fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Muffinki jajeczne z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2b9cb3b6-8fb7-4aba-aecb-d7d2f78613a3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Muffinki jajeczne z warzywami

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C.
  • Smarujemy formy do muffinek masłem ghee.
  • Myjemy szpinak, paprykę i pomidora, następnie koimy.
  • Paprykę podsmażamy na patelni, na maśle ghee przez 2 minuty.
  • Do papryki dodajemy szpinak i smażymy razem jeszcze przez 2 minuty.
  • Do miski wrzucamy jajka i białka, następnie ubijamy.
  • Do ubitych jaj dodajemy podsmażone warzywa i pokrojonego pomidora.
  • Masę doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy.
  • Do foremek na muffinki przelewamy masę jajeczną, do 3/4 wysokości.
  • Muffinki pieczemy 18–20 minut do momentu ścięcia jajek.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Powyżej znajdziesz inny pomysł na przygotowanie muffinek jajecznych.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 papryka zielona (140 g)
  • 2 garście świeżego szpinaku (60 g)
  • 5 jaj kurzych roz. M (ok. 255 g)
  • 5 białek jaja kurzego (175 g)
  • 1 pomidor (170 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 łyżeczki masła klarowanego Ghee (10 g)

Potrzebny sprzęt

Foremka na muffiny, Miska, Patelnia, Piekarnik, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczone talarki z cukiniowe z łososiem

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Cukinię kroimy w plasterki, układamy na papierze do pieczenia i następnie skrapiamy oliwą i posypujemy solą Talarki wkładamy do piekarnika na 30 minut Po tym czasie, każdy talarek smarujemy serkiem…

WIĘCEJ >

Schab nadziewany drobiem, pieczarkami i cebulą

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w półplastry Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę z czosnkiem przez 3 min Mięso mielone (zmielony drób) wkładamy do miski i dodajemy zawartość…

WIĘCEJ >

Szynka wędzona z kiszonkami

Nakładamy na talerz kapustę Ogórki kroimy w paski i kładziemy obok kapusty Szynkę kładziemy obok warzyw Dekorujemy pomidorkami i liśćmi cykorii

WIĘCEJ >

Nogi kaczki w pomarańczach z wolnowaru

Nogi solimy i pieprzymy Wkładamy do wolnowaru Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry Dodajemy do wolnowaru Pomarańcze obieramy ze skóry i dzielimy na cząstki Dodajemy pomarańcze do wolnowaru Mieszamy i ustawiamy wolnowar na…

WIĘCEJ >