fbpx
logo
Szukaj
open close

Kulki mięsne w stylu japońskim

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cee8a16a5-e4ad-4f2b-95f2-53b02feec15e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kulki mięsne w stylu japońskim

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem drobno siekamy
  • Imbir ścieramy na drobnych oczkach tarki
  • Kapustę drobno kroimy
  • Do blendera wkładamy mięso, białko, mąkę, czosnek, połowę cebuli oraz połowę imbiru i całość dokładnie blendujemy
  • Zawartość blendera przenosimy do miski, przykrywamy folią i wkładamy do lodówki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy drugą połowę cebuli oraz imbiru i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dolewamy bulion i wodę, dodajemy sos sojowy i zagotowujemy, a następnie zmniejszamy ogień
  • Z masy mielonej formujemy kulki o ok. 3 cm średnicy, delikatnie wkładamy do gotującego się bulionu i gotujemy pod przykryciem przez ok. 15 minut
  • Dodajemy kapustę i całość gotujemy przez ok. 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z kulkami mięsnymi.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (1250 ml)
  • Bulion mięsny (750 ml)
  • Wołowina mięso mielone (500 g)
  • Kapusta pak choi (220 g)
  • Cebula dymka (40 g)
  • Jajo białko (31 g)
  • Sos sojowy (30 g)
  • Mąka kukurydziana (12 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Imbir korzeń (5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Krupnik gryczany

Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w paski lub kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy warzywa Zasmażamy 5 min Wlewamy rosół i zaczynamy…

WIĘCEJ >

Gołąbki z mięsem i warzywami

Z kapusty wycinamy głąb, wkładamy główkę kapusty do garnka z wrzącą wodą i parzymy przez ok. 1 godz. Następnie wyciągamy rozdzielające się liście Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Marchew oraz czosnek obieramy i…

WIĘCEJ >

Pasztet warzywny

Warzywa gotujemy do miękkości (punkt pomijamy jeśli posiadamy ugotowane wcześniej warzywa) Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Ugotowane warzywa przepuszczamy przez szatkownicę. Następnie mieszamy z jajami, mąką i przyprawami Masę przelewamy do naczynia żaroodpornego Pasztet pieczemy…

WIĘCEJ >

Kurczak w cydrze

Mięso kroimy w większa kostkę i przenosimy do miski Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski z mięsem Dolewamy cydr i sos sojowy, dodajemy przyprawy (kurkumę) i dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę…

WIĘCEJ >