fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Muffinki jajeczne z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2b9cb3b6-8fb7-4aba-aecb-d7d2f78613a3

Muffinki jajeczne z warzywami

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C.
  • Smarujemy formy do muffinek masłem ghee.
  • Myjemy szpinak, paprykę i pomidora, następnie koimy.
  • Paprykę podsmażamy na patelni, na maśle ghee przez 2 minuty.
  • Do papryki dodajemy szpinak i smażymy razem jeszcze przez 2 minuty.
  • Do miski wrzucamy jajka i białka, następnie ubijamy.
  • Do ubitych jaj dodajemy podsmażone warzywa i pokrojonego pomidora.
  • Masę doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy.
  • Do foremek na muffinki przelewamy masę jajeczną, do 3/4 wysokości.
  • Muffinki pieczemy 18–20 minut do momentu ścięcia jajek.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Powyżej znajdziesz inny pomysł na przygotowanie muffinek jajecznych.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 papryka zielona (140 g)
  • 2 garście świeżego szpinaku (60 g)
  • 5 jaj kurzych roz. M (ok. 255 g)
  • 5 białek jaja kurzego (175 g)
  • 1 pomidor (170 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 łyżeczki masła klarowanego Ghee (10 g)

Potrzebny sprzęt

Foremka na muffiny, Miska, Patelnia, Piekarnik, Rózga kuchenna
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szynka z wieprzowiny, boczku i rydzów

Wieprzowinę razem z czosnkiem mielimy na standardowym sitku (średnim) Boczek kroimy w kostkę około 1 cm Rydze czyścimy i kroimy w kawałki, (jeśli mamy zamrożone, to trzeba je wyjąć kilka godzin wcześniej, żeby odtajały) Zmielone…

WIĘCEJ >

Gulasz z indyka z puree selerowo – gruszkowym

Gulasz: Indyka pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w paski Paprykę przekroić na pół, wyrzucić gniazdo nasienne i pokroić paprykę w paseczki W garnku roztapiamy…

WIĘCEJ >

Spaghetti z białej rzodkwi z sosem bolońskim

Mięso mielimy w maszynce na standardowym sitku Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso  Zasmażamy przez 5 min Dodajemy cebulę i czosnek, zasmażamy 5 min Dodajemy przecier / koncentrat…

WIĘCEJ >

Chłodnik ze szpinaku i awokado

Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia Dodajemy szpinak Dodajemy sok i czosnek niedźwiedzi Dolewamy wodę gazowaną Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy…

WIĘCEJ >