fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wiosenna zupa minestrone

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c37125b2d-2bcf-46e6-9d6f-958747e2e228
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wiosenna zupa minestrone

Przygotowanie

  • Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część)
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Cukinię kroimy w kostkę
  • Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na kawałki o wielkości ok. 4 cm
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy por oraz zieleninę i podsmażamy przez ok. 4-5 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy cukinię, fasolkę oraz groszek i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy pomidory, dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień, dodajemy makaron i gotujemy przez ok. 20 minut (do miękkości makaronu)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (2000 ml)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Groszek zielony (150 g)
  • Por (140 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (100 g)
  • Makaron pszenny (świderki) – bezjajeczny (100 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Rozmaryn (świeży) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Lasagne z indykiem i serem

Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Sery ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne smarujemy…

WIĘCEJ >

Siekany rumsztyk z sarny z warzywami grillowanymi i zasmażanymi buraczkami

Sarninę oczyścić z błon i powięzi Posiekać tasakiem lub zmielić w maszynce do mięsa Posolić, popieprzyć Formujemy okrągły rumsztyk o grubości około 1,5 cm Kalarepę obieramy i kroimy w plastry Cukinię kroimy w plastry Cebulę…

WIĘCEJ >

Talerz wędzonej szynki z warzywami duszonymi na masełku

Marchewkę obrać i pokroić w plastry, a następnie przekroić każdy plaster w paski Paprykę pokroić w centymetrowe paski Na patelni rozgrzać tłuszcz Wrzucić warzywa i zasmażać 4-5 min Lekko posolić i popieprzyć Na talerzu rozkładamy…

WIĘCEJ >

Jabłkowe szczęki

Przygotowujemy zęby – migdały kroimy na 4-6 pionowych kawałków. Jabłko kroimy na ćwiartki, a następnie wykrawamy z nich po kolejnej cząstce. Do środka szczęki nakładamy dżem, a następnie w krawędzie jabłka wciskamy migdałowe zęby.

WIĘCEJ >