Wiosenna zupa minestrone
Wiosenna zupa minestrone
Przygotowanie
- Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część)
- Zieleninę drobno siekamy
- Cukinię kroimy w kostkę
- Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na kawałki o wielkości ok. 4 cm
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy por oraz zieleninę i podsmażamy przez ok. 4-5 minut, co jakiś czas mieszając
- Dodajemy cukinię, fasolkę oraz groszek i smażymy przez ok. 5 minut
- Dodajemy pomidory, dolewamy bulion i zagotowujemy
- Następnie zmniejszamy ogień, dodajemy makaron i gotujemy przez ok. 20 minut (do miękkości makaronu)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (2000 ml)
- Pomidor w puszce (400 g)
- Cukinia zielona (300 g)
- Groszek zielony (150 g)
- Por (140 g)
- Fasola szparagowa zielona (świeża) (100 g)
- Makaron pszenny (świderki) – bezjajeczny (100 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Rozmaryn (świeży) (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Kremowa zupa jarzynowa
Kalafior z brokułem dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-12 minut (do miękkości) Zieleninę siekamy Kalafior z brokułem przenosimy do blendera, dodajemy zieleninę oraz mleko i całość blendujemy na jednolitą…
WIĘCEJ >Chrzanowa zupa krem
Warzywa korzeniowe myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę Pokrojony świeży chrzan płuczemy w ciepłej wodzie, zmieniając ją trzy razy Pora kroimy w plastry, czosnek obieramy Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy ciepłym bulionem…
WIĘCEJ >Wiosenna zupa z pokrzywy
Młode pędy pokrzywy dokładnie płuczemy, usuwamy nadmiar wody Za pomocą nożyczek odcinamy liście wraz miękkimi częściami pokrzywy, twarde kawałki łodygi odrzucamy Pokrojone warzywa wrzucamy do gotującego się rosołu Dodajemy suszone grzyby rozdrabniając je w rękach Gotujemy…
WIĘCEJ >Zupa czosnkowo-jaglana
Orzechy moczymy w wodzie (najlepiej przez całą noc – około 8 godzin) Czosnek obieramy i siekamy Obieramy ziemniaki i kroimy je w kostkę Kaszę jaglaną przepłukujemy i sparzamy W garnku zagotowujemy bulion i dodajemy kaszę…
WIĘCEJ >