Muffiny jajeczne
Muffiny jajeczne
Przygotowanie
- obieramy warzywa
- marchew i pietruszkę trzemy na tarce, seler kroimy w drobne półksiężyce
- cebulę i czosnek kromy w kostkę
- na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę z czosnkiem
- podsmażamy 2-3 min
- dodajemy starte warzywa i seler
- lekko solimy i pieprzymy
- wybijamy na patelnie
- mieszamy aż jajka się lekko zetną
- nakładamy w foremki od mufiinek
- pieczemy 15 min w 180 st. C
Autor
Lista składników
- Jajo kurze rozm. M (255 g)
- Cebula (świeża) (105 g)
- Marchew (świeża) (45 g)
- Seler nać (45 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Czosnek (świeży) (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Batoniki owocowe
Migdały, siemię lniane i sezam mielimy, najlepiej w młynku do kawy. Miksujemy wszystko razem w melakserze, można spróbować blenderem, ale ostrożnie, gdyż może się spalić Zalewamy sokiem z cytryny Jeżeli masa nie będzie się kleiła…
WIĘCEJ >Sałatka z cukinii i pomidorów z oliwkami
Cukinię myjemy i obieramy. Następnie obieraczką kroimy ją na wstążki. Pomidora myjemy i kroimy w plasterki lub ćwiartki. Całość mieszamy z oliwkami, oliwą z oliwek i przyprawami.
WIĘCEJ >Jaja po benedyktyńsku (poszetowe) na pieczarkach duszonych z koprem włoskim i szpinakiem
Pieczarki kroimy na cząstki Koper włoski kroimy w półksiężyce Por kroimy wzdłuż i myjemy w środku, żeby nie było piasku Por kroimy w półksiężyce Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy pieczarki Dodajemy por z koprem Zasmażamy…
WIĘCEJ >Naleśniki kasztanowe
Mąkę przesiewamy przez sito Dolewamy wody i mieszamy do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego Smażymy na patelni nieprzywierającej
WIĘCEJ >