fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z kaszy jaglanej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c75b46b48-25ab-4a6d-9c90-8b4b0c9ed6d6-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z kaszy jaglanej

Przygotowanie

  • Dzień wcześniej zalewamy kasze litrem zimnej wody i moczymy 12 godzin
  • Następnie kaszę trzeba wypłukać i gotować w wrzącej osolonej wodzie do miękkości
  • Kaszę odcedzamy na sicie, wrzucamy do jakiejś miski i zostawiamy do ostygnięcia
  • Pomidora, paprykę, ogórka zielonego, kroimy w kostkę
  • Rzodkiewki oczyszczamy i kroimy w plasterki
  • Pokrojone warzywa dodajemy do kaszy
  • Dodajemy oliwki i posiekaną pietruszkę
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Mieszamy, próbujemy i ewentualnie doprawiamy
  • Sałatę strzępiastą kładziemy po bokach sałatki 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny, powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (160 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Sałata rzymska (105 g)
  • Kasza jaglana (100 g)
  • Ogórek długi (60 g)
  • Rzodkiewka (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Oliwki czarne (18 g)
  • Natka pietruszki (świeża) (6 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem (wegańska / wegetariańska)

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę Marchewkę obrać i…

WIĘCEJ >

Jeżyny

Jeżyny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Mini ratatuj (ratatouille)

Cukinie i paprykę kroimy w drobną kostkę (5-7 mm) W dużym garnku rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną drobno cebulę i przeciśnięty czosnek Dusimy na średnim ogniu do czasu, aż cebula zmięknie i będzie szklista Dodajemy pokrojoną…

WIĘCEJ >

Makaron z czarnej rzepy i kalarepy w sosie rydzowym

Kalarepę i rzepę obieramy i trzemy na tarce spiralnej (spiromacie) Jeśli nie mamy spiromatu, kroimy w cienkie jak najbardziej skośne plastry a potem plastry kroimy w cienkie paski jak makaron Rydze oczyszczamy i kroimy w…

WIĘCEJ >