fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ciastka z masłem orzechowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cda9e9057-6374-4072-ad42-28d0c606cb23
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ciastka z masłem orzechowym

Przygotowanie

  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wstawiamy do lodówki na czas przygotowywania ciastek, aby się schłodziła
  • Do rondla wsypujemy cukier, dolewamy mleko, dodajemy tłuszcz i podgrzewamy do momentu, aż tłuszcz się rozpuści, a mieszanina będzie gładka
  • Następnie zwiększamy ogień i gotujemy masę jeszcze przez ok. 2 minuty, cały czas mieszając
  • Po tym czasie ściągamy rondel z kuchenki, dodajemy kakao, ekstrakt z wanilii, masło orzechowe oraz płatki owsiane i dokładnie łączymy składniki
  • Nabieramy po łyżce masy i kładziemy na schłodzoną blachę do pieczenia
  • Blachę z ciastkami wkładamy do lodówki na ok. 1 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 4 ciastka.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciastek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cukier trzcinowy (300 g)
  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (150 g)
  • Mleko kokosowe (100 ml)
  • Masło klarowane ghee (100 g)
  • Masło orzechowe (z samych orzechów) (100 g)
  • Kakao w proszku (50 g)
  • Wanilia – ekstrakt (10 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Lodówka, Papier do pieczenia, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chrupiące krążki cebulowe

Do miski wlewamy maślankę Cebulę obieramy i kroimy na talarki o grubości ok. 5 mm, po czym moczymy w maślance i rozdzielamy cebulę na pojedyncze krążki Krążki odstawiamy na ok. 30 minut Piekarnik rozgrzewamy do…

WIĘCEJ >

Zapiekane nachos z warzywami i serem

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Paprykę kroimy w drobną kostkę Fasolę odsączamy z zalewy i płuczemy na sitku pod zimną, bieżącą wodą Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy…

WIĘCEJ >

Spaghetti bolognese z dziczyzny na makaronie z cukinii

Sos boloński Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kawałki (byle jak) Mięso (dziczyznę i boczek) mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Mieląc mięso co jakiś czas wrzucamy kawałek marchewki i pietruszki Cebulę…

WIĘCEJ >

Shake z kaki

Kaki obrać, pokroić w kawałki i wrzucić do blendera Dodać wodę kokosową Miksować 15 sekund 

WIĘCEJ >