fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kotlety mielone

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c778523bf-5dc8-4bf5-968c-4dfcdeb28b6f

Kotlety mielone

Przygotowanie

  • Mieszamy wszystkie składniki rękoma i formujemy kotlety o grubości 4-5 cm.
  • Kładziemy kotlety w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w nagrzanym piekarniku około godziny w 160-180 stopniach.
  • Podajemy z gotowanymi warzywami i sałatką.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego sposobu żywienia oraz nietolerancji – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Zainspiruj się innymi propozycjami mielonych kotletów – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • 500 g tłustej mielonej wieprzowiny
  • 500 g tłustej mielonej wołowiny lub jagnięciny
  • 1 cebula (100 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wietnamskie bun

Mięso kroimy na małe kawałki. Przygotowujemy marynatę mieszając ze sobą wszystki składniki (papryczkę i czosnek drobno kroimy i dodajemy do części płynnej). Mięso zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki co najmniej na pół godziny. Przygotowujemy…

WIĘCEJ >

Sałata z truskawkami i camembertem

Liście sałaty umyć i ułożyć na talerzu Truskawki umyć, usunąć (wyrwać/wyciąć) szypułki i pokroić na połówki lub ćwiartki Pomidorki pokroić na połówki Rukolę rozłożyć na sałacie rzymskiej Dodać pomidorki Dodać truskawki Dodać camembert Polać sosem…

WIĘCEJ >

Karkówka z grilla z czerwonym ryżem i sałatą

Cebulę obrać, przekroić na pół, jedną połówkę pokroić w kostkę, a drugą w półksiężyce Ryż ugotować we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości i przełożyć na sito, żeby odciekł z wody Karkówkę rozbić siekaczem do mięsa…

WIĘCEJ >

Kurczak w sosie migdałowym

Cebulę kroimy w piórka (na pół i w paseczki). Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, solimy, mieszamy z kurkumą i podsmażamy na średnim ogniu, aż mięso się zetnie. Dodajemy cebulę i smażymy do zeszklenia. Dodajemy…

WIĘCEJ >