fbpx
logo
Szukaj
open close

Aromatyczna zupa ziemniaczana

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb6f5a493-58ab-437c-a87d-41cbeb61bc18
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Aromatyczna zupa ziemniaczana

Przygotowanie

  • Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę
  • Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część)
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (oliwę i masło)
  • Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Dodajemy ziemniaki oraz przyprawy (curry i chili) i dokładnie mieszamy
  • Dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 20 minut (do miękkości ziemniaków)
  • Wyłączamy kuchenkę i czekamy ok. 5-10 minut, aby zupa przestygła
  • Następnie blendujemy zupę na jednolity krem
  • Zblendowaną zupę przelewamy z powrotem do rondla, dodajemy przyprawy (pieprz) i podgrzewamy przez ok. 3-5 minut
  • Następnie nalewamy zupę na talerze i dekorujemy śmietaną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (1250 ml)
  • Por (500 g)
  • Ziemniak (350 g)
  • Śmietana 18% (50 g)
  • Masło (15 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Curry w proszku (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Chili w proszku (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Wiosenna zupa minestrone

Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Zieleninę drobno siekamy Cukinię kroimy w kostkę Z fasolki odcinamy końcówki i (…)

WIĘCEJ >

Pikantna zupa z czerwonej soczewicy

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3 (…)

WIĘCEJ >

Letnia zupa warzywna z groszkiem

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy i kroimy w plastry Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W rondlu (…)

WIĘCEJ >

Chrzanowa zupa krem

Warzywa korzeniowe myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę Pokrojony świeży chrzan płuczemy w ciepłej wodzie, zmieniając ją trzy razy (…)

WIĘCEJ >

Prosta zupa cukiniowa

Cukinię gotujemy do miękkości w wodzie. Całość blendujemy z mlekiem kokosowym i solą (ilość wedle upodobania). Podajemy od razu lub (…)

WIĘCEJ >