fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z kaszy jaglanej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c75b46b48-25ab-4a6d-9c90-8b4b0c9ed6d6-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z kaszy jaglanej

Przygotowanie

  • Dzień wcześniej zalewamy kasze litrem zimnej wody i moczymy 12 godzin
  • Następnie kaszę trzeba wypłukać i gotować w wrzącej osolonej wodzie do miękkości
  • Kaszę odcedzamy na sicie, wrzucamy do jakiejś miski i zostawiamy do ostygnięcia
  • Pomidora, paprykę, ogórka zielonego, kroimy w kostkę
  • Rzodkiewki oczyszczamy i kroimy w plasterki
  • Pokrojone warzywa dodajemy do kaszy
  • Dodajemy oliwki i posiekaną pietruszkę
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Mieszamy, próbujemy i ewentualnie doprawiamy
  • Sałatę strzępiastą kładziemy po bokach sałatki 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (160 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Sałata rzymska (105 g)
  • Kasza jaglana (80 g)
  • Ogórek długi (60 g)
  • Rzodkiewka (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Oliwki czarne (18 g)
  • Natka pietruszki (świeża) (6 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym

makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” w tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę pstrąga obieramy z skóry i…

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowo – brokułowa

Rosół rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 min…

WIĘCEJ >

Zasmażana fasolka

Na patelni rozgrzewamy masło klarowane z czosnkiem. Dodajemy fasolkę i chwile podsmażamy. Pod koniec smażenia dorzucamy do całości płatki drożdzowe i smażymy jeszcze chwilę. Solimy według upodobań i podajemy.

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z imbirem i selerem naciowym

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Selera kroimy w cienkie półksiężyce Pomidorki kroimy na połówki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy…

WIĘCEJ >