fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ciastka czekoladowo-serowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca736d257-da49-4e0b-a67d-da91400249a8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ciastka czekoladowo-serowe

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Formę smarujemy delikatnie tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia
  • Do miski wybijamy 1/6 ilości jaj, dodajemy ser, ekstrakt z wanilii oraz odrobinę cukru i całość dokładnie mieszamy, tak aby powstała gładka masa i odstawiamy
  • W rondlu zagotowujemy wodę
  • Do miski wkładamy czekoladę i rozpuszczamy nad rondlem z wrzącą wodą
  • Do osobnej miski wkładamy tłuszcz, dodajemy przesianą przez sitko mąkę oraz kakao i dokładnie ucieramy
  • Wybijamy pozostałe jaja, dodajemy cukier i ucieramy na gładką masę, do której następnie dodajemy czekoladę
  • Ciasto przenosimy do formy do pieczenia i wygładzamy wypukłą stroną łyżki
  • Na wierzch wylewamy masę serową i rozprowadzamy po całym cieście
  • Formę wkładamy do piekarnika na ok. 30-35 minut
  • Po tym czasie przenosimy ciasto na metalową kratkę i zostawiamy do ostygnięcia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciastek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 24
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (306 g)
  • Masło klarowane ghee (230 g)
  • Serek homogenizowany (200 g)
  • Cukier trzcinowy (200 g)
  • Mąka orkiszowa (120 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (50 g)
  • Kakao w proszku (20 g)
  • Wanilia – ekstrakt (2 g)
  • Proszek do pieczenia (1 g)

Potrzebny sprzęt

Forma do pieczenia, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kalarepa faszerowana sarną

Mięso kroimy w kostkę i mielimy w maszynce do mięsa Dodajemy cząber i tymianek Dodajemy sól i pieprz Mieszamy Włączamy i nastawiamy piekarnik na 180 st. C Kalarepę obieramy ze skóry Odcinamy „czapeczkę”, czyli odcinamy…

WIĘCEJ >

Podkręcona surówka z kiszonej kapusty

Kapustę siekamy nożem, jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, marchew i kurkumę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy posiekaną natkę, oliwę i odrobinę soli do smaku. Wszystkie składniki mieszamy.

WIĘCEJ >

Koktajl brzoskwiniowy

Płuczemy sałatę, brzoskwinie i maliny Brzoskwinie kroimy na pół i wyciągamy pestki Składniki umieszczamy w blenderze Do składników dolewamy 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Koktajl szpinakowo-borówkowy ze spiruliną

Wszystkie składniki razem blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >