fbpx
logo
Szukaj
open close

Ciastka czekoladowo-serowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca736d257-da49-4e0b-a67d-da91400249a8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ciastka czekoladowo-serowe

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Formę smarujemy delikatnie tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia
  • Do miski wybijamy 1/6 ilości jaj, dodajemy ser, ekstrakt z wanilii oraz odrobinę cukru i całość dokładnie mieszamy, tak aby powstała gładka masa i odstawiamy
  • W rondlu zagotowujemy wodę
  • Do miski wkładamy czekoladę i rozpuszczamy nad rondlem z wrzącą wodą
  • Do osobnej miski wkładamy tłuszcz, dodajemy przesianą przez sitko mąkę oraz kakao i dokładnie ucieramy
  • Wybijamy pozostałe jaja, dodajemy cukier i ucieramy na gładką masę, do której następnie dodajemy czekoladę
  • Ciasto przenosimy do formy do pieczenia i wygładzamy wypukłą stroną łyżki
  • Na wierzch wylewamy masę serową i rozprowadzamy po całym cieście
  • Formę wkładamy do piekarnika na ok. 30-35 minut
  • Po tym czasie przenosimy ciasto na metalową kratkę i zostawiamy do ostygnięcia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciastek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 24
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (306 g)
  • Masło klarowane ghee (230 g)
  • Serek homogenizowany (200 g)
  • Cukier trzcinowy (200 g)
  • Mąka orkiszowa (120 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (50 g)
  • Kakao w proszku (20 g)
  • Wanilia – ekstrakt (2 g)
  • Proszek do pieczenia (1 g)

Potrzebny sprzęt

Forma do pieczenia, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Frittata warzywna

Pomidora kroimy w kostkę Zieleninę drobno siekamy Ser kroimy na kawałki (lub ścieramy na grubych oczkach tarki) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Do miski wybijamy jaja, dolewamy odrobinę wody i ubijamy Pomidora, oliwki,…

WIĘCEJ >

Twarożek z nerkowców w wersji słodkiej

Orzechy nerkowca wsypać do miski Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana Następnie nerkowce odcedzić na sitku Przełożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki Zalać sokiem z cytryny, dodać miód Zmiksować blenderem Spróbować i ewentualnie dodać jeszcze…

WIĘCEJ >

Ryżanka z musem malinowym

Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka) Maliny blendujemy na jednolity mus Ryżankę przenosimy do miski i polewamy musem

WIĘCEJ >

Placek malinowy

Placek malinowy Do garnka wsypujemy cukier i mąkę, dolewamy wodę, mieszamy i gotujemy na średnim ogniu, często mieszając (gotujemy do momentu, aż mieszanka zacznie bulgotać i zgęstnieję) Od momentu kiedy mieszanka zacznie bulgotać gotujemy jeszcze…

WIĘCEJ >