fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa z kulkami mięsnymi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5e6703c0-afed-4124-b91b-f86043b32ac9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa z kulkami mięsnymi

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować)
  • Zieleninę drobno siekamy i dorzucamy do blendera
  • Do blendera dodajemy ryż, mięso i przyprawy (pieprz kajeński), wybijamy jajo i całość dokładnie blendujemy
  • Następnie z masy mielonej formujemy kulki
  • Ziemniaki z marchewką obieramy i kroimy w kostkę
  • Do rondla wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia
  • Dodajemy ziemniaki z marchewką, zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut
  • Do rondla wkładamy kulki mięsne i gotujemy pod przykryciem przez ok. 15 minut
  • Przed podaniem posypujemy zupę przyprawami (pieprzem)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Zupę możesz posypać z wierzchu zieleniną np. natką pietruszki.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (2000 ml)
  • Wołowina mięso mielone (600 g)
  • Ziemniak (150 g)
  • Ryż basmati (90 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Marchew (45 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
  • Pieprz kajeński (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Wołowina duszona w warzywach

Mięso myjemy i kroimy w kostkę (łatę dodatkowo oczyszczamy z błon). W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy drobno posiekane czosnek i cebulę. Podsmażamy aż się zeszklą i dodajemy mięso. Smażymy aż się przyrumieni. Następnie dodajemy…

WIĘCEJ >

Talarki z batatów

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Bataty obieramy, kroimy w cienkie plastry i przenosimy do miski Dolewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papierze równomiernie rozkładamy bataty i…

WIĘCEJ >

Amok – danie Kambodżanskie

Na rozgrzany w garnku tłuszcz dajemy przyprawy, cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do podsmażonych przypraw wlewamy mleko kokosowe, miód i chwilę gotujemy. Do zagotowanego mleka wrzucamy małe kawałki oczyszczonej ryby. Gotujemy całość około pół godziny….

WIĘCEJ >

Szaszłyki z siekanej sarny z boczkiem, pieczarkami i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych Pieczarki przekrawamy na połówki Bierzemy patyk do szaszłyka…

WIĘCEJ >