fbpx
logo
Szukaj
open close

Ciastka czekoladowo-serowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca736d257-da49-4e0b-a67d-da91400249a8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ciastka czekoladowo-serowe

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Formę smarujemy delikatnie tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia
  • Do miski wybijamy 1/6 ilości jaj, dodajemy ser, ekstrakt z wanilii oraz odrobinę cukru i całość dokładnie mieszamy, tak aby powstała gładka masa i odstawiamy
  • W rondlu zagotowujemy wodę
  • Do miski wkładamy czekoladę i rozpuszczamy nad rondlem z wrzącą wodą
  • Do osobnej miski wkładamy tłuszcz, dodajemy przesianą przez sitko mąkę oraz kakao i dokładnie ucieramy
  • Wybijamy pozostałe jaja, dodajemy cukier i ucieramy na gładką masę, do której następnie dodajemy czekoladę
  • Ciasto przenosimy do formy do pieczenia i wygładzamy wypukłą stroną łyżki
  • Na wierzch wylewamy masę serową i rozprowadzamy po całym cieście
  • Formę wkładamy do piekarnika na ok. 30-35 minut
  • Po tym czasie przenosimy ciasto na metalową kratkę i zostawiamy do ostygnięcia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciastek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 24
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (306 g)
  • Masło klarowane ghee (230 g)
  • Serek homogenizowany (200 g)
  • Cukier trzcinowy (200 g)
  • Mąka orkiszowa (120 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (50 g)
  • Kakao w proszku (20 g)
  • Wanilia – ekstrakt (2 g)
  • Proszek do pieczenia (1 g)

Potrzebny sprzęt

Forma do pieczenia, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Ciasteczka z czekoladą i orzechami pekan

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Blachę smarujemy tłuszczem Czekoladę ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski, tak aby (…)

WIĘCEJ >

Ciasteczka jaglane

Rodzynki zalewamy wrzątkiem (2/5 ilości wody) i odstawiamy do napęcznienia Pestki słonecznika mielimy (np. w blenderze), a następnie przesypujemy do (…)

WIĘCEJ >

Ciasteczka bakaliowe

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C (z funkcją termoobiegu) Wszystkie orzechy oraz suszone owoce siekamy na kawałki Wszystkie składniki (…)

WIĘCEJ >

Kruche ciastka nadziewane musem bananowym z owocami

Zagotowujemy wodę w czajniku Wlewamy wrzątek do szklanki (do wysokości ¼ ) i czekamy aż trochę wystygnie, w tym czasie  (…)

WIĘCEJ >

Ciastka z tapioką

Mało rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w garnku na małym ogniu. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wszystkie składniki miksujemy razem (…)

WIĘCEJ >