fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowe muffinki dyniowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce724700b-9fa6-4ca0-93ea-fda1fb7f18d2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowe muffinki dyniowe

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, dynię, cukier i wszystkie przyprawy (z wanilii wydłubujemy nasiona) i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko do miski z masą i całość dokładnie ugniatamy, aż nie będzie żadnych grudek
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 205 st. C
  • Foremki smarujemy tłuszczem
  • Do foremek wylewamy masę i wkładamy do piekarnika na ok. 17-18 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffinków.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (153 g)
  • Cukier trzcinowy (75 g)
  • Purée z dyni (przecier) (50 g)
  • Mąka kokosowa (35 g)
  • Masło (30 g)
  • Cynamon mielony (1.5 g)
  • Wanilia – laska (1.5 g)
  • Proszek do pieczenia (1 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Foremka na muffiny, Mikser, Miska, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ciasteczka kokosowo-migdałowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C Orzechy drobniej siekamy, wsypujemy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na ok. 7-8 minut Po tym czasie wyciągamy naczynie żaroodporne z piekarnika i odkładamy orzechy do ostygnięcia…

WIĘCEJ >

Praliny kokosowe

Pastę kokosową rozpuszczamy w garnuszku na najmniejszym ogniu, bardzo ostrożnie, aby nie przypalić. Masę przelwamy do kilku szklanek, do każdej dodając inny składnik, w zależności od smaku/ koloru jaki chcemy uzyskać (masę możemy próbować w…

WIĘCEJ >

Kokosowe muffinki miodowo-makowe

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, miód i przyprawy (z wanilii wydłubujemy nasiona), dolewamy mleko i całość dokładnie miksujemy Mąkę z proszkiem do pieczenia…

WIĘCEJ >

Kokosowe muffinki orzechowo-rodzynkowe

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski wybijamy jaja, wlewamy tłuszcz i mleko, dodajemy miód i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona i sól) i całość dokładnie miksujemy Mąkę…

WIĘCEJ >