fbpx
logo
Szukaj
open close

Kulki mięsne w stylu japońskim

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cee8a16a5-e4ad-4f2b-95f2-53b02feec15e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kulki mięsne w stylu japońskim

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem drobno siekamy
  • Imbir ścieramy na drobnych oczkach tarki
  • Kapustę drobno kroimy
  • Do blendera wkładamy mięso, białko, mąkę, czosnek, połowę cebuli oraz połowę imbiru i całość dokładnie blendujemy
  • Zawartość blendera przenosimy do miski, przykrywamy folią i wkładamy do lodówki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy drugą połowę cebuli oraz imbiru i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dolewamy bulion i wodę, dodajemy sos sojowy i zagotowujemy, a następnie zmniejszamy ogień
  • Z masy mielonej formujemy kulki o ok. 3 cm średnicy, delikatnie wkładamy do gotującego się bulionu i gotujemy pod przykryciem przez ok. 15 minut
  • Dodajemy kapustę i całość gotujemy przez ok. 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z kulkami mięsnymi.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (1250 ml)
  • Bulion mięsny (750 ml)
  • Wołowina mięso mielone (500 g)
  • Kapusta pak choi (220 g)
  • Cebula dymka (40 g)
  • Jajo białko (31 g)
  • Sos sojowy (30 g)
  • Mąka kukurydziana (12 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Imbir korzeń (5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Żeberka wieprzowe z wolnowaru w warzywach

Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry…

WIĘCEJ >

Pasta z wątróbki z gruszką

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Gruszkę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek Kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli Zasmażamy…

WIĘCEJ >

Parówki wieprzowe grillowane

Podgrzej parówki. Wrzuć do wrzątku, nie gotuj. Wyciągnij po 5 min. Połóż parówki na rozgrzany grill lub patelnię grillową, grilluj do zarumienienia.

WIĘCEJ >

Zupa z porem i papryką

Por kroimy w półksiężyce Paprykę kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy paprykę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dolewamy bulion, mieszamy i całość podgrzewamy przez…

WIĘCEJ >