fbpx
logo
Szukaj
open close

Wiosenna zupa minestrone

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c37125b2d-2bcf-46e6-9d6f-958747e2e228
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wiosenna zupa minestrone

Przygotowanie

  • Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część)
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Cukinię kroimy w kostkę
  • Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na kawałki o wielkości ok. 4 cm
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy por oraz zieleninę i podsmażamy przez ok. 4-5 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy cukinię, fasolkę oraz groszek i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy pomidory, dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień, dodajemy makaron i gotujemy przez ok. 20 minut (do miękkości makaronu)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (2000 ml)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Groszek zielony (150 g)
  • Por (140 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (100 g)
  • Makaron pszenny (świderki) – bezjajeczny (100 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Rozmaryn (świeży) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczona świąteczna szynka

Szynkę solimy, pieprzymy i posypujemy igłami rozmarynu Nacinamy w kratkę stronę gdzie jest tłuszcz Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w plasterki Czosnek i cebulę obieramy, kroimy w półksiężyce Włączamy piekarnik i ustawiamy temp.180 stopni…

WIĘCEJ >

Sajgonki ze świeżymi warzywami

Marchew oraz ogórka obieramy i kroimy w słupki Mango oraz awokado obieramy i kroimy w cienkie plasterki Awokado skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy sezamem Sałatę rwiemy na części Przygotowujemy miskę z gorącą wodą Papier…

WIĘCEJ >

Zupa koktajlowa

Nagrzewamy piekarnik do 200 st. C. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy pomidorki i pieczemy przez 15 minut. Podgrzewamy bulion i wkładamy do niego podpieczone pomidory i przyprawy. Całość blendujemy i gotujemy jeszcze przez…

WIĘCEJ >

Wołowina z wieprzowiną w cieście

Mięso (łopatkę) kroimy w kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy Seler kroimy na kawałki Marchew obieramy i kroimy w kostkę Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu Wrzucamy mięso (łopatkę) i smażymy przez…

WIĘCEJ >