fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa z kulkami mięsnymi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5e6703c0-afed-4124-b91b-f86043b32ac9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa z kulkami mięsnymi

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować)
  • Zieleninę drobno siekamy i dorzucamy do blendera
  • Do blendera dodajemy ryż, mięso i przyprawy (pieprz kajeński), wybijamy jajo i całość dokładnie blendujemy
  • Następnie z masy mielonej formujemy kulki
  • Ziemniaki z marchewką obieramy i kroimy w kostkę
  • Do rondla wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia
  • Dodajemy ziemniaki z marchewką, zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut
  • Do rondla wkładamy kulki mięsne i gotujemy pod przykryciem przez ok. 15 minut
  • Przed podaniem posypujemy zupę przyprawami (pieprzem)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Zupę możesz posypać z wierzchu zieleniną np. natką pietruszki.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (2000 ml)
  • Wołowina mięso mielone (600 g)
  • Ziemniak (150 g)
  • Ryż basmati (90 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Marchew (45 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
  • Pieprz kajeński (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Roladki z nadzieniem ze szpinaku

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Pomidory kroimy w paski Każdy kawałek mięsa kroimy poziomo na pół, tak aby powstały dwa, cieńsze filety Następnie każdy filet wkładamy między dwa kawałki folii i tłuczemy…

WIĘCEJ >

Gotowany kurczak z imbirem

Imbir obieramy i drobno siekamy Cebulę drobno siekamy Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, po czym wstawiamy je do naczynia do gotowania na parze Do miski wlewamy bulion i sos sojowy, dodajemy cukier i dokładnie mieszamy,…

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z sosem bolognese

Sos: Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Bierzemy garnek, rozgrzewamy w nim tłuszcz Wrzucamy mięso mielone Zasmażamy przez 5 minut Dodajemy cebulę i czosnek, zasmażamy 5 minut Dodajemy koncentrat pomidorowy, zasmażamy 2 minuty…

WIĘCEJ >

Wędzona makrela

Makrelę obrać ze skóry i ości i … zjeść. Dołóż do tego posiłku świeże warzywa, takie jakie lubisz.

WIĘCEJ >