fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowe kwadraciki serowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5ec8eed9-fc9d-4842-ab9f-1a4fef29c160
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowe kwadraciki serowe

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki (poza mąką) wkładamy do miski i dokładnie miksujemy
  • Mąkę przesiewamy przez sitko do miski z masą i dokładnie mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 190 st. C
  • Formę smarujemy tłuszczem
  • Do formy przelewamy masę i równomiernie rozkładamy, a następnie wkładamy do piekarnika na ok. 17-18 minut
  • Po tym czasie wyciągamy formę z piekarnika i odkładamy do ostygnięcia
  • „Ciasto” kroimy w kwadraciki

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ser Mascarpone (225 g)
  • Miód lipowy (120 g)
  • Mąka kokosowa (65 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Forma do pieczenia, Mikser, Miska, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sorbet morelowo – cynamonowy – oszukana szarlotka

Morele wypestkować Banana obrać, pokroić w plastry Owoce włożyć do pudełka i zamrozić Wyjąć pół godziny wcześniej Wbijamy nóż, jeśli wchodzi w owoce, to blender też sobie poradzi Wkładamy owoce do naczynia, w którym będziemy…

WIĘCEJ >

Makowiec kokosowy

Dzień wcześniej, najlepiej wieczorem zalewamy mak dwoma litrami wrzątku i zostawiamy na 8-9 godzin Orzechy włoskie i laskowe wsypujemy do miski i zalewamy wodą Na drugi dzień rano wyjmujemy masło z lodówki, żeby odtajało Bierzemy…

WIĘCEJ >

Czekoladowy mus

Wszystkie składniki blendujemy na mus. Podajemy.

WIĘCEJ >

Jedwabisty mus czekoladowy

Czekoladę łamiemy na kawałki i wkładamy do naczynia żaroodpornego Dosypujemy kawę i umieszczamy naczynie nad rondlem wolno gotującej się wody Czekoladę podgrzewamy przez ok. 8-10 minut, cały czas mieszając (mieszamy do momentu, aż czekolada całkowicie…

WIĘCEJ >