Muffiny jajeczne
Muffiny jajeczne
Przygotowanie
- obieramy warzywa
- marchew i pietruszkę trzemy na tarce, seler kroimy w drobne półksiężyce
- cebulę i czosnek kromy w kostkę
- na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę z czosnkiem
- podsmażamy 2-3 min
- dodajemy starte warzywa i seler
- lekko solimy i pieprzymy
- wybijamy na patelnie
- mieszamy aż jajka się lekko zetną
- nakładamy w foremki od mufiinek
- pieczemy 15 min w 180 st. C
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (255 g)
- Cebula (105 g)
- Marchew (45 g)
- Seler naciowy (45 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Shake gruszkowo – imbirowy
Gruszkę kroimy w mniejsze kawałki Imbir obieramy Mleko, imbir, gruszkę umieszczamy w blenderze kielichowym Miksujemy przez 30 sekund
WIĘCEJ >Potrawka z indykiem i jarmużem
Mięso oczyszczamy i kroimy w kostkę Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę Jarmuż rwiemy na kawałki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy mięso, czosnek oraz przyprawy…
WIĘCEJ >Owocowy szaszłyk w czekoladzie
Czekoladę połamać i wrzucić do garnka Dodać mleko kokosowe i olej Na małym ogniu podgrzać aż się rozpuści NIE WOLNO zagotować Banana kroimy w plastry Gruszkę kroimy w kostkę Ananasa obieramy ze skóry, wycinamy i usuwamy okrągły…
WIĘCEJ >Paprykarz domowy
Ryż gotujemy około 10 – 12 minut Warzywa trzemy na tarce, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu Gdy będą miękkie, dodajemy przecier pomidorowy, ryż oraz paprykę i sól Wszystko przez chwilę dusimy, żeby smaki się wymieszały
WIĘCEJ >