fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Muffinki jajeczne z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2b9cb3b6-8fb7-4aba-aecb-d7d2f78613a3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Muffinki jajeczne z warzywami

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C.
  • Smarujemy formy do muffinek masłem ghee.
  • Myjemy szpinak, paprykę i pomidora, następnie koimy.
  • Paprykę podsmażamy na patelni, na maśle ghee przez 2 minuty.
  • Do papryki dodajemy szpinak i smażymy razem jeszcze przez 2 minuty.
  • Do miski wrzucamy jajka i białka, następnie ubijamy.
  • Do ubitych jaj dodajemy podsmażone warzywa i pokrojonego pomidora.
  • Masę doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy.
  • Do foremek na muffinki przelewamy masę jajeczną, do 3/4 wysokości.
  • Muffinki pieczemy 18–20 minut do momentu ścięcia jajek.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze rozm. M (153 g)
  • Pomidor (świeży) (85 g)
  • Jajo białko (90 g)
  • Papryka zielona (70 g)
  • Szpinak (świeży) (25 g)
  • Masło klarowane ghee (6 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Foremka na muffiny, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Omlet z kiełbasą

Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy ze szczyptą soli. Masło rozgrzewamy na patelni, następnie dodajemy pokrojoną w cienkie plastry kiełbasę. Na podsmażoną kiełbasę wlewamy masę jajeczną i czekamy aż jajko się zetnie (możemy obrócić omlet…

WIĘCEJ >

Grillowana cukinia z wędzonymi wędlinami

Cukinię umyć i pokroić w plastry Rozgrzać patelnię z tłuszczem Usmażyć plastry cukinii z każdej strony Pomidorki przekroić na pół Paprykę pokroić w paski Z cykorii porozdzielać liście Usmażoną cukinię położyć na talerzu Obok położyć…

WIĘCEJ >

Jarski rosół z jajecznymi kluskami

Do garnka wrzucamy warzywa (włoszczyznę) i przyprawy Zalewamy wodą, tak by przykryć wszystkie składniki W osobnej miseczce mieszamy jajko z odrobiną soli i łyżeczką mąki jaglanej. Do gotującego się wywaru wlewamy masę jajeczną i energicznie…

WIĘCEJ >

Tatar z dorsza

Z ryby należy zdjąć skórę, położyć filet na desce skórą w dół, ostrym cienkim nożem naciąć delikatnie między skórą a mięsem i prowadząc nóż poziomo na desce – można skórę odcinać po kawałku; można również…

WIĘCEJ >