wsypujemy do miski i zalewamy wodą Na drugi dzień rano wyjmujemy masło z lodówki, żeby odtajało Bierzemy…
WIĘCEJ >Szynka z wieprzowiny, boczku i grzybów podawana z sałatką
Szynka Mięso oraz czosnek mielimy na standardowy sitku Boczek kroimy w kostkę Grzyby kroimy na kawałki Wszystkie składniki wrzucamy do miski i wyrabiamy do momentu uzyskania jednolitej masy Masę przenosimy do szynkowaru, a następnie szynkowar…
WIĘCEJ >Pasztet z dzika z grzybami i chleb gryczany
Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…
WIĘCEJ >