fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z kaszy jaglanej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c75b46b48-25ab-4a6d-9c90-8b4b0c9ed6d6-1

Sałatka z kaszy jaglanej

Przygotowanie

  • Dzień wcześniej zalewamy kasze litrem zimnej wody i moczymy 12 godzin
  • Następnie kaszę trzeba wypłukać i gotować w wrzącej osolonej wodzie do miękkości
  • Kaszę odcedzamy na sicie, wrzucamy do jakiejś miski i zostawiamy do ostygnięcia
  • Pomidora, paprykę, ogórka zielonego, kroimy w kostkę
  • Rzodkiewki oczyszczamy i kroimy w plasterki
  • Pokrojone warzywa dodajemy do kaszy
  • Dodajemy oliwki i posiekaną pietruszkę
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Mieszamy, próbujemy i ewentualnie doprawiamy
  • Sałatę strzępiastą kładziemy po bokach sałatki 

Rady dietetyka

Dopasuj wszystkie składniki powyższego przepisu do Twojej aktualnie stosowanej diety – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Zamiast kaszy jaglanej można użyć kaszę gryczaną.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 1 pomidor (170 g)
  • ½ papryki czerwonej (115 g)
  • 3 rzodkiewki (45 g)
  • 6 czarnych lub zielonych oliwek (18 g)
  • 3 liście sałaty rzymskiej (105 g)
  • ⅓ ogórka zielonego (60 g)
  • ¼ pęczka pietruszki naciowej (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 4 łyżki oliwy z oliwek (40 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Sitko
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kokosowe babeczki z musem bananowym i owocami

Najpierw masa bananowa: Zagotowujemy wodę w czajniku Wlewamy wrzątek do szklanki (do wysokości ¼ ) i czekamy aż trochę wystygnie, czyli jakieś 2-3 minuty Do szklanki z gorącą wodą wsypujemy żelatynę, mieszamy i zostawiamy na chwilę Obieramy…

WIĘCEJ >

Serowe roladki z wołowiny

Do mięsa wbijamy jajo i przyprawiamy Wyrabiamy rękami mięso i dzielimy na dwie części Rozpłaszczamy każdą część na desce na kształt prostokąta Układamy ser, doprawiamy ulubionymi przyprawami Układamy liście bazylii, zwijamy boki i formujemy z…

WIĘCEJ >

Kurczak w sosie migdałowym

Cebulę kroimy w piórka (na pół i w paseczki). Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, solimy, mieszamy z kurkumą i podsmażamy na średnim ogniu, aż mięso się zetnie. Dodajemy cebulę i smażymy do zeszklenia. Dodajemy…

WIĘCEJ >

Wątroba wieprzowa duszona z boczniakami i pieczarkami

Wątrobę pokroić w ukośne cienkie plastry Pieczarki pokroić na ćwiartki Boczniaki pokroić na mniejsze kawałki Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Wrzucamy grzyby Podsmażamy 2 min Dodajemy cebulę…

WIĘCEJ >