fbpx
logo
Szukaj
open close

Wiosenna zupa minestrone

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c37125b2d-2bcf-46e6-9d6f-958747e2e228
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wiosenna zupa minestrone

Przygotowanie

  • Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część)
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Cukinię kroimy w kostkę
  • Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na kawałki o wielkości ok. 4 cm
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy por oraz zieleninę i podsmażamy przez ok. 4-5 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy cukinię, fasolkę oraz groszek i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy pomidory, dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień, dodajemy makaron i gotujemy przez ok. 20 minut (do miękkości makaronu)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (2000 ml)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Groszek zielony (150 g)
  • Por (140 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (100 g)
  • Makaron pszenny (świderki) – bezjajeczny (100 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Rozmaryn (świeży) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kremowa zupa jarzynowa

Kalafior z brokułem dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-12 minut (do miękkości) Zieleninę siekamy Kalafior z brokułem przenosimy do blendera, dodajemy zieleninę oraz mleko i całość blendujemy na jednolitą…

WIĘCEJ >

Chrzanowa zupa krem

Warzywa korzeniowe myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę Pokrojony świeży chrzan płuczemy w ciepłej wodzie, zmieniając ją trzy razy Pora kroimy w plastry, czosnek obieramy Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy ciepłym bulionem…

WIĘCEJ >

Wiosenna zupa z pokrzywy

Młode pędy pokrzywy dokładnie płuczemy, usuwamy nadmiar wody Za pomocą nożyczek odcinamy liście wraz miękkimi częściami pokrzywy, twarde kawałki łodygi odrzucamy Pokrojone warzywa wrzucamy do gotującego się rosołu Dodajemy suszone grzyby rozdrabniając je w rękach Gotujemy…

WIĘCEJ >

Zupa czosnkowo-jaglana

Orzechy moczymy w wodzie (najlepiej przez całą noc – około 8 godzin) Czosnek obieramy i siekamy Obieramy ziemniaki i kroimy je w kostkę Kaszę jaglaną przepłukujemy i sparzamy W garnku zagotowujemy bulion i dodajemy kaszę…

WIĘCEJ >