Kokosowe muffinki dyniowe
Kokosowe muffinki dyniowe
Przygotowanie
- Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści
- Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, dynię, cukier i wszystkie przyprawy (z wanilii wydłubujemy nasiona) i całość dokładnie miksujemy
- Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko do miski z masą i całość dokładnie ugniatamy, aż nie będzie żadnych grudek
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 205 st. C
- Foremki smarujemy tłuszczem
- Do foremek wylewamy masę i wkładamy do piekarnika na ok. 17-18 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffinków.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (153 g)
- Cukier trzcinowy (75 g)
- Purée z dyni (przecier) (50 g)
- Mąka kokosowa (35 g)
- Masło (30 g)
- Cynamon mielony (1.5 g)
- Wanilia – laska (1.5 g)
- Proszek do pieczenia (1 g)
- Gałka muszkatołowa mielona (0.5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Ciasteczka kokosowo-migdałowe
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C Orzechy drobniej siekamy, wsypujemy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na ok. 7-8 minut Po tym czasie wyciągamy naczynie żaroodporne z piekarnika i odkładamy orzechy do ostygnięcia…
WIĘCEJ >Praliny kokosowe
Pastę kokosową rozpuszczamy w garnuszku na najmniejszym ogniu, bardzo ostrożnie, aby nie przypalić. Masę przelwamy do kilku szklanek, do każdej dodając inny składnik, w zależności od smaku/ koloru jaki chcemy uzyskać (masę możemy próbować w…
WIĘCEJ >Kokosowe muffinki miodowo-makowe
Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, miód i przyprawy (z wanilii wydłubujemy nasiona), dolewamy mleko i całość dokładnie miksujemy Mąkę z proszkiem do pieczenia…
WIĘCEJ >Kokosowe muffinki orzechowo-rodzynkowe
Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski wybijamy jaja, wlewamy tłuszcz i mleko, dodajemy miód i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona i sól) i całość dokładnie miksujemy Mąkę…
WIĘCEJ >